دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 دی 1398 - 12:00
چالش‌های انجمن‌های علمی 10/ دبیر انجمن علمی دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با آنا:

حمایت مالی مهم‌ترین چالش انجمن‌های علمی دانشجویی است

دبیر انجمن علمی دانشجویی جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس گفت: عدم و کمبود وجود حامی مالی مستقل از معاونت‌های آموزشی در رشته‌های علوم انسانی، یکی از مهم‌ترین چالش‌های مربوط به انجمن‌های دانشجویی در این حوزه می‌باشد.
کد خبر : 463471
Capture.JPG

نوید علی‌پور در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره تولید علم و نقش انجمن‌های علمی دانشجویی در پیشرفت علمی کشور اظهار کرد: انجمن‌های علمی دانشجویی مؤسسات علمی و تحقیقاتی هستند که دارای شخصیت حقوقی مستقل از گروه‌های آموزشی رشته‌های تحصیلی مربوطه می‌باشند و دبیر هر انجمن نماینده قانونی آن انجمن می‌باشد.


وی افزود: هر انجمن توسط گروهی از دانشجویان رشته مربوطه اداره می‌شود و دبیر نیز از میان اعضای انجمن انتخاب می‌شود. انجمن‌های علمی دانشجویی اختیارات و وظایفی مستقل از گروه‌های آموزشی رشته‌های تحصیلی مربوطه خود بر عهده دارند، که قطعا در جهت تولید و پویایی علمی بسیار تاثیرگذار است. برای مثال می‌توان به مواردی همچون برگزاری نشست‌های علمی و تخصصی، دعوت از مدیران و کارگزاران جهت سخنرانی‌های مربوطه، برگزاری کارگاه‌های علمی و آموزشی، برگزاری سمینار‌ها و کنفرانس‌های علمی و تخصصی و پیگیری مطالبات علمی دانشجویان نظیر سفرهای علمی و پژوهشی اشاره کرد.




بیشتر بخوانید:


سیاست‌گذاری‌های نامناسب وزارت علوم/ چرا دانشجویان از فعالیت‌های انجمن‌های علمی استقبال نمی‌کنند؟




دبیر انجمن علمی دانشجویی جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس در مورد انجمن علمی جغرافیای سیاسی گفت: انجمن علمی دانشجویی جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس در سال 1379 تأسیس شده و از آن زمان تاکنون فعالیت‌های بسیاری داشته است. از آنجا که رشته جغرافیای سیاسی مربوط به مطالعه مباحث مرتبط با سیاست و جغرافیا می‌باشد، دایره مطالعاتی وسیعی در رشته علوم انسانی را دربر می‌گیرد.


علی‌پور درباره فعالیت‌های انجام شده این انجمن عنوان کرد: برگزاری کارگاه‌های تخصصی و میان رشته‌ای، کنفرانس‌ ملی، سمینارها و نشست‌های تخصصی، دعوت از مقامات سیاسی کشوری و سفیران کشورهای اروپایی، برگزاری تورهای علمی، برگزاری گردهمایی دبیران انجمن علمی جغرافیای سیاسی از ابتدای تأسیس تا سال 97، برگزاری سمینار تخصصی دانشجویان آفریقایی دانشگاه تربیت مدرس، برگزاری سمینارهای تخصصی دانشجویی با حضور و سخنرانی دانشجویان دکترای جغرافیای سیاسی، انتشار مجله علمی تخصصی گستره و برگزای سلسله جلسات کارگاه‌های آموزشی اصول کشور‌داری از جمله فعالیت‌های انجام شده توسط این انجمن می‌باشد.


وی درمورد آسیب‌ها و چالش‌های انجمن‌های علمی دانشجویی بیان کرد: از آنجایی که رشته تحصیلی اینجانب در حوزه معارف علوم انسانی می‌باشد، عدم و کمبود وجود حامی مالی مستقل از معاونت‌های آموزشی در رشته‌های علوم انسانی بسیار مشهود است که این موضوع یکی از مهم‌ترین چالش‌های مربوط به انجمن‌های دانشجویی در حوزۀ علوم انسانی می‌باشد.


دبیر انجمن علمی دانشجویی جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس درباره راهکار تقویت انجمن‌های علمی در دانشگاه‌ها اظهار کرد: همکاری و مشارکت بیشتر انجمن‌های علمی مرتبط به هم در دانشگاه‌های مختلف می‌تواند از مهم‌ترین مسائلی باشد که به بیشتر دیده شدن فعالیت‌های علمی دانشجویان در قالب انجمن‌ها کمک بسزایی نماید.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب