دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 مهر 1398 - 15:23
آنا از دوازدهمین نمایشگاه فناوری نانو گزارش می‌دهد؛

طنین شعار «رونق تولید» در نمایشگاه بین‌المللی تهران/ تسهیل ارتباط مراکز فعال در حوزه نانو با صنایع دفاعی

نمایشگاه بین‌المللی تهران از تاریخ ۱۸ الی ۲۱ مهر ماه ۱۳۹۸ میزبان دوازدهمین جشنواره فناوری‌ نانو است، در این رویداد آخرین دستاوردهای دانشمندان و نخبگان ایرانی در حوزه نانو در معرض نمایش گذاشته خواهد شد.
کد خبر : 430326
10679345_847.jpg

به گزارش خبرنگار علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، این دوره از نمایشگاه بر خلاف سال‌های گذشته و با توجه به افزایش تعداد شرکت‌کنندگان در دو سالن از محل نمایشگاه بین‌المللی تهران برپا شده است به طوری که علاوه بر سالن شماره ۴۴ (خلیج فارس) که سال گذشته میزبان یازدهمین دوره نمایشگاه بود؛ سالن ۵ (ملل) نیز اکنون در این رابطه فعال است که مساحت آن به 11 هزار متر مربع می‌رسد. فضای مفید غرفه‌ها نیز  ۵۰۷۸ متر مربع بوده و در مجموع ۱۶۰ غرفه در این فضا دایر شده است.


شرکت‌کنندگان در دوازدهمین جشنواره فناوری‌ نانو شرکت‌های فعال در بخش‌هایی نظیر سازندگان تجهیزات، خودرو، آب و محیط زیست، بهداشت و سلامت، ساختمان، کشاورزی و بسته‌بندی، نانومواد، نساجی، نفت و صنایع وابسته، بازرگانی؛ شرکت‌های مشاوره‌ای – خدماتی و کارگزاران خدمات فناوری و بخش بین‌الملل در کنار آزمایشگاه‌ها، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و نهادها ترویجی از قبیل باشگاه دانش‌آموزی، فروشگاه کتاب تخصصی، انجمن‌های دانشگاهی و شرکت‌های آموزشی هستند.


همچنین همانند سال‌های گذشته در این دوره از نمایشگاه نیز شرکت‌های دانش‌بنیان، واحدها و گروه‌های فناور، دانشگاه‌ها و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی حضور دارند با این تفاوت که این دانشگاه با ارائه 300 محصول متنوع از 17 واحد دانشگاهی با رشد 60 درصدی نسبت به سال گذشته دستاوردهای خود را به نمایش گذاشته است.


کودهای نانوزئولیت و گردگیرهای نانو خودرو، نانوپودرهای استخوانی و نانوبیوسرامیک، نانوژل‌ کیتوسان و محلول‌های نانوذره کیتوسان، میکروسکوپ نانو موبایل و زخم پوشه‌های نانوالیافی، قطعات خودرو با پوشش نانو و رنگ‌های پلاستیکی، دستگاه اندازه‌گیری ضریب رسانش حرارتی(ویژه افزودنی‌های نانوذرات) و راکتور سنتز پلاسمایی نانوذرات از جمله محصولات غرفه دانشگاه آزاد اسلامی در این نمایشگاه هستند.


 سومین روز کاری نمایشگاه فناوری نانو در حالی شروع شد که از ساعات آغازین شروع کار نمایشگاه دانش‌آموزان مقاطع مختلف با حضور در این فضای علمی و فناوری، رنگ و لعاب جذابی به نمایشگاه بخشیده بودند. حضور دانش‌آموزان در غرفه‌های مختلف و طرح سوال از مسئولان غرفه از نکات جالب توجه و نقطه اثر این بازدید به شمار می‌آید.


تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی، پژوهشی و آزمایشگاهی بین دانشگاه آزاد اسلامی و شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی ریاست‌جمهوری


عقد تفاهم‌نامه شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی و شبکه‌های آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از دیگر رویدادهای مهم دوازدهمین نمایشگاه فناوری نانو تلقی می‌شود. این تفاهم‌نامه با حضور بابک نگاهداری رئیس پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و رضا اسدی‌فر مدیر شبکه‌های آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور به امضا رسید.


این تفاهم‌نامه در راستای عمل به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی و به منظور تحقق شعار محوری «رونق تولید ملی» و به منظور گسترش همکاری‌های علمی، آموزشی، پژوهشی و استفاده از امکانات و قابلیت‌های فنی و تخصصی و بهره‌گیری از تجارب و ظرفیت‌های حوزه آزمایشگاهی امضا شد.


هدف از امضای تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی و پژوهشی بین پژوهشگاه و شبکه های آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی و شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، تسهیل در دسترسی پژوهشگران کشور برای بهره‌مندی از خدمات مراکز آزمایشگاهی زیرمجموعه دانشگاه و شبکه و همچنین کمک به توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است.


بازدید وزیر دفاع از نمایشگاه فناوری‌های نانو


بازدید وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از دوازدهمین نمایشگاه فناوری نانو از دیگر رویدادهای روز سوم این نمایشگاه  است. امیر حاتمی در اثنای این بازدید از نزدیک با محصولات تجاری و نمونه  آشنا شده و خواستار ارتباط مستمر واحدهای دانشگاهی و مراکز پژوهشی با صنایع دفاعی و نظامی کشور شد.


کنسرسیوم مراکز تحقیقاتی نانو در دانشگاه آزاد تشکیل می‌شود


عبدالله محمدی مدیرکل ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی در حاشیه این نمایشگاه به خبرنگار آنا گفت: با توجه به فعالیت‌های گسترده دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه فناوری‌های نانو، کنسرسیوم مراکز تحقیقاتی نانوی دانشگاه ایجاد می‌شود. این کنسرسیوم موجب احصای پتانسیل‌های پنهان مراکز و هم‌افزایی آنها ذیل همکاری‌های مشترک خواهد شد.


در دوازدهمین دوره نمایشگاه فناوری نانو حدود ۲۰۰ شرکت داخلی فعال در این زمینه حضور دارند. بر اساس گفته سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو؛ ۶ کشور خارجی شامل ترکیه، اندونزی، اتیوپی، عراق، افغانستان و آفریقا نیز برای جذب سرمایه گذار و عقد قرار داد، به همکاری دعوت شده‌اند.


انتهای پیام/4116/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب