بانکهای خصوصی به بخش واقعی اقتصاد تسهیلات نمیدهند
اسماعیل شاهانی یکی از کارشناسان اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با اشاره به اینکه بانک تاثیر بسزایی در روند رشد اقتصادی دارد گفت: بانکهای خصوصی از نظر کارایی نمره قبولی نمیگیرند.
وی ادامه داد: امروز امهال بدهیها به راهکاری برای سرپوش گذاشتن بر عملکرد بسیار نامطلوب بانکهای خصوصی تبدیل شده است. برای رفع این مشکل مهمترین کار ملزم کردن بانکهای خصوصی به تسهیلات دهی به بخش حقیقی اقتصاد است.
این کارشناس اقتصادی با تأکید بر اینکه عملکرد بانک های خصوصی در حوزه های واسطه گری ، عدالت محوری و به طور کلی تخصیص بهینه منابع و مشارکت در توسعه کشور نمره قبولی نمی گیرد، گفت: می توان رفتار آن ها را در اقتصاد کلان به قبل و بعد از سال ۹۲ تقسیم نمود. از سال ۹۲ به بعد رفتار بانکها به شدت بحران آفرین بوده است.
وی افزود: این ناکارآمدی تنها به مدیران و سهامداران بانک های خصوصی مربوط نیست بلکه قانون گذار، مشتریان، شرکت ها نیز در این ناکارآمدی سهیم هستند.
شاهانی تصریح کرد: برای ارائه یک راهکار جامع به منظور برون رفت از مشکلات کنونی بانکداری خصوصی، باید همه جانبه کمک کرد؛ هم از جهت سیاستگذاری هم اصلاح رفتار مشتریان بانکها و هم دیگر مشکلات موجود در عملکرد بانکهای خصوصی باید در این زمینه مورد توجه قرار بگیرد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: اینکه تصور شود بانکها صرفا نهادهایی به عنوان واسطه پول هستند بسیار نادرست است و موجب شده قوانین غلطی برای نظارت بر عملکرد آنها در کشور تصویب شود.درحالیکه بانک ها نهاد واسطه مالی نیستند و قطعا خالق پول اند و باید بر این اساس قوانین را تصویب و اجرا نماییم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/