انعقاد قراردهای پژوهشی با صنعت موجب نشاط دانشگاهها میشود
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجتالاسلام سیدسعیدرضا عاملی در جلسه نظارت و راهبری سیاستهای فرهنگی ایران امروز، چالشها و ضرورتها که صبح امروز در شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت آغاز سی و ششمین سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب به ظرفیتهای بالای کشور اشاره و به ۷ توصیه تأکید کرده بودند.
وی افزود: ۴۰ سال تجربه جمهوری اسلامی مدل خوبی برای الگو گرفتن کشورهای دیگر از ایران است. سند مهندسی فرهنگی یکی از اسناد مهمی است که ۳۴ جلسه در این خصوص برگزار شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: یکی از مصوبات بسیار مهم در ستاد مهندسی فرهنگی که ابلاغ و تصویب شد، کمیته تلفیق بود. وظیفه این کمیته پیوند زدن تصمیمات فرهنگی کشور به برنامههای ۵ ساله است.
عاملی عنوان کرد: یکی از اشکالات کار فرهنگی در کشور، تداخل کار و موازیکاری است که برای آن باید چاره اندیشی کرد. در سند مهندسی فرهنگی ۱۹ سند ملی پیشبینی شده است و باید در صحن مجلس تصویب شود.
وی خاطرنشان کرد: سند ملی سینما، سند ملی موسیقی و... باید توسط دستگاههای ذینفع بحث و بررسی تخصصی و در شورای انقلاب فرهنگی به صورت کلی بررسی شود. با این شیوه در طول ۶ ماه اسناد مهم فرهنگی تصویب خواهد شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بروزرسانی شاخصهای کلی سند مهندسی فرهنگی بر اساس تأمین اهداف بیانیه گام دوم انقلاب تدوین شده است. یکی از ویژگیهای مثبت بیانیه گام دوم، دانشبنیان و فرهنگبنیان بودن آن است.
عاملی با بیان اینکه در دستگاههای فرهنگی کشور چقدر به فرهنگ اهلبیت(ع) توانستهایم بپردازیم، گفت: این موضوع خوب است که در جایی به نام دیوان محاسبات فرهنگی بررسی شود. طبق یک نظرسنجی ۴۱ درصد از مردم از عملکرد نهادهای فرهنگی ابراز رضایت کردهاند و باید در حوزه فرهنگی کار اساسی کنیم.
وی ادامه داد: شاخص مهمی که در مسائل دانشگاهها وجود دارد، نشاط دانشگاهها است. نشاط دانشگاهی با انعقاد قراردادهای پژوهشی با بازار و صنعت محقق میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: میان دستگاههای فرهنگی کشور همافزایی وجود دارد. باید بر روی اولویتهای فرهنگی تمرکز کنیم تا اثرگذاری آن را در جامعه احساس کنیم. باید در حوزه فرهنگ به صورت اقناعی و معرفتی با مردم و جوانان رفتار کنیم. اگر پوشش برخی افراد درست نیست، باید ذهنیت آنان را تغییر داد و با فرهنگسازی این امر محقق خواهد شد.
عاملی افزود: راهبرد هشتم سند مهندسی فرهنگی، اقتصاد فرهنگ و فرهنگ مصرف است. این موضوع بارها مورد تأکید رهبر فهیم و حکیم انقلاب بوده است و باید در این راستا اقدامات فراوانی انجام دهیم. نیازمند کار جمعی در حوزه فرهنگی هستیم و امیدواریم با همافزایی همه دستگاههای فرهنگی، سند مهندسی فرهنگی بهخوبی اجرا شود.
انتهای پیام/ ۴۱۱۸/ 4112/
انتهای پیام/