دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۲۰:۲۵
توسط یک شرکت دانش‌بنیان؛

کیت‌های یک ویتامین حیاتی بدن تولید شد

یک شرکت دانش‌بنیان توانسته با فناوری بومی به تولید کیت‌های الایزا، کیت‌های گاما و کیت‌های ویتامین D۳ دست پیدا کند.
کد خبر : ۴۴۹۶۳۹
thum-964723bc286b4f0dc5f-paadtan_140125.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کشورمان طی چند سال اخیر پیشرفت‌های خوبی را در حوزه دارو و کیت‌های آزمایشگاهی داشته است به طوری که برخی از شرکت‌ها علاوه بر تامین نیاز بازار داخل توانسته‌اند این قبیل محصولات را به بازارهای دیگر دنیا صادر کنند.


درحال حاضر بیش از هزار نوع كیت آزمایشگاهی در مراكز تشخیصی و آزمایشگاهی کشور استفاده قرار می‌گیرد. یک شرکت دانش‌بنیان توانسته با فناوری بومی به تولید کیت‌های الایزا، گاما و ویتامین D۳ دست پیدا کند.


محسن سروری مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان، درباره خصوصیات کیت ویتامین D۳ گفت: ویتامین D نوعی سکواستروئید است. این ویتامین دارای دو شکل شیمیایی مجزا (ویتامین D۲ و( D۳ است که از نظر بیولوژیکی دارای اثرات یکسان می‌باشند. ویتامین D۲ یک ملکول ۲۸ کربنی است که از ارگوسترول گیاهی مشتق می‌شود.


وی ادامه داد: درحالی‌که ویتامین D۳ یک ملکول ۲۷ کربنی است و از کلسترول مشتق می‌شود. شکل فعال بیولوژیکی ویتامین D در گردش خون، مشتق ۲۵ هیدروکسیله آن است.


سروری افزود: وقتی ویتامین D وارد بدن انسان می‌شود، در کبد هیدروکسیله شده و به شکل فعال آن تبدیل می‌شود. مشتق ۲۵ هیدروکسیله ویتامین D، شکل عمده ذخیره ویتامین D در بدن است. لذا تعیین غلظت ۲۵-OH-Vitamin D۳ در سرم، نشانگر اولیه سطح این ویتامین در بدن است.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «پادتن گستر ایثار» درباره اساس روش اندازه‌گیری این کیت گفت: کیت الایزای۲۵-Hydroxyvitamin D۳ موجود بر اساس سنجش ایمونولوژیکی رقابتی تهیه شده است. در این کیت از روش پوشش آنتی‌بادی استفاده شده است. ۲۵ -OH-Vitamin D۳ موجود در نمونه‌ها برای اتصال به آنتی‌بادی منوکلونال ضد ۲۵-OH-Vitamin D۳ که بر روی پلیت پوشش داده شده است، با ۲۵ -OH-Vitamin D۳-Biotin رقابت می‌کند.


این فعال فناور اضافه کرد: پس از زمان انکوباسیون، پلیت ها تخلیه می‌شوند. سپس کونژوگه HRP-Streptavidin به چاهک‌ها اضافه می‌شود. پس از زمان انکوباسیون، چاهک‌ها تخلیه شده و شستشو داده می‌شوند.


وی همچنین بیان کرد: سپس به هر چاهک سوبسترای آنزیم اضافه می‌شود که فعالیت آنزیم به‌طور معکوس با غلظت ۲۵-OH-Vitamin D۳ در نمونه‌ها متناسب است. استانداردهای ۲۵ -OH-Vitamin D۳ با غلظت مشخص، همراه با نمونه‌های مجهول آزمایش می‌شوند که براساس منحنی استاندارد جذب نور در مقابل غلظت ۲۵-OH-Vitamin D۳، غلظت نمونه‌های مجهول بدست می‌آید.


سروری مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «پادتن گستر ایثار» به میزان اشتغال‌زایی که در این شرکت صورت گرفته اشاره و گفت: با تولید این محصولات برای ۷۰ نفر به‌صورت مستقیم اشتغال‌زایی شده است.


وی درباره این‌که آیا نمونه مشابه این تولیدات به کشور وارد می‌شود یا خیر گفت: نمونه‌های مشابه این محصولات از کشورهایی دیگر همچون آمریکا، آلمان، فرانسه، هند و چین وارد کشور می‌شود که به لحاظ کیفیت، تولیدات این شرکت با نمونه‌های وارد شده قابل‌رقابت است.


سروری افزود: قیمت نمونه مشابه خارجی این محصولات بسیار بالاست و در مواقعی قیمت تولیدات این شرکت حدود ۵۰ درصد ارزان‌تر است.


انتهای پیام/۴۱۱۲/


ارسال نظر