دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 فروردين 1399 - 10:00
نیوزویک:

انتخابات آمریکا برای ایران اهمیتی ندارد/ تلاش برای عدم ارجاع پرونده هسته‌ای به شورای امنیت

یک نشریه آمریکایی با بیان اینکه انتخابات آمریکا برای ایران هیچ اهمیتی ندارد، نوشت: دیپلمات‌های ایرانی و اروپایی ابراز تمایل کرده‌اند که مشکلات به وجود آمده در برجام را قبل از ارجاع به شورای امنیت سازمان ملل متحد حل و فصل کنند.
کد خبر : 474345
download.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، نشریه نیوزویک در گزارشی نوشت کارشناسان و مسئولان آمریکایی درباره احتمال تلاش ایران برای نفوذ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا هشدار می‌دهند و این در حالی است که شکست ترامپ در این انتخابات لزوماً به معنای پیروزی ایران نیست. 


بیشتر بخوانید:


روسیه در کمپین انتخاباتی من دخالت نکند


شهردار سابق نیویورک مجوز اولین حضور در مناظره انتخاباتی دموکرات‌ها را کسب کرد


در این گزارش به نقل از یک مقام ایرانی آمده است: ایران در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا بی‌طرف خواهد بود و تردید دارم که پیروزی دموکرات‌ها بر دونالد ترامپ بتواند تنش‌های فزاینده میان تهران و واشنگتن را فوری کاهش دهد.


این نشریه آمریکایی می‌نویسد: دو نامزد اصلی دموکرات در حال رقابت برای معرفی خود به‌عنوان نامزد اصلی این حزب برای رویارویی با ترامپ در نوامبر آینده هستند، در این میان هر یک از آنها برای معروف‌تر شدن به تصمیم رئیس‌جمهور درباره خروج از توافق هسته‌ای و نیز اعمال تحریم‌های شدید علیه ایران انتقاد می‌کنند. 


ترامپ


این مقام ایرانی به نیوزویک گفت: اگر یكی از دموکرات‌ها در انتخابات ملی آمریكا پیروز شود، رئيس‌جمهور منتخب زیر فشار جریان‌های داخلی و خارجی قرار خواهد گرفت تا سیاست سختی را علیه تهران اتخاذ کند. استنباط کلی من این است که اگر یک دموکرات انتخاب شود، تلاش‌های وحشتناک داخلی و بین‌المللی به وجود خواهد آمد تا بر سیاست‌ها و خط مشی رئیس‌جمهور (جدید) در قبال ایران تأثیر بگذارد. این جریان‌های داخلی یا خارجی و نیز گروه‌های فشار تلاش می‌کنند تا اقدامات خود را علیه  ایران متمرکز کنند.


نیوزویک در بخش دیگری از گزارش خود می‌نویسد: اسرائیل و عربستان از توافق هسته‌ای انتقاد کردند و گفتند که دولت ترامپ برای مهار فعالیت‌های موشکی ایران،  حمایت‌هایش از گروه‌های (مقاومت) منطقه و متوقف کردن روند ادعایی دستیابی به سلاح هسته‌ای اقدامات کمی انجام داده است. هر دو طرف که نگران فعالیت‌های منطقه‌ای ایران هستند، نفوذ زیادی در واشنگتن دارند، زیرا دولت ترامپ روابط دوستانه خود را با آنها تقویت کرده است.



گروه‌های فشار صهیونیستی-سعودی  تلاش می‌کنند به دولت جدید آمریکا نزدیک شوند.



این نشریه می‌نویسد: کمیته روابط آمریکا و اسرائیل (آیپک) ازجمله برجسته‌ترین لابی‌های صهیونیستی در واشنگتن و مخالف سرسخت توافق هسته‌ای با ایران و هرگونه تلاش برای بازگشت به آن است. کنفرانس سیاست‌گذاری سالانه این گروه به طور منظم برگزار و معمولا حدود دوسوم نمایندگان کنگره در آن حضور می‌یابند، اما سال گذشته نامزدهای برجسته دموکرات که در حال رقابت‌های انتخاباتی بودند، در آن شرکت نکردند.


عدم پاسخ آمریکا به پیشنهاد روحانی برای بازگشت به تعهداتش در برجام


نیوزویک نوشت: دولت ترامپ تاکنون و حتی پس از اینکه حسن روحانی، رئيس‌جمهور ایران ماه سپتامبر گذشته پیشنهاد کرده بود بازگشت به توافق هسته‌ای می‌تواند مقدمه‌ای برای مذاکره درباره توافق‌نامه‌ای گسترده‌تر باشد، موافقت خود را برای بازگشت به تعهداتش در قبال توافق هسته‌ای ابراز نکرده است. 


روحانی


این نشریه با بیان اینکه بن‌بست دیپلماتیک و اختلاف میان ایران و غرب گسترده‌تر شده است، می‌نویسد: تهران در واکنش به اقدام آمریکا در ترور یكی از رهبران ارشد نظامی خود (سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی) و ناکامی اروپا در فعال کردن ساز و کار مالی، یکی از شروط توافق هسته‌ای را که به آنها اجازه می‌دهد به تدریج تعهدات هسته‌ای خود را کاهش دهند، اجرایی کرده است. این در حالی است که چند ماه پیش فرانسه، آلمان و انگلیس از اجرایی شدن سازوکار حل اختلاف (موسوم به مکانیسم ماشه) خبر داده بودند.


به گزارش نیوزویک، دیپلمات‌های ایرانی و اروپایی ابراز تمایل کرده‌اند این مشکل را قبل از ارجاع به شورای امنیت سازمان ملل متحد حل و فصل کنند، جایی که آمریکا می‌تواند از عضویت دائم خود در شورا سوءاستفاده کند و در زمینه احیای ساز و کار تحریم‌ها علیه ایران هر اقدامی انجام دهد. با وجود این، بی اعتمادی متقابل امضاکنندگان توافق هسته‌ای بیانگر آن است که نباید به بازگشت به توافق  اولیه‌ای که میان وزیران امور خارجه کشورهای طرف توافق امضا شده بود، امید بست.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب