روز دیپلماتیک روحانی
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی دولت، حجتالاسلم والمسلمین حسن روحانی روز سهشنبه هنگام دریافت استوار نامه «ماتیاس لنتز» سفیر جدید سوئد در تهران با اشاره به روابط خوب تجاری و سیاسی ایران و سوئد در سالهای گذشته و سوابق روابط نزدیک صنعتی بهویژه در بخش حمل و نقل میان دو کشور، اظهار کرد: امیدوارم بتوانیم در شرایط اعمال تحریمهای غیرقانونی از سوی آمریکا، مناسبات و همکاریهای فیمابین را ادامه و توسعه دهیم.
وی با تقدیر از مواضع دولت سوئد نسبت به حفظ برجام و پایبندی طرفین به تعهداتشان، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همچنان نسبت به تعهدات خود در برجام پایبند بوده و نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر فعالیتهای صلحآمیز هسته ای ایران ادامه خواهد داشت.
رئیسجمهور افزود: کاهش برخی تعهدات برجامی هم در چهارچوب برجام بوده و به محض اینکه طرفهای دیگر به تعهدات خودشان برگردند، ایران نیز به تعهدات خود باز خواهد گشت.
روحانی با بیان اینکه تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه ایران، برخلاف مقررات بینالمللی، قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد و برخلاف برجام است، گفت: روابط دوستانه ایران و سوئد ایجاب میکند تا از طرق مختلف بهدنبال ادامه و گسترش بیش از پیش روابط تجاری و اقتصادی فیمابین باشیم.
«ماتیاس لنتز» سفیر جدید سوئد نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به رئیسجمهور کشورمان به سوابق مثبت همکاری و روابط تجاری–صنعتی میان ایران و سوئد اشاره کرد و گفت: امروز فعالان اقتصادی و شرکتهای سوئد به ایران بهعنوان یک شریک مطمئن نگاه میکنند و میتوانیم با تلاش بیشتر مناسبات و همکاریهای خود را در بخشهای مختلف سیاسی، تجاری، اقتصادی و روابط علمی و دانشگاهی نزدیکتر از گذشته ادامه دهیم.
سفیر جدید سوئد با بیان اینکه در زمینه تحولات اخیر منطقهای در کنار ایران و ابتکارات این کشور و آماده همکاری در کاهش تنشها در منطقه هستیم، گفت: سوئد همواره از برجام حمایت کرده و تأکید میکنیم که باید همه طرفها به تعهدات خودشان عمل کنند.
ماتیاس لنتز افزود: ما تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران را غیرقانونی و محکوم میدانیم؛ چراکه معتقدیم این تحریمها مشکلات زیادی را ایجاد کرده و تلاش میکنیم نقش سازندهای را ایفا کنیم.
روحانی در این دیدار، برای موفقیت سفرای جدید آرزوی موفقیت کرد و از آنان خواست ضمن معرفی توانمندیها و ظرفیتهای کشورمان به سرمایهگذاران و بخشهای خصوصی و دولتی محل مأموریت خود، بیش از پیش برای توسعه، تقویت و تحکیم روابط و مناسبات همهجانبه با دیگر کشورها تلاش کنند.
همچنین سفیران جدید جمهوری اسلامی ایران در 9 کشور فنلاند، کنگو، زلاندنو، پاکستان، جمهوری گینه، کنیا، سنگال، ترکمنستان و تونس روز سهشنبه و پیش از عزیمت به محل مأموریت خود با رئیسجمهور دیدار و گفتگو کردند.
خانم «ودیعتی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در فنلاند و آقایان «شریعتی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در کنگو، «مفتح» سفیر جمهوری اسلامی ایران در زلاند نو، «حسینی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان، «میرزا آقایی چالکسرایی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری گینه، «برمکی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در کنیا، «دهشیری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در سنگال، «ارباب خالص» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان و «رئوف شیبانی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در تونس نیز در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از وضعیت روابط ایران با کشورهای محل مأموریت خود در زمینههای مختلف، بر تلاش و جدیت در راستای توسعه مناسبات اقتصادی و همکاریهای همهجانبه ایران با دیگر کشورها تأکید کردند.
حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی با اشاره به انتخاب خانم ودیعتی سفیر جدید ایران در فنلاند بر استمرار حضور بانوان در سطوح مختلف مدیریت کشور بهعنوان یکی از اصلیترین سیاستهای دولت تأکید کرد.
رئیسجمهور همچنین هنگام دریافت استوارنامه «اونگ سه آن» سفیر آکرودیته کامبوج در تهران، با اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای افزایش همکاری های اقتصادی و بخش خصوصی دو کشور افزود: کامبوج میتواند در توسعه بیش از پیش همکاریهای ایران و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا(آسه آن)، نقش بهسزایی ایفا کند.
سفیر جدید آکرودیته کامبوج نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به رئیسجمهور، با اشاره به زمینههای همکاری گسترده تجاری، سرمایهگذاری و گردشگری دو کشور گفت: همکاریهای اقتصادی و دوستی میان دو دولت و ملت بسیار نزدیک است و باید تلاش کنیم این روابط صمیمانه و گرم در زمینههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی توسعه یابد.
«اونگ سه آن» با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران و کامبوج همواره در مجامع بینالمللی مواضع و دیدگاههای مشترک داشتهاند و از یکدیگر حمایت کردهاند، افزود: کامبوج از مواضع منطقهای و جهانی تهران حمایت میکند و دنبال روابط دوستانه و بهتر با ایران است.
همچنین رئیسجمهور هنگام دریافت استوارنامه «ابراهیم محمدبن محمد الدیلمی» سفیر جدید جمهوری یمن در تهران گفت: در سالهای اخیر شاهد شهامت، مقاومت و ایستادگی فوقالعاده مردم یمن بودهایم و شجاعت و بیان صریح مواضع از سوی مقامات انقلاب یمن، بسیار افتخارآمیز است.
روحانی درد و رنج مردم مسلمان و مظلوم یمن را یکی از دغدغههای ملت ایران در سالهای اخیر خواند و تصریح کرد: امروز متجاوزان و دشمنان مردم یمن و همه دنیا به این نتیجه رسیدهاند که از راه فشار و جنگ نمیتوانند به اهداف خود دست پیدا کنند و این به معنای ثمر دادن مقاومت مردم یمن است.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران از آغاز تجاوز به یمن از لحاظ سیاسی و ارائه کمکهای انسانی در کنار مردم یمن ایستاده است، افزود: تردیدی وجود ندارد پیروزی نهایی در برابر متجاوزان، از آن مردم مقاوم یمن خواهد بود.
رئیسجمهور گفت: ایران مردم یمن و انقلاب آنان را برحق دانسته و برای مقاومت آنها در برابر متجاوزان ارزش قائل است و براساس وظیفه شرعی و دینی خود چه در مبارزه برابر متجاوزان و چه در مذاکرات، در کنار مردم یمن ایستاده و خواهد ایستاد.
«ابراهیم محمد بن محمد الدیلمی» سفیر جدید جمهوری یمن نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهور کشورمان و ابلاغ سلام گرم رهبر انقلاب یمن به دولت و ملت ایران، خواستار توسعه و تقویت بیش از پیش همکاریها و روابط دو کشور شد.
سفیر جدید جمهوری یمن با بیان اینکه مردم یمن هرگز مواضع مقتدرانه، شرافتمندانه و ارزشمند دولت و ملت ایران را در حمایت از انقلاب این کشور فراموش نخواهند کرد، گفت: دولت و ملت ایران بهترین یار و همراه مردم یمن بوده و در شرایطی که مردم یمن زیر فشار تحریم و تجاوز قرار داشتند، تنها جمهوری اسلامی ایران از ما حمایت کرد و در کنار مردم یمن بوده و همچنان به این حمایت ادامه میدهد.
محمد الدیلمی تأکید کرد: ملت یمن همواره در کنار جمهوری اسلامی ایران در مسیر مبارزه با مواضع استکباری قدرتهای جهانی ایستاده و از مواضع ارزشمند ایران در حفظ ثبات و امنیت منطقه بهویژه ابتکار طرح صلح هرمز حمایت میکند.
روحانی هنگام دریافت استوارنامه کریستوفر ماپانگا سفیر جدید زیمبابوه در تهران، با تأکید بر اینکه همواره بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، دو کشور روابط بسیار خوبی داشتهاند، گفت: در دوران تحریم زیمبابوه همواره در کنار مردم این کشور بودیم و امروز با توجه به فشارهای آمریکا به هر دو کشور باید روابط و همکاریها گسترش و تعمیق یابد.
رئیسجمهور با اشاره به تشابهات فراوان بین دو ملت و همچنین همکاریهای سیاسی در مجامع بینالمللی تصریح کرد: باید از لحاظ اقتصادی و تجاری روندی اتخاذ شود که از توانمندیهای دو کشور بیش از پیش استفاده شود.
وی افزود: باید شرکتهای خصوصی دو کشور را به یکدیگر نزدیک و تشویق کنیم تا تجارت بین دو کشور در مسیر خوبی قرار گیرد.
سفیر جدید زیمبابوه در ایران پس از تقدیم استوارنامه خود به روحانی، با اشاره به تهدیدات مشترک از سوی آمریکا بر ضرورت اتحاد و همبستگی بین دو کشور تأکید کرد و گفت: در حقیقت دشمنان مشترک، تحریمهایی را برای تحت فشار قرار دادن مردم ایران و زیمبابوه وضع کردهاند که باید در برابر این ظلم ایستادگی کنیم.
کریستوفر ماپانگا بر همبستگی و دوستی و پشتیبانی بین دو دولت و ملت تأکید کرد و گفت: باید با توجه به اوضاع کنونی روابط دو کشور به سطوح بالاتری ارتقا یابد و همکاریهای تجاری و اقتصادی بهنفع مردم دو کشور است.
همچین روحانی هنگام دریافت استوارنامه خانم «لیندال جین سکز» سفیر جدید استرالیا با اشاره به اینکه همواره روابط خوب و حسنهای میان تهران–کانبرا برقرار بوده، گفت: علاقهمند به توسعه مناسبات و همکاریهای تجاری و اقتصادی با استرالیا هستیم.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه نباید اجازه دهیم تحریمهای غیرقانونی آمریکا مانعی برای توسعه روابط و همکاریهای دو کشور باشد، گفت: تحریمهای آمریکا یک اشتباه بزرگ سیاسی و اقتصادی و اقدامی علیه مقررات و قطعنامههای بینالمللی است.
وی با بیان اینکه کشورهای مستقل باید در برابر اقدامات غیرقانونی آمریکا ایستاده و به آنها بفهمانیم که همه باید براساس قانون عمل کنند، اظهار کرد: باید در راستای توسعه روابط اقتصادی و تجاری فیمابین تلاش کنیم.
روحانی افزود: خوشبختانه امروز زمینه آمادهای برای توسعه همکاریهای دو کشور در بخشهای مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و تجاری، مهیاست که باید از آن استفاده و با رفع موانع موجود در مسیر گسترش همهجانبه مناسبات دو کشور حرکت کنیم.
رئیسجمهور مقابله با تحریمهای غیرقانونی آمریکا را وظیفه قانونی همگان دانست و خاطرنشان کرد: این در تاریخ بینالمللی بیسابقه است که آمریکا میخواهد، کشورهایی که به قطعنامه سازمان ملل عمل میکنند را تنبیه کند و نباید اجازه دهیم آمریکا در مقابله با تعهدات بینالمللی موفق شود.
وی با تأکید بر اینکه آمریکا باید بفهمد رهبر جهان نیست و یک کشور مانند سایر کشورهاست، گفت: باید در مناسبات و روابط به منافع بلندمدت دو ملت توجه داشته باشیم.
روحانی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران همچنان به تعهدات خود در توافق هستهای برجام علیرغم اینکه آمریکاییها به طور یکجانبه از این توافق خارج شده و اروپاییها نتوانستند یا نخواستند به تعهدات خود عمل کنند، پایبند است.
رئیس جمهور تأکید کرد: فروپاشی برجام به ضرر دنیا خواهد بود و همگان باید نسبت به مسائل مهم و منافع جهان توجه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران نسبت به تأمین امنیت آبراههای بینالمللی بهویژه در دریای عمان و خلیج فارس متعهد است و اخیراً طرح صلح هرمز را در سازمان ملل متحد ارائه و در این راستا با کشورهای مختلف در حال رایزنی است.
روحانی با بیان اینکه تحریم آمریکا دیر یا زود پایان یافته و آنها نمیتوانند به این مسیر ادامه دهند، گفت: ملت ایران، ملتی بزرگ است که از اینگونه فشارها نمیهراسد. اشتباه آمریکا این است که همواره در محاسبات منطقهای خود دچار خطا میشود و به همین دلیل همیشه رؤسای جمهور آمریکا اقدامات مسئولان قبلی را محکوم میکنند.
خانم «لیندال جین سکز» سفیر جدید استرالیا نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به رئیسجمهور کشورمان و تقدیر از میهماننوازی و محبت دولت و ملت ایران، گفت: معتقدیم توسعه روابط تجاری و اقتصادی ایران و استرالیا میتواند، زمینههای مناسب را برای گسترش مناسبات و همکاریهای دو کشور ایجاد کند که امیدوارم با تلاش مسئولان، موانع موجود در این مسیر هر چه سریعتر برطرف شود.
سفیر جدید استرالیا با بیان اینکه حفظ برجام همواره مورد حمایت استرالیا است، گفت: برجام را ابزاری برای برقراری و توسعه صلح و امنیت در منطقه میدانیم و معتقدیم همه باید نسبت به تعهدات خود در این توافق پایبند بوده و با ساز و کار برجام برای اعتمادسازی در جهان عمل کند.
انتهای پیام/4082/
انتهای پیام/