حیف از «احمد بای» که به جشنواره فجر نرسید!/ الجزایریها مشتاق اکران آخرین فیلم جمال شورجه هستند
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، «احمد بای» تازهترین ساخته سینمایی جمال شورجه است که سال گذشته در شهر بوسعاده واقع در جنوبشرقی الجزایر پایان یافت و این روزها گروه تولید این فیلم آخرین مراحل ساخت آن را در حال پیگیری دارند.
در همین ارتباط احمد میرعلایی که تهیهکنندگی سریال «موسی(ع)» و مشاور جمال شورجه در فیلم سینمایی «احمد بای» را نیز برعهده داشته است در گفتگو با خبرنگار آنا اظهار داشت: این فیلم تقریباً به تولید رسیده اما ارائه نسخه نهایی فیلم منوط است به جلوههای ویژه بصری آن. این بخش از کار هنوز به سرانجامی نرسیده است.
تغییرات دولت در الجزایر، تولید فیلم را به تأخیرانداخت
وی افزود: موسیقی «احمد بای» نیز در خارج از کشور درحال ساخت است؛ از این بابت که سرمایهگذار و تهیهکننده از فیلمسازان کشور الجزایر هستند و به نوعی فیلم هم متعلق به آنان است بنابراین این بخش از امور فنی فیلم را در همان جا پی میگیرند.
میرعلایی با این حال گفت: این بخش تا حدودی با کندی انجام میپذیرد و البته ربطی هم به عوامل ایرانی فیلم ندارد. اخیرا هم شاهد تغییر دولت در الجزایر بودهایم و خود به خود تولید نهایی «احمد بای» نیز به تأخیر افتاد اما تهیهکننده فیلم دوباره مشغول تهیه نسخه نهایی است.
تلاش برای برای رونمایی و اکران فیلم
وی تأکید کرد: تدوین، موسیقی و صداگذاری و دیگر بخشها تقریباً تمام شده و فعلاً همین جلوههای ویژه است که باید به سرانجام برسد. تولیدکنندگان فیلم سینمایی «احمد بای» مشتاقند که زودتر فیلم را برای رونمایی و اکران آماده کنند.
سیداحمد میرعلایی با اشاره به جشنواره فیلم فجر نیز یادآور شد: ما مشتاق بودیم که «احمد بای» را حتی به جشنواره برسانیم اما با این شرایط نتوانستیم؛ خصوصا اینکه کار جلوههای ویژه فیلم واقعاً سخت است. امیدوارم با اشتیاق تهیهکننده فیلم، بتوان شاهد تولید هرچه زودتر نسخه نهایی آن بود.
درباره فیلم تاریخی «احمد بای»
فیلم سینمایی «احمد بای» ساخته جمال شورجه، داستان بخشهایی از زندگی احمد بای، مبارز و حافظ کل قرآن الجزایری را روایت میکند که در دوران حکومت عثمانی، حاکم منطقه قسنطینه در الجزایر بود و سالها به مبارزه با استعمارگران فرانسوی پرداخت. وی یکی از سرداران استقلال الجزایر در زمان رویارویی با حمله فرانسویها است. این فیلم یک کار تاریخی است و به سالهای ۱۸۲۰ تا حدود ۱۸۴۰ الجزایر مربوط میشود و به زمانی برمیگردد که فرانسه به این کشور حمله کرد. همچنین اضمحلال دوران عثمانی که آن زمان بر الجزایر حاکم بودند را نشان میدهد.
این اثر ضداستعماری، نخستین همکاری سینمایی ایران و الجزایر محسوب میشود که «محمد طاهر زاوی» قهرمان فیلم و عهده دار نقش احمد بای در این فیلم است. همچنین ژرار دوپاردیو بازیگر معروف فرانسوی تنها بازیگر غیرالجزایری پروژه است که نقش «پاشایِ عثمانی» را ایفا میکند که هنگام حمله فرانسه به الجزایر پادشاه عثمانیها بود.
فیلمبرداری فیلم تاریخی «احمد بای» به کارگردانی جمال شورجه سال گذشته و با حضور وزیر فرهنگ الجزایر و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در شهرک سینمایی CADC الجزیره پایتخت الجزایر کلید زده شد.
تهیهکنندگی این فیلم را «سمیره حاج جیلانی» از الجزایر برعهده دارد و یک تیم متخصص ایرانی در زمینه صحنه، دکور، کارگردان هنری، جلوههای ویژه، بدلکاری، چهرهپردازی، فیلمبرداری و صدابرداری با جمال شورجه همکاری کردند و در عین حال شماری از هنرمندان الجزایری نیز در کنار تیم ایرانی بودند.
از جمله عوامل ایرانی فیلم میتوان به مدیرهنری این فیلم یعنی مجید میرفخرایی اشاره داشت و در عین حال مدیر فیلمبرداری آن را هم تورج منصوری برعهده داشته است. همچنین مدیر چهرهپردازی کامران خلج و مدیر صدابرداری نیز احمد صالحی بودهاند. حسن ایوبی مونتاژ و حمید رسولیان جلوههای ویژه میدانی فیلم سینمایی «احمد بای» را انجام دادهاند.
احمد بای بن محمد شریف شخصیت اصلی این فیلم است.او در سال ۱۷۸۶ به دنیا آمد و در سال 1850 درگذشت. وی فرزند محمد الشریف و از خانواده ابن قانه یکی از بزرگترین شیوخ عرب در منطقه الصحرای الجزایر بود. احمد بن محمد ریاست قبایل العواسی که در منطقه عین البیضاء و اطراف آن حضور داشتند را به عهده گرفت، منصبی که به جز کسانی که مورد اعتماد مردم بودند تعلق نمیگرفت. وی حافظ کل قرآن بود و فعالیتهای قرآنی بسیاری داشت. همچنین در سن ۱۲ سالگی به حج مشرف شد که از همان زمان به حاج احمد معروف گشت. او همچنین مسئولیت نظارت به بخشی از نیروهای نظامی را در منطقه شرقی قسطنطنیه بعهده داشت.
در جریان زلزلهای که در ۲ مارس ۱۸۲۵ پایتخت را ویران کرد، حاج احمد نقش مهمی در عملیات نجات ایفا کرد و این باعث شد که «الدای حسین» حاکم وقت او را بعنوان حاکم قسنطینه منصوب کند. او در دوران حکومتش بر این منطقه توانست قبائل بزرگ را با هم متحد و نبردهای مختلفی را علیه استعمار فرانسه پیش ببرد. او دارای یک استراتژی دقیق و بسیار قوی برای پیشبرد جبهه مقاومت علیه فرانسویان بود که او را به یکی از بزرگترین سردمداران استقلال کشور الجزایر تبدیل نمود.
انتهای پیام/ 4143/
انتهای پیام/