دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آذر 1398 - 20:00

کابوس ببینید تا برای شرایط سخت زندگی آماده شوید

مطالعات جدید حاکی از آن است که رویاهای بد می‌تواند آمادگی انسان را برای شرایط دشوار تقویت کند.
کد خبر : 447809
girl-having-nightmare.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ساینس فوکس، نتایج تحقیقات دانشگاه، بیمارستان ژنو و دانشگاه ویسکانسین نشان می‌دهد که کابوس دیدن انسان را برای موقعیت‌های ترسناک آماده می‌کند.


دانشمندان اطلاعات زیادی در حوزه خواب و رویا ندارند. حتی مشخص نیست که همه افراد قادر به دیدن خواب و رویا هستند یا خیر. براساس یافته‌های علمی همه افراد خواب REM را تجربه می‌کنند. در خواب REM حرکات چشم‌ها بسیار سریع و در دوره‌های ۱۰ تا ۲۰ ثانیه‌ای است، ضربان قلب تندتر می‌شود و میزان سوخت‌وساز مغز به حد زمان بیداری می‌رسد.


برخی از افراد ادعا می‌کنند که هرگز خواب نمی‌بینند، با این حال مشخص نیست که واقعاً خواب نمی‌بینند یا خواب می‌بینند اما بعد از بیدار شدن آنها را به یاد نمی‌آورند. همچنین اطلاعاتی زیادی از مکانیسم خواب در دست نیست و دانشمندان درک درستی ندارد که چرا خواب دیدن اتفاق می‌افتد.


متخصصان علوم اعصاب براین باورند که خواب دیدن به انسان اجازه می‌دهد در شرایط خطرناک زندگی واقعی رفتار و اعمال درست و ایمنی از خود نشان دهند. دانشمندان در یک مطالعه جدید از 18 داوطلب خواستند که هدست مجهز به سنسورهای الکتروانسفالوگرافی را بر سرشان بگذارند و بخوابند. سپس سوالاتی از آنها مانند این که خواب دیده‌اند یا نه و آیا خواب ترسناک بوده است، پرسیده‌اند.


سپس پاسخ داوطلب‌ها با یکدیگر مقایسه شد تا نقشه فعالیت ذهنی آنها در خواب ترسیم شود. براساس یافته‌های جدید، دو بخش از مغز داوطلبان در هنگام دیدن خواب‌های ترسناک به شدت فعال بودند که شامل قشر اینسولار و قشر کمربندی یا سینگولات می‌شود.  اینسولار قسمتی از چین خوردگی‌های عمیق کورتکس نیم‌کره مغز است. در طول روز، وظیفه اینسولار شناسایی و ارزیابی واکنش‌های احساسی است. قشر کمربندی نیز مسئول آماده‌سازی واکنش فیزیکی در مقابل تهدیدات دریافتی است.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب