دستاوردهای مهم بعدی دنیای تکنولوژی چیست؟
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در طول سالها، ما شاهد پیشرفتهای تکنولوژیکی متعددی هستیم که زندگی را به سمت بهتر بودن تغییر میدهند. به نظر میرسد اکنون اکثر چیزهایی که در گذشته امکان پذیر نبودند، به واقعیت تبدیل میشوند.
طی سالهای گذشته تکنولوژی پیشرفتی فراتر از باور انسان داشته و کیفیت زندگی انسانها را دگرگون کرده است. اینترنت، شبکه 5G، هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، خودروهای بدون سرنشین و خودران، خودروهای شارژی، تلفنهمراه هوشمند، پهپادها، گجتهای پوشیدنی، روباتها، واقعیت مجازی، نانوتکنولوژی و غیره نمونههای بارز پیشرفت تکنولوژی هستند که تحول بسیار عظیمی را در نحوه کار و زندگی انسانها ایجاد کردهاند.
در ادامه مطلب به چند فناوری آینده اشاره میکنیم که میتوان از آنها انتظار بیشتری داشت:
خانههای هوشمند
درباره خانههای هوشمند باید بگوییم که این مفهوم چند سال گذشته غیرواقعی به نظر میرسید. اما با رشد فناوری، این امر بهزودی میتواند به واقعیت تبدیل شود. در واقع، بسیاری از خانهها در حال حاضر خانههایی نیمههوشمند هستند که لوازم آنها توسط یک وسیله یا موبایل کنترل میشود.
خانه هوشمند چیست؟
هر خانه هوشمند به دستگاهی وصل شده است که بهراحتی میتوانید به آن دسترسی پیدا کنید، بنابراین تمام خانه خود را حتی زمانی که از آن دور هستید، تحت کنترل خواهید داشت و میتوانید از آن استفاده کنید. کنترل دمای دیجیتال هوشمند، قفلهای هوشمند، درهای گاراژ اتوماتیک، سیستم روشنایی و لوازم هوشمند آشپزخانه برخی از نمونههای رایج دستگاههای خانگی هوشمند است.
ما میتوانیم انتظار داشته باشیم که دراینباره اتفاق بزرگی در آینده رخ دهد، زیرا بر اساس گزارشها، بازار خانههای هوشمند 40 میلیارد دلار ارزش داشته و پیشبینی میشود تا سال 2023 به 160 میلیارد دلار برسد.
اتومبیلهای خودران
اتومبیل خودران درواقع اتومبیلی اتوماتیک است که بدون هیچگونه کمک انسانی قادر است محیط داخل و محیط اطراف ماشین را احساس و درک کند. به گفته کارشناسان این خودروها، میتوانند باعث کاهش تصادفات و خطاهای انسانی در زمان رانندگی شوند. از زمان ارائه نمونه اولیه در اواخر دهه 90 آزمایش و تجربه روی چنین خودروهایی درحال انجام است.
اکنون اتومبیلهای خودران توسط شرکتهای گوگل و تسلا بدون هیچ گونه دخالت انسانی مورد آزمایش قرار میگیرند تا درصد موفقیت آنها مورد ارزیابی قرار گیرد. شرکت تسلا در سال 2008 ایجاد شد، و در سال ۲۰۱۶ اولین مدل از اتومبیلهای خودران خود را رونمایی کرد. گوگل نیز در اواخر سال 2011 اتومبیل هوشمند خودران خود را مورد بهرهبرداری قرار داد.
از آنجا که سالانه میلیاردها دلار در صنعت اتومبیلهای خودران سرمایهگذاری میشود، انتظار میرود این فناوری در سالهای آینده با پیشرفت قابل توجهی روبرو شود و اتومبیلهای خودران بیشتری را در سطح شهرها ببینیم.
هولوگرام
این فناوری به اواخر دهه 90 باز میگردد و با توجه به سرعت در حال رشد آن، در آینده اتفاق بزرگی رقم خواهد زد. برای کسانی که نمیدانند هولوگرافی چیست و چگونه کار میکند، چند سطری درباره آن توضیح میدهیم.
هولوگرام به طور معمول یک تصویر سه بعدی است که مانند یک شیء واقعی به نظر میرسد. این یک روش فوتوژنیک (ایجادشده در اثر نور و روشنایی) است که نور پراکنده شده از یک جسم را با روشی ثبت و ضبط کرده تا یک شیء سه بعدی ایجاد کند.
