دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 مهر 1398 - 16:52
عضو هیئت علمی دانشگاه معارف اسلامی قم:

امتزاج بین جوامع ناشی از اربعین مانع از شکل‌گیری تخاصم شده است

عضو هیئت علمی دانشگاه معارف اسلامی قم گفت: امتزاج بین جوامع ناشی از راهپیمایی اربعین مانع از شکل‌گیری تخاصم شده و این موضوع از دستاوردهای اربعین است. اکنون در بیشترین و بالاترین موضع قدرت و برادری هستیم.
کد خبر : 429354
C85A4095.JPG

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یعقوب توکلی در نشست بررسی جایگاه پیاده‌روی اربعین در سیر تمدنی انقلاب اسلامی که عصر امروز در مؤسسه پژوهشی و فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد، گفت: طی سال‌های اخیر بعضاً شاهد این هستیم که در سابقه زیارت اربعین به دوره‌های اخیر استناد می‌کنند و کمتر فرصت کردیم پیشینه زیارت دسته‌جمعی سیدالشهدا را بازخوانی کنیم. روایتی از امام محمد باقر(ع) موجود است که بیان می‌کنند امام سجاد(ع) هر سال به زیارت قبر حضرت سیدالشهدا(ع) می‌رفتند.


وی افزود: زیارت اربعین نیز توسط امام صادق(ع) انشا شده است که نشان می‌دهد فرهنگ زیارتی اربعین در بین شیعیان وجود داشته و امام صادق(ع) به عنوان مانیفست زیارتی شیعه این زیارت‌نامه را انشا کرده‌اند. دستگاه متوکل عباسی قبر سیدالشهدا(ع) را در زمان حیات امام هادی(ع) تخریب می‌کند اما امام حسن عسگری(ع) زیارت اربعین را جزء نشانه‌های تشیع بیان کرده‌اند. این در حالی است که محدودیت‌های شدیدی برای زیارت اعمال می‌شده است.


این استاد دانشگاه بیان کرد: اولین بار که زیارت اربعین به‌صورت گسترده و دولتی برگزار شد، در سال 360 هجری قمری بود. از همان سال‌ها مراسم اربعین به‌صورت گسترده برگزار می‌شد. البته اعتراضات به این اقدام نیز از آن دوران شکل گرفته است.



توکلی عنوان کرد: بعد از سقوط صدام و ظهور جریان نوین اربعین، با واقعیت‌های جدیدی روبه‌رو شدیم. آنچه ائمه در دعوت به زیارت و حمایت از زائران سید‌الشهدا(ع) سفارش کرده‌اند، ظهور پیدا کرد. میزبانی مردم بین‌النهرین که در 300 سال گذشته متحمل چندین جنگ شده و از لحاظ مالی در مضیقه بودند، نشان از فداکاری این مردم دارد.


وی اشاره کرد: اربعین با این ظهور جدید و ایجاد برادری بین ملل مختلف، نقطه‌ای را به پایان رساند؛ آن هم این است که دیگر دولت‌ها نمی‌توانند به راحتی ملت‌ها را به جنگ با یکدیگر بکشانند. امتزاج بین جوامع مانع از شکل‌گیری تخاصم شده و این موضوع از دستاوردهای اربعین است. اکنون در بیشترین و بالاترین موضع قدرت و برادری هستیم.


این استاد دانشگاه تأکید کرد: کار مهمی که در این برهه تاریخی باید انجام دهیم این است که ما نیز به سهم خود باید موانع رسیدن پاکستانی‌ها، افغانستانی‌ها، هندوستانی‌ها و سایر کشورها را از خاک ایران به عراق کمتر کