کشف باکتری تاثیرگذاری بر فضانوردان و فضاپیماها در ایستگاه فضایی بینالمللی
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از CNN، محققان به تازگی مقاله پزشکی منتشر کردهاند که گزارش میدهد در ایستگاه فضایی بینالمللی باکتری یافت شده است. این باکتریها میتوانند بیماریهای گوناگونی را بهوجود آورند.
این مقاله پزشکی را یکی از محققان ناسا، سازمان هوانوردی و فضایی ملی آمریکا، در نشریه علمی «میکروبیوم» منتشر کرده است. گفته میشود که این محقق با تجزیه و تحلیل اطلاعات ژنتیکی فضانوردان به وجود این باکتریها پی برده است.
باکتریهایی که در فضا خطرناک میشوند
در این مقاله علمی آمده است که باکتریهای یافتشده در ایستگاه فضایی بینالمللی در سطح زمین خطر چندانی ندارند اما در فضای کهکشان میتوانند خطرناک باشند. ناسا معتقد است که این باکتریها به خصوص در سفرهای طولانیمدت دو ساله به مریخ میتوانند برای فضانوردان خطرناک باشد.
خطر باکتریها تنها متوجه فضانوردان نیست. آنها میتوانند موجودیت ایستگاه فضایی را نیز به خطر اندازند. باکتریها و دیگر میکرواورگانیسمها قادرند با پراکنده شدن در فضای ایستگاه فضایی بینالمللی اشکالات جدی در ساختار آن بوجود آورند.
برای نمونه، برخی از این باکتریها میتوانند با ایجاد خوردگی در قطعات فلزی ایستگاه فضایی، شیشههای متصل به آن را درهم شکنند و با قرار گرفتن روی مواد پلیمری ایستگاه، سامانههای موجود را مختل کنند.
باکتریها گروهی از موجودات تکسلولی ذرهبینی هستند. آنها متنوعترین و مهمترین میکرواورگانیسمهای روی زمین بهشمار میروند. روی بدن انسان و در درون آن میلیاردها باکتری زندگی میکنند. تعداد بسیار زیادی از باکتریهای موجود در بدن نه تنها بیزیان هستند، بلکه مثل باکتریهای فلور روده سودمندند.
دانشمندان ناسا اکنون در پی یافتن راهکارهایی برای از بین بردن باکتریها در ایستگاه فضایی بینالمللی هستند. این ایستگاه فضایی در حدود ۴۰۰ کیلومتری زمین مستقر است و اکنون سه شهروند روسیه، دو شهروند آمریکا و یک شهروند ژاپن در آن به سر میبرند.
انتهای پیام/