اقدامات ترامپ متأثر از فضای انتخابات آمریکا است/ ساختار مقاومت در منطقه ادامه خواهد داشت
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نخستین جلسه حقوقدانان حامی گفتمان مقاومت با موضوع بررسی ابعاد سیاسی_استراتژی ترور سپهبد قاسم سلیمانی در محل دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات صبح امروز برگزار شد.
تأثیرات ترور شهید سلیمانی در سیاستهای منطقهای ایران و محور مقاومت و تأثیر این ترور بر بازاریابی ابعاد منطقهای بازدارندگی در روابط ایران و آمریکا و ارزیابی اهداف آمریکا از ترور شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی ازجمله محورهای این جلسه هماندیشی بود.
ابراهیم متقی، استاد دانشگاه در این جلسه گفت: یک روح برتریجویی ترامپ منجر به این شد که اقدامی که علیه ایران انجام داد، یک اقدام صلیبی باشد. از همین رو سلیمانی رفته است اما ساختار مقاومت در منطقه ادامه خواهد داشت و به همین علت چالشها و هزینههای آمریکا در منطقه افزایش خواهد داشت.
وی افزود: فضای موجود منطقهای خلاف سخن ترامپ مبنی بر اینکه بدون حضور سلیمانی امنتر خواهد بود، اما اینگونه نخواهد بود و ناامنیها افزایش پیدا میکند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: سیاستی که آمریکا در خصوص ایران در نظر گرفته است دارای چند شاخص تحریم، ایجاد آشوب در داخل، عملیات روانی و... است که هرکدام از روسای جمهوری آمریکا یکی از این شاخصها را علیه ایران اعمال میکند. آمریکا یک فرایند ساختاری علیه ایران انجام میدهد.
ناصر هادیان نیز در ادامه گفت: شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی دارای دو شان فرماندهی و واقعی بوده است که در دهه دوم انقلاب اسلامی کشف میشود و بهمرور دانش این شهید بزرگوار افزایش پیدا میکند.
وی افزود: سردار قاآنی معاون شهید سپهبد حاج قاسم بوده است و سردار قاانی نیز فاصله چندانی با شهید سلیمانی ندارد.
هادیان با اشاره به اسطورهای جهانی شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی خاطرنشان کرد: این شهید شناخت خوبی از رهبران منطقه داشت و دارای ارتباطات شخصی داشت که میتوانست بهراحتی افراد را جذب خود کند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: فعالیتهای حاج قاسم سلیمانی در منطقه بازدارنده فعالیت آمریکا در منطقه شده بود و آمریکا برای تقویت همپیمانان و تقویت نیروی تصمیم به ترور حاج قاسم سلیمانی گرفتند که این ترور ازنظر نظامی ارزشی نداشت.
وی افزود: پاسخ موشکی ایران به آمریکا دارای سه بعد است؛ ازنظر استراتژیک نشاندهنده آمادگی جنگ ایران است و ازنظر نظامی نیز حائز اهمیت بود زیر آمریکا نتوانست یکی از موشکهای ایران را ردیابی کند. همچنین دارای بعد سیاسی نیز بود.
هادیان ادامه داد: جنگ آمریکا و ایران یک جنگ منطقهای خواهد بود و کشورهای افغانستان، امارات و... را در بر میگیرد.
فواد ایزدی نیز در ادامه این جلسه هماندیشی گفت: اقدامات ترامپ متأثر فضای انتخابات آمریکا است و معتقد است کارهایی را انجام داده است که رئیسجمهوران قبلی آمریکا تنها حرف آن را زده بودند. اما اتفاقاتی که پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی اشتباه بودن تصمیم ترامپ را نشان داد.
وی بابیان اینکه تصمیم ترور آمریکا از چندین ماه قبل گرفتهشده بود، افزود: در امریکا شاخصهای اقتصادی باوجود مشکلاتی خوب است. دولت ترامپ در حوزه سیاست خارجی هیچ موفقیتی نداشته است و حتی نتوانستند ونزوئلا را نیز مدیریت کنند.
این تحلیلگر سیاسی بینالمللی ادامه داد: نیاز به موفقیت در عرصه بینالمللی آمریکا منجر به ترور حاج قاسم سلیمانی شد. آمریکائیان نقش سردار سلیمانی را بالاتر از فرماندهی معاونت سپاه میدانستند و ترور ایشان را یک شوک به جمهوری اسلامی ایران تلقی میکردند.
ایزدی ادامه داد: دولت فعلی ما نشان داده است که هیچ مذاکرهای را از دست نمیدهد. همچنین در آمریکا تظاهرات مردم ایرانی پوشش خبری داده نمیشد اما مراسم تشیع سردارسلیمانی به علت وجود احتمال جنگ بین ایران و آمریکا بهصورت کامل پوشش داده شد که این موضوع مهم است.
وی افزود: با توجه به هزینههای نظامی کم ایران و پیشبرد سیاستهای ایران در منطقه از سردار سلیمانی در منطقه یک اسطوره بینالمللی ساخته شد.
در پایان این جلسه کیهان برزگر گفت: آمریکا متوجه شد که با جنگ نمیتواند به اهداف خود برسد و این موضوع خطرناکتر است و اکنون با تضعیف مرحلهای میتواند به اهداف خود برسند. به معنای فشار سیاسی، اقتصادی و... است که درنهایت این فشار منجر به فروپاشی شود.
پایان این جلسه به پرسش و پاسخ حاضرین از سخنران جلسه هماندیشی پرداخته شد.
انتهای پیام /۴۰۸۴/4112/
انتهای پیام/