چالش فناوری نیازهای صنعتی منطقه را احصاء میکند
قباد بهزادیپور در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به این که هر سال بیش از ۶۰ رویداد کارآفرینی در مراکز رشد دانشگاه آزاد برگزار میشود، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر ۱۳۶ مرکز رشد تخصصی در حوزههای مختلف و تقریباً حدود هزار هسته فناور و ۸۰ شرکت دانشبنیان دارد. ۷۰۰ محصول داریم که ۲۱۷ مورد آن تجاریسازی شده است .
برگزاری چالشهای فناوری در چهار استان
وی افزود: تا پایان بهمن و اوایل اسفند چهار چالش فناوری در واحد خوراسگان اصفهان در حوزههای فناوری، فناوری اطلاعات و ارتباطات، برق، الکترونیک و رشتههای مهندسی برگزار میشود که «فابام» نام دارد. در چالش فناوری نیازهای صنعت منطقه مشخص و احصا میشود، ۳۰ عنوان آن را انتخاب شده و به هیئت علمی استان ارائه داده شده و از آنها خواسته میشود که اگر ایدهای برای رفع این مشکلات دارند، در این چالش فناوری شرکت کنند.
مدیرکل کارآفرینی و مراکز رشد معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: انتظار میرود حداقل پنج قرارداد از طریق این چالش فناوری بین دانشگاه و صنعت شکل بگیرد. بدین ترتیب هیئتهای علمی میتوانند نیازهای صنعت منطقه را برطرف کنند و به نوعی مکمل طرح پایش میشود. در پایش پایاننامهها در راستای رفع نیازهای منطقه انجام میشود و در این طرح که «پویش کارآفرینی» نام دارد، نیازهای اقلیم منطقه به کمک هیئت علمی در مراکز رشد احصا میشود.
برگزاری یک چالش فناوری به ازای هر استان
بهزادیپور مطرح کرد: یک چالش فناوری دیگر با موضوع قطعهسازی ۳۰ بهمن در مشهد برگزار میشود. قطعهسازی در صنایع خودروسازی، ماشینآلات صنعتی، نفت و گاز، تجهیزات پزشکی و دارویی و غذایی کاربرد دارد. ۵۰ چالش فناوری در این حوزهها احصا شده و به هیئت علمی منتقل شده است. واحد قزوین در صنعت رنگ و واحد سیرجان در صنعت فولاد، زنجیره تأمین و صنایع وابسته چالش فناوری برگزار میکنند. واحدهای بسیار دیگری تمایل به برگزاری چالش فناوری داشتند، هدف این است که سال آینده به ازای هر استان یک چالش فناوری برگزار شود.
وی افزود: در اردیبهشت سال آینده فنبازار محصولات مراکز رشد برگزار میشود و شرکتهایی که موفق به ساخت محصولات شده و ورود آن به بازار شدهاند میتوانند در آن شرکت کنند. این رویداد به توسعه بازار محصول و جذب سرمایه کمک میکند.
تشکیل شبکه کارآفرینی در سال آینده
مدیرکل کارآفرینی و مراکز رشد معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: شبکه کارآفرینی نیز سال آینده در سامانه مراکز رشد ایجاد میشود. کار اصلی این شبکه اتصال مراکز رشد به یکدیگر است. بدین ترتیب اگر محصولی در یک مرکز رشد ساخته شده باشد، باقی مراکز از آن مطلع میشوند یا اگر بخواهند محصول مکملی برای آن در واحد دیگری بسازند، میتوانند بهراحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
بهزادیپور مطرح کرد: یکی دیگر از فعالیتهای اداره کل کارآفرینی و مراکز رشد در سال آینده رتبهبندی و سطحبندی مراکز رشدی است که ذیل سرای نوآوری فعالیت میکنند. سعی میکنیم هر استان دو یا سه رویداد کارآفرینی برگزار کند و پیشبینی میشود ۹۰ رویداد کارآفرینی در مراکز رشد برگزار شود.
انتهای پیام/4021/پ
انتهای پیام/