این فناوری در بخشها و صنایع مختلف قابل استفاده است، و برای مثال صنایع میتوانند به کمک این فناوری قطعات را قبل از ساخت، به طور کامل از زوایای مختلف ببینند و بررسی کنند.
یکی از مهمترین کاربردهای این تصاویر سهبعدی، این است که پزشکان برای تشخیص بیماری و حتی تجسم اندامهای بیمار در حین عمل، از آن استفاده میکنند.
چاپ سهبعدی
خیال شما از طریق چاپ سهبعدی به واقعیت تبدیل میشود! چاپ سهبعدی وارد زندگی ما شده و از کفش تا مدل خانه، میتواند توسط چاپگرها، ساخته شود. چاپ سهبعدی سریع، کارآمد و مؤثر است.
وظیفه چاپگر سهبعدی دقیقاً مانند هر چاپگر معمولی چاپ است؛ اما چاپ اشیاء جامد سهبعدی از یک فایل دیجیتال. امروزه شرکتهای مختلفی در دنیا به کار چاپ سهبعدی مشغولند و خدمات متنوعی را در این زمینه ارائه میکنند. این شرکتها به بسته به نوع درخواست، به چاپگرهای کوچک، متوسط یا بزرگی مجهز هستند که کار چاپ را انجام میدهند.
جدا از کارشناسان فنی، حتی افراد فنی نیز باید بتوانند این کار را انجام دهند چراکه این فناوری در بسیاری از صنایع کاربرد دارد. امروزه حتی ساختمان و برجسازیها نیز توسط برخی چاپگرهای عظیم صورت میگیرد.
رایانش کوانتومی
کامپیوترهای کوانتومی قادر به حل مشکلاتی هستند که برای کامپیوتر معمولی بسیار بزرگ هستند. شاید آن روز خیلی دور نباشد که این فناوری برای همگان در دسترس باشد.
محاسبات کوانتومی برای پردازش حجم عظیم دادهها استفاده میشود. به کمک این تکنولوژی شما قادر خواهید بود دادهها را در زمان کمتری حل و تجزیهوتحلیل کنید. همچنین پیشبینی هرگونه سختی، مشکل یا فاجعه در آینده امکانپذیر خواهد بود.
اخیراً حتی فیزیکدانان در روسیه موفق شدند با طراحی الگوریتمی در یک کامپیوتر کوانتومی، حالت کوانتومی کیوبیت را چند میلیثانیه به عقب برگردانند که در نوع خود بسیار جالب است.
تحقیقات نظری و عملی در این زمینه محاسبات کوانتومی ادامه دارد و بسیاری از مؤسسات دولتی و نظامی از تحقیقات در زمینه رایانههای کوانتومی چه برای اهداف غیرنظامی و چه برای اهداف امنیتی حمایت میکنند.
شرکت گوگل نیز اخیراً اعلام کرده است با دستیابی به فناوری جدید، انجام محاسبهای که با پیشرفتهترین رایانه حال حاضر جهان موسوم به «سامیت» ۱۰ هزار سال طول میکشد، با رایانه کوانتومی تنها در ۳ دقیقه و ۲۰ ثانیه امکانپذیر شده است.
سفر فضایی
سفر فضایی این تجربه را برای شما فراهم میکند تا سوار یک شاتل فضایی شده و از فضای بیرونی زمین بازدید کنید.
شرکتهای اندکی مانند SpaceX وجود دارند که در تلاش هستند تا این امر را به واقعیت تبدیل کنند که در این صورت سناریوی فضای بیرونی را به کلی تغییر میدهد. این شرکت در سال 2002 توسط ایلان ماسک(مؤسس تسلا موتورز) بنا نهاده شد و اهداف متفاوتی دارد. یکی از آنها پروژه اسکان بشر در مریخ است.
نمونهای دیگر نیز شاتل فضایی new shepherd آمازون است. این شاتل فضایی تستهای بسیاری را (بدون مسافر) انجام داده و آماده است تا در مراحل بعد انسان را نیز به فضا حمل کند.
در این گزارش چندین فناوری که باعث تغییر جهان فردا میشوند را ذکر کردیم. اکنون فقط زمان میتواند بگوید که آیا آنها موفق خواهند شد یا خیر.
انتهای پیام/4112/پ
انتهای پیام/