دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 بهمن 1398 - 13:37

تلاش برای ممنوعیت تولید اسلحه‌های سه‌بعدی

چاپگرهای سه‌بعدی با توانایی‌های متعدد خود می‌توانند علاوه بر تولید وسایل کاربردی و مفید، ابزاری خطرناک و تهدید کننده را نیز طراحی و چاپ کنند.
کد خبر : 468091
اسلحه 1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رشد و توسعه بیش‌ازپیش فناوری‌های مختلف علاوه بر آسان ساختن بسیاری از کارهای روزانه می‌تواند شرایط استفاده‌های نادرست و غیرقانونی را نیز فراهم کند.


درواقع می‌تواند گفت فناوری‌های نوین همواره دو رو دارند. یکی رویی که اکثر مردم می‌بینند و شرکت‌های مختلف در مورد آن‌ها تبلیغ می‌کنند و طرف دیگر آن قابلیت‌هایی است که می‌توان از آن‌ها در مسیر نادرست و خطرآفرین استفاده کرد.


گستردگی و سهولت استفاده از فناوری‌های مختلف سبب شده برخی از کاربران روش‌های غیرقانونی را دنبال کرده و به‌جای به‌کارگیری دستگاه‌های مختلف در ایجاد دستگاه‌های سودمند برای اقشار مختلف مردم، از آن‌ها به‌منظور طراحی ابزارهای خطرزا استفاده کنند. ازجمله فناوری‌هایی که این روزها در زمینه‌های مختلف کاربرد فراوان دارد چاپگرهای سه‌بعدی هستند.


چاپگرهای سه‌بعدی در بخش‌های مختلف صنعتی استفاده بسیار گسترده‌ای دارند و در مدتی بسیار کوتاه ابزارهایی را تولید می‌کنند که تا پیش‌ازاین سازندگان باید ساعت‌ها و حتی روزها برای ساخت آن‌وقت و انرژی مصرف می‌کردند؛ اما کاهش زمان و هزینه تولید تنها روی مثبت ساخت دستگاه‌ها و ابزارهای متنوع با چاپگر سه‌بعدی است.


تحقیقات سازمان‌های امنیتی نشان می‌دهد تباه‌کاران با استفاده از توانایی‌های این دستگاه اقدام به تولید سلاح کرده و از این ابزار برای اهداف غیرقانونی استفاده می‌کنند. سلاح‌های چاپ‌شده با چاپگر سه‌بعدی با اصطلاح «اسلحه اشباح» شناخته می‌شوند. این سلاح‌ها ظاهری بسیار شبیه به نمونه واقعی خود دارند و شاید تا موقعی که آن‌ها را لمس نکرد و یا با دقت فراوان از نزدیک ندید نمی‌توان تقلبی بودن آن‌ها را تشخیص داد.



گزارش‌های اداره پلیس در کشورهای مختلف به‌خصوص در آمریکا نشان می‌دهد مجرمان در سرقت‌های مسلحانه از اسلحه تولیدشده با چاپگر سه‌بعدی استفاده می‌کنند. تنها در سال 2019 میلادی بیش از 100 هزار سلاح سه‌بعدی با دستگاه‌های چاپ مربوطه تولیدشده است.


حالا مقام‌های قضایی در کشورهای مختلف دنیا درصدد برآمدند تا با وضع قوانین جدید از روند رو به رشد این نوع از تخلف جلوگیری کنند. فرد یا افرادی که اقدام به چاپ اسلحه‌ی سه‌بعدی می‌کنند در صورت داشتن اطلاعات کافی درزمینهٔ تولید اسلحه حتی می‌توانند سلاح‌هایی واقعی را که توانایی شلیک گلوله دارند، طراحی کنند.


هرساله ده‌ها نفر در آمریکا براثر درگیرهای مسلحانه جان خود را از دست می‌دهند. رواج تولید سلاح از چاپگر سه‌بعدی می‌تواند این آمار را به‌شدت افزایش دهد. هرچند مردم این کشور بارها به قوانین مرتبط به حمل و استفاده از سلاح گرم اعتراض کرده‌اند ولی به نظر می‌رسد دست‌های پشت پرده و مافیا قدرتمند اسلحه هیچ علاقه به محدودسازی بازار خریدوفروش این ابزار مرگبار ندارند.


اتنهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۹
۰
از خبرنگاران محترم خواهشمندم، موضوع اجرای رای شماره 2071 هیات عمومی دیوان عدالت اداری را پیگیری و اطلاع رسانی نمایند. با تشکر
گوشتیران
قالیشویی ادیب