ایران فناوری میز تشریح مجازی را از انحصار آمریکا درآورد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یک شرکت دانشبنیان موفق به طراحی و تولید میز تشریح مجازی شده که کاربرد زیادی در آموزش دانشجویان پزشکی و رشتههای و مرتبط دارد.
محمد رحمانی، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان در گفتگو با خبرنگار آنا بیان کرد: هفت سال قبل با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز اقدام به طراحی و تولید میز تشریح مجازی در کشور کردیم. ساخت این محصول از صفر تا 100 توسط محققان صورت گرفته و از روش مهندسی معکوس استفاده نشده است.
یک شرکت آمریکایی با همکاری دانشگاه استنفورد پیشگام ساخت میزهای تشریح مجازی در دنیاست. این شرکت به دلیل تحریمهای آمریکا علیه کشور، از فروش میزهای تشریح مجازی به دانشگاههای علوم پزشکی ایران خودداری کرد و همین امر باعث شد که این شرکت دانشبنیان شروع به طراحی و تولید این میزها کند.
وی افزود: این محصول یک ابزار کمک آموزشی و شبیهساز بدن انسان است و پنج قسمت آموزشی دارد. دانشگاههای علوم پزشکی میتوانند از این میز تشریح مجازی به جای جسد و مولاژهای فول بادی استفاده کنند. قسمت اول یک مولاژ مجازی است که اگر دانشگاه بخواهد یک مولاژ فول بادی تهیه کند باید 100 تا 150 میلیون تومان هزینه کند. این دستگاه مولاژ فول بادی را به شکل مجازی و با تفکیکپذیری بسیار بالا در اختیار کاربران قرار میدهد.
رحمانی گفت: قسمت دوم این دستگاه سیر تکاملی جنین انسان در رحم مادر را به صورت تفکیک شده نشان میدهد و کاربر میتواند تک تک اعضای بدن را بررسی کند. در حال حاضر برنامه درسی دانشگاههای علوم پزشکی مبتنی بر سیستم تدریس میشود. محصول ما نیز همگام با این برنامه درسی پیش رفته و آموزههای میز تشریح مجازی مبتنی بر سیستم اجرا میشود.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان مطرح کرد: قسمت سوم میز تشریح مجازی یک جسد مجازی را به نمایش میگذارد. یک مرد 45 ساله جسد خود را برای پیشرفت علم پزشکی اهدا کرده بود که بدن وی با استفاده از تکنیکهای پیشرفته قسمت به قسمت برش خورد و تصویربرداری شد. موفق شدیم از مجموعه اسلایسهای دوبعدی حجم سهبعدی قابل برش ایجاد کنیم. سومین شرکت در جهان هستیم که این فناوری را دارد. کاربران میتوانند از نقطه و زاویه دلخواه تصویر را برش بزنند و داخل بدن را با رنگ طبیعی مشاهده کنند.
به گفته وی، قسمت چهارم این محصول سهبعدی سازی تصاویر سیتیاسکن، امآرآی و هد اسکن است. یک پورت USB در پشت دستگاه تعبیه شده که میتوان تصاویر پزشکی را وارد میز تشریح کرد تا به شکل سهبعدی نمایش داده شود. قسمت پنجم میز تشریح مجازی آناتومی مقطعی تشریح است که این درس برای دانشجویان پزشکی، پیراپزشکی و رشتههای وابسته بسیار مهم است.
رحمانی در این خصوص توضیح داد: این ویژگی به کاربران اجازه میدهد تصاویر رنگی از سطح مقطع برش جسد واقعی به همراه طبقهبندی قسمتهای مختلف و نامگذاری شده را روی صفحه نمایش میز تشریح مجازی مشاهده کنند. در طرف دیگر صفحه نمایش نیز تصاویر سیتیاسکن و امآرآی همان اسلاید قابل مشاهده است.
بالغ بر 18 دانشگاه در کشور از جمله دانشگاه علوم پزشکی ایران، مشهد، قم، کاشان، بیرجند، دزفول، البرز و تبریز از میز تشریح مجازی این شرکت دانشبنیان استفاده میکنند. قیمت این محصول بسته به ویژگیها یک سوم تا یک چهارم نسبت به نمونههای خارجی ارزانتر است. از آنجایی که میز تشریح مجازی تخفیف 40 درصدی سطح یک حمایت معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و تخفیف 30 درصدی وزارت بهداشت را دریافت کرده، قیمت تمام شده آن برای دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی مقرونبه صرفه محسوب میشود.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/