علائم اعتیاد در نوجوانان دارای گوشی هوشمند اثبات شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یک مطالعه جدید بار دیگر اعتیادآوری تلفنهای هوشمند را اثبات کرد. محققان کالج کینگ در لندن، تعداد 41 مورد مطالعه که 42هزار نوجوان را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد، بررسی کردند. آنها این تحقیق را که در روانپزشکی BMC انجام شده است، «استفاده نادرست از تلفنهای هوشمند» نامیدند.
این مطالعه نشان داد، وقتی والدین تلفن همراه نوجوانانی را که در مرز اعتیاد به آن هستند از آنها میگیرند، 25درصد این افراد دچار علائم ترک اعتیاد میشوند. آنها رفتارهای عصبی از خود بروز میدهند و بهسرعت به افسردگی و کمبود خواب دچار میشوند.
نیکولا کالک، از انستیتوی روانپزشکی، روانشناسی و علوم اعصاب در کالج کینگ لندن، میگوید: «استفاده از تلفنهای هوشمند بسیار فراگیر شده و نیاز است شیوع استفاده نادرست از تلفنهای هوشمند را درک کنیم. ما نمیدانیم که خود تلفنهمراه اعتیاد آور است یا اپلیکیشنهایی که افراد از آن استفاده میکنند. با این وجود، نیاز به آگاهی عمومی در مورد استفاده از تلفنهای هوشمند در کودکان و نوجوانان وجود دارد و والدین باید بدانند که فرزندانشان چه مدت زمانی را با تلفنهای همراه خود سپری میکنند.»
نکته تعجب برانگیز این است که فقط یک چهارم از نوجوانان مورد بررسی قرارگرفته، علائم ترک اعتیاد به تلفنهمراه را نشان دادند، درحالی که هشدارهای بسیاری داده شده درباره اینکه استفاده بیش از حد از تلفنهمراه میتواند یک نسل را نابود کند.
ایمی اوربن، پژوهشگر واحد علوم مغزی و شناختی دانشگاه کمبریج، در مورد نتیجهگیریهای نپخته هشدار داد: «قبلاً ثابت شده است که تأثیرات گوشیهای هوشمند یکطرفه نیستند، بلکه این حالت دوطرفه میتواند بر میزان استفاده از تلفن هوشمند نیز تاثیر بگذارد.»
این یک نتیجهگیری مشترک است، زیرا وقتی والدین دسترسی نوجوان خود را به تلفن همراهش محدود یا کاملاً ممنوع میکند، آنچه از او گرفتهاند فقط یک دستگاه برای عکاسی، اینترنت و پخش موزیک نیست. امروزه نوجوانان زندگی اجتماعی پیچیدهای دارند و ارتباطات دوستیشان اغلب از طریق تلفنهمراه است. حال تصور کنید؛ اگر به طور ناگهانی دسترسیشان به تلفنهمراه خاتمه پیدا کند، میتواند واقعاً منجر به بروز علائم ترک اعتیاد در آنها شود.
انتهای پیام/4112/پ
انتهای پیام/