دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 آبان 1398 - 03:30
آنا گزارش می‌دهد؛

چین پیشرو در فناوری «5G»/ نسل پنجم شبکه ارتباطی راه‌اندازی شد

چین خدمات نسل پنجم شبکه  ارتباطی  5G را راه‌اندازی کرد، سه شرکت اصلی در این کشور به افرادی که مایل به امتحان کردن این شبکه جدید پرسرعت هستند، خدمات ارائه می‌کنند.
کد خبر : 442987
5g-sign-is-pictured-at-the-quantum-stand-mwc-768x768.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از "دیجیتال ترندز"، چین خدمات نسل پنجم شبکه  ارتباطی  5G را راه‌اندازی کرده است، سه شرکت اصلی در این کشور به افرادی که مایل به امتحان کردن این شبکه جدید پرسرعت هستند، خدمات ارائه می‌کنند و قیمت‌ها نیز نزدیک به آنچه قبلاً برای اتصالات 4G اعمال شده است، می‌باشد.


سه شرکت China Mobile ،China Unicom و China Telecom از حداقل 18 دلار برای 30 گیگابایت داده تا حدود 85 دلار برای 300 گیگابایت، خدمات ماهانه ارائه می‌دهند.


طبق گفته دولت چین، 50 شهر در سطح کشور از جمله پکن و شانگ‌های دارای اتصال 5G هستند. پیش از راه‌اندازی حداقل 9 میلیون نفر برای 5G ثبت نام کرده بودند و پیش بینی می‌شود 110 میلیون نفر تا پایان سال 2020 در چین از شبکه 5G استفاده کنند.



شبکه 5G چین بیش از 86،000 دکل 5G در حال کار دارد و تعداد بیشتری نیز باید قبل از پایان سال ایجاد شود، که ادعا می‌شود این امر آن را به بزرگ‌ترین شبکه تجاری 5G در جهان تبدیل خواهد کرد. برای اینکه این تعداد را بهتر متوجه شوید بهتر است بدانید خدمات 5G در شهر "موناکو"فرانسه فقط با 23 دکل اداره می‌شود.


راه‌اندازی شبکه 5G زودتر از آنچه پیش‌بینی شده بود اتفاق افتاد، چراکه قرار بود طبق برنامه در اوایل سال 2020 انجام شود. احتمالاً تنش‌های جنگ تجاری بین ایالات‌متحده و چین و همچنین تحریم هواوی به پیشرفت راه‌اندازی این سرویس کمک کرده است. شبکه 5G چین برخلاف ایالات‌متحده که از موج میلی‌متری استفاده می‌کند، فناوری Sub-6GHz را در سرویس خود به کار گرفته است.


مشخصات فنی نسل پنجم شبکه تلفن همراه


نسل پنجم شبکه تلفن همراه (5G) هم‌اکنون جدیدترین نسل سیستم‌های ارتباطات سیار سلولی است که پس از نسل چهارم (4G) فعلی ارائه شده‌ است.


از اهداف نسل پنجم، افزایش سرعت انتقال داده تا ۲۰ گیگابایت بر ثانیه (یک گیگابایت بر ثانیه برای هر کاربر)، افزایش ظرفیت سرویس‌دهی به کاربران بیشتر در شبکه، کاهش تأخیر شبکه و بهینه‌گی بیشتر مصرف توان در تجهیزات شبکه و کاربر (مانند گوشی موبایل)، و نیز پشتیبانی از سرعت بیشتر کاربران در حال حرکت (مانند کاربر سوار بر خودرو در اتوبان و یا قطارهای سریع‌السیر) تعریف شده‌ است.


همچنین، هدف عملیاتی دیگر این نسل، بهبود پشتیبانی از ارتباطات ماشین با ماشین، یعنی اینترنت اشیاء، با هزینه کمتر، مصرف باتری کمتر و تأخیر کمتر از نسل چهارم است.


کمپین جهانی آمریکا علیه  فناوری‌های نسل 5 چین


تنش تجاری بین چین و آمریکا موجب شد، هواوی چین و ۷۰ شرکت وابسته به آن در لیست سیاه آمریکا قرار گرفت.


آمریکا معتقد است پیشرفت هواوی، امنیت این کشور را به خطر انداخته و بنا به اظهار مقامات آمریکایی، هواوی برای زیرساخت‌های مخابراتی آن‌ها تهدید فرض شده است.


این تصمیم موجب خواهد شد از این پس شرکت‌های آمریکایی فقط پس از دریافت مجوز دولتی بتوانند با هواوی همکاری فنی و اقتصادی داشته باشند.


کارشناسان مخابراتی بر این باورند که تحریم هواوی بر اثر افزایش توانایی‌های این شرکت در بخش ارتباطات نسل ۵ است که ترامپ قصد دارد برنده رقابت در حوزه این فناوری باشد.


از سوی دیگر هواوی که در کمتر از یک سال در مقابل چشم غربی‌ها توانسته است به فناوری مؤثری در حوزه ارتباطات 5G دست یابد باعث شده تا غربی‌ها این پیشرفت هواوی را موجب هک کردن واتس‌آپ فرض کنند.


هرچند مقامات هواوی در جریان نشست با همتایان انگلیسی خود در لندن بر امضای توافق‌نامه‌ای برای عدم جاسوسی  تأکید داشتند اما این تلاش هواوی مانع از صدور دستور ترامپ نشد.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب