تبدیل دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاه تمدنساز را باید از ادبیات آغاز کرد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در اولین کارگاه آموزشی «نگارش و انتشار مقالات علمی در رشته زبان و ادبیات فارسی» که امروز در سالن 9 دی سازمان مرکزی برگزاری شد، با اشاره به لزوم توجه به سه مؤلفه روزآمدی، بومیسازی و حکمیسازی در علوم انسانی و هنر، اظهار کرد: روزآمدی علوم انسانی به معنای پرداختن به آخرین نظریات و دستاوردهای علمی است که این موضوع باید مدنظر مجلات و نشریات علمی باشد.
وی ادامه داد: بومیسازی یعنی شناخت و شناساندن نظریههای بومی و شخصیتهای برجسته علمی و توجه به آراء و اندیشههای متفکران متأثر از فرهنگ اسلامی، بهطوریکه کتابهای درسی زبان با فرهنگ بومی ایرانی اسلامی آمیخته شده و سبک زندگی ایرانی اسلامی، باید در آموزش زبان دیده شود و درباره آن تحقیق و مقالات مختلفی نوشته شود.
خسروپناه با تأکید بر حکمیسازی علوم انسانی و هنر، گفت: علوم انسانی از جمله زبان مبتنی بر مبانی خاص است، اگر انسانشناسی حکمی را که مبتنی بر فلسفه و عرفان انسانی است را مورد بررسی قرار دهیم، میبینیم که در حکمیسازی علوم باید نظریههای مختلف علوم ادبی و زبانی را بدانیم.
وی افزود: وقتی میگوییم حکمیسازی یعنی پیوند ادبیات عرفانی با بحرانهای انسان معاصر. باید ظرفیتهای زبان فارسی را به دانشجویان معرفی کنیم. بهعنوان نمونه شعر «بنی آدم اعضای یکدیگرند» سعدی نقطه مقابل فردگرایی است. در گذشته ادبا حکمت عرفانی را با زبان توده مردم بیان کردند، چرا که ادیب حکیم بودند.
خسروپناه قوام اصلی دانشگاه را استاد فرهیخته و نظریهپرداز دانست و گفت: اگر میخواهیم دانشگاه ارتقا یابد باید به اساتید توجه داشته باشیم و اگر میخواهیم دانشگاه کارآمد و اثرگذار باشد و بر تربیت اثر بگذارد و بتوانیم به تمدنسازی بپردازیم، تبدیل شدن دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاهی نسل سوم و تمدنساز را باید از ادبیات که رکن فرهنگ است، آغاز کنیم.
در پایان این کارگاه آموزشی از نشریات برتر دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه زبان و ادبیات فارسی تقدیر شد.
انتهای پیام/4127/پ
انتهای پیام/