دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دکتر طهرانچی در جلسه رؤسای دبیرخانه پایش آزاد:

دانشگاه آزاد اسلامی را باید به سازمان حل مسئله تبدیل کرد/ نمی‌توانیم با تک پژوهش‌ها مسائل دنیای امروز را پاسخ دهیم

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: برنامه علمی در ساختار جدید دانشگاه آزاد اسلامی جایگاه بسیار جدی و مهمی دارد و تلاش این دانشگاه ارتباط و پیوند بین دانشجویان و اساتید با صنعت است.
کد خبر : 469618
88.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، جلسه مجریان برنامه علمی و رؤسای دبیرخانه پایش آزاد با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و  محمد علی اکبری رئیس دبیرخانه پایش آزاد امروز در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.


دکتر طهرانچی در این جلسه با تبریک دهه فجر گفت: در دنیا بحث آموزش عالی یک فرآیند فرد محور نیست، بلکه یک حرکت سازمانی و یک سازمان پژوهشی است. در کشور ایران دانشگاه یک سازمان آموزشی بود، بدین معنا که دانشجو با گذراندن 132 واحد درسی موفق به دریافت مقطع کارشناسی می‌شد.


وی با بیان اینکه تصور ما از دانشگاه صرفاً سازمان آموزشی بود، اظهار داشت: به تدریج مفهوم پژوهشی و فعالیت های پژوهشی را وارد این سازمان کردیم، در حالی‌که برنامه و حکمرانی پژوهشی نداشتیم. حکمرانی آموزشی در همه سطوح از جمله سطح گروه، شورای آموزشی واحد، استان و دانشگاه، شورای گسترش و برنامه ریزی وزارتین علوم و بهداشت ساز و کار برنامه آموزشی را تأمین می کنند. تحصیلات تکمیلی در هیچ جای دنیا به عنوان یک فعل آموزشی محسوب نمی‌شود و برنامه پژوهشی، برنامه‌های منفرد، شخصی و گسسته نیست.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی از دانشگاه آموزشی به دانشگاه پژوهشی گذار کرده است، زیرا جمعیت تحصیلات تکمیلی آن بیش از جمعیت آموزشی است. این دانشگاه یک نظام حل مسأله و سازمان آموزشی است که می خواهد سازمان پژوهشی نیز باشد.


دکتر طهرانچی به بند 5 راهبرد پژوهش و فناوری در سند اسلامی شدن دانشگاه اشاره و تصریح کرد: براساس این راهبرد همه اختیارات ایجاد یک سازمان پژوهشی به دانشگاه ها واگذار شده و باید سازوکار ضابطه مند به منظور تصویب موضوعات پایان نامه ها در چارچوب نظام موضوعات پژوهشی کشور طراحی شود.


وی با تأکید بر اینکه قدرت دانشگاه آزاد اسلامی در شبکه ای بودن آن است، خاطرنشان کرد: امروز مفتخریم که شبکه‌ای از محققان و پژوهشگران در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت می‌کنند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: پژوهش ایران ماحصل تحصیلات تکمیلی است. 57 هزار مقاله کشور نتیجه کار دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اساتید است. در دانشگاه آزاد اسلامی برای تحصیلات تکمیلی بستر آموزشی خلق کردیم.


عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی اکنون صاحب دو برنامه آموزشی و پژوهشی است. در برنامه آموزشی دانشجویان با گذراندن واحدهای درسی موفق به دریافت مدرک تحصیلی می‌شوند و در برنامه پژوهشی دانشجویان در یک زمان از دیدگاه و ابعاد مختلف به یک مسئله نگاه می کنند و نتیجه بررسی کار خود را به‌صورت پایان نامه و رساله ارائه می دهند.


دکتر طهرانچی با بیان اینکه نظام برنامه‌های علمی، نظام پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی است، افزود: این دانشگاه با قدرت تحصیلات تکمیلی به حل مسائل سازمانی می‌پردازد و افتخار داریم در دهه فجر 18 برنامه که به‌طور کامل و جامع پیاده و آماده شده در اختیار 60 هزار دانشجوی دکتری و 70 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد قرار دهیم.


وی ادامه داد: امروزه دوره ارائه خدمات از طریق آموزش گذشته و داده ارزش پیدا کرده است، نهادها و سازمان های پژوهشی از محل داده، درآمد کسب می کنند.


عضو شورای انقلاب فرهنگی تأکید کرد: براساس راهبرد 5 سند اسلامی شدن دانشگاه، باید طراحی سازوکار ضابطه مند کردن تصویب موضوعات پایان نامه‌ها در چارچوب نظام موضوعات پژوهشی کشور، طراحی بانک جامع اطلاعات پژوهش‌ها، هدایت پایان نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی به پروژه‌های مسئله محور و مورد نیاز جامعه مبتنی بر ارزش‌های اسلامی در بخش‌های صنعتی، اقتصادی، کشاورزی و ... حمایت از پایان نامه‌های مسئله محور و اثربخش مرتبط با نیازهای کشور و بهره گیری از نتایج و یافته‌های پژوهشی و پایان نامه‌ها و رساله‌ها در دستور کار دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه آزاد اسلامی قرار گیرد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: سال آینده در دهه فجر مجموعه سمینارهای برنامه های علمی و 18 همایش ملی خواهیم داشت که محققان در این همایش‌ها به ارائه پایان نامه‌های دفاع شده در نظام پایش آزاد می‌پردازند.


دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: دانشگاه‌ها نمی‌توانند قبل از داشتن برنامه علمی، خود را سازمان پژوهشی بدانند. سازمان آموزشی پژوهشی، سازمانی است که پیوستگی آموزش و پژوهش دارد و پژوهش آن نیز برنامه دارد.


عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: پیچیدگی دنیا زمان پژوهش‌های انفرادی را پشت سر گذاشته است. نمی‌توانیم با تک پژوهش‌ها مسائل دنیای امروز را پاسخ دهیم. پژوهش‌ها باید چند وجهی و سازمانی باشد. دورانی که پژوهش‌های انفرادی می توانست حل مسئله داشته باشد، گذشته است. هر مسئله‌ای را باید از ابعاد سخت و نرم به آن بنگریم و بررسی کنیم. دیگر حل مسئله یک سویه نداریم.


وی خطاب به مجریان برنامه علمی و رؤسای دبیرخانه پایش آزاد گفت: باید دانشگاه آزاد اسلامی را به سازمان حل مسئله تبدیل کرد و دانشگاه آزاد اسلامی می تواند نخستین دانشگاه حل مسأله در کشور باشد.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه مشکل جوانان ایرانی در آموزش عالی شغل و کارآمدسازی است نه سواد، اظهار کرد: برنامه علمی در ساختار جدید دانشگاه آزاد اسلامی جایگاه بسیار جدی و مهمی دارد و تلاش این دانشگاه ارتباط و پیوند بین دانشجویان و اساتید با صنعت است.


دکتر طهرانچی گفت: اگر می‌خواهیم دانشگاهی توانمند در حل مسائل کشور، قدرتمند و پاسخگو به نیاز جامعه داشته باشیم، باید برنامه های علمی را جدی بگیریم و با خلاقیت پیش برویم.


انتهای پیام/4127/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب