دانشگاه نیازمند تمهیدات مسئولان برای دوران پساکرونا
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بامداد سوم اسفند ماه سال جاری بود که در پی شیوع ویروس کرونا در تهران به دانشجویان ساکن خوابگاه دانشگاههای تهران اعلام شد، به شهرستان و خانههای خود بازگردند و پس از آن دانشگاههای کشور یکی پس از دیگری تعطیل اعلام شدند.
این تصمیم دو رکن سرعت عمل و بی دقتی را به همراه داشت؛ از طرفی از شیوع ابتلا به ویروس کرونا در بین دانشجویان گرفته شد و از طرفی بدون هیچگونه کنترلی دانشجویان به استانها و شهرهای خود بازگشتند؛ اگر یکی از دانشجویان نیز به این ویروس مبتلا بود ناقل این ویروس به شهر خود میشد! از همین رو لازم بود تا دانشجویان پیش از بازگشت به خانههای خود در صورت داشتن علائم ویروس کرونا تست این ویروس را دهند.
ویروس کرونا تا خرداد 99 در کشور باقی است
قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت درباره تعطیلی در خصوص ویروس کرونا اظهار کرد: در خوشبینانهترین حالت تا شب عید و در بدبینانهترین حالت تا خرداد ماه شاهد ویروس کرونا در کشور هستیم. تمامی شرایطی و مواردی که منجر به تجمع مردم میشود را باید تعطیل کنیم، زیرا این بیماری در تجمع بیشتر انتقال مییابد. همچنین هرچه بتوانیم این دوره را کوتاهتر کنیم برای خود مردم بهتر خواهد بود. هرچه مردم برنامههای غیر ضروری را به تعویق بیاندازند دوره این بیماری قطعا کوتاهتر خواهد بود.
دوران پساکرونا در دانشگاه
پس از خروج دانشجویان از خوابگاهها و تعطیلی دانشگاهها، مسئولان این مراکز از سمپاشی و ضدعفونی کردن محیط دانشگاهها خبر دادند؛ همچنین بسیاری از دانشگاهها و مراکز آموزشی به صورت آموزش مجازی به ادامه فعالیت پرداختند و برخی دانشگاهها همانند دانشگاه سوره برای نداشتن امکانات مورد نیاز آموزش مجازی اعلام کرد که کلاسهای جبرانی دانشجویان به صورت حضوری برگزار خواهد شد.
با توجه به اینکه زمان کنترل ویروس کرونا در کشور مشخص نیست و به گفته برخی از مسئولان تا خردادماه سال 99، بیش از سه ماه دیگر ادامه خواهد داشت، مسئولان دانشگاههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش و دیگر مراکز آموزشی باید برای ادامه فعالیت حضور خود تمهیداتی را بیاندیشند.
از جمله تمهیدات بازگشایی دانشگاهها، استمرار در ضدعفونی کردن دانشگاهها به ویژه خوابگاهها، وجود ژل ضدعفونی در سطح دانشگاه و خوابگاهها و ارائه رایگان و یا کم هزینه دستکش یکبار مصرف به دانشجویان و... است که مسئولان دانشگاهی از اکنون باید برای فراهم سازی این تمهیدات اقدام کنند.
تعیین تکلیف غذای دانشجویی با وجود ویروس کرونا
در روزهای نخست شیوع ویروس کرونا بسیاری از دانشگاهها از توزیع غذای دانشجویی خودداری کردند و قابلیت حذف رزرو غذا را برای دانشجویان ایجاد کردند؛ معاون دانشجویی یکی از دانشگاههای برتر کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در این خصوص اظهار کرد: غذاهای دانشجویی از کیفیت پایینی برخوردار هستند؛ از همین رو یکی از اقدامات نخست ما برای جلوگیری غذای دانشجویی تغییر رویه توزیع غذای دانشجویی و پس از آن قطع آن بود.
وی افزود: هر دانشجو باید ظرف غذای خود را بردارد به آشپز دهد تا غذا را بکشد و پس از آن خود قاشق و چنگال، نوشابه یا دوغ و... بردارد. همین امر احتمال آلوده شدن غذای دانشجویی را افرایش میدهد.
دانشگاهها تا پس از تعطیلات عید نوروز 99 بیش از 20 روز تعطیل هستند، در این دوران تب ترس و اهمیت ویروس کرونا کاسته میشود و با توجه به نبود امکانات لازم برای برگزاری کلاسهای مجازی امکان بازگشایی دانشگاهها افزایش مییابد؛ از همین رو دانشگاهیان باید برای غذای دانشجویی و سلف دانشگاهها فکر جدی کنند؛ زیر بسیاری از دانشجویان فاقد درآمد هستند و برای آنان تهیه غذا از بیرون دانشگاه مقدور نیست. افزایش کیفیت و رعایت بهداشت دو رکن مهمی است که مسئولان آموزش عالی باید به آن توجه داشته باشند.
انتهای پیام/4084/
انتهای پیام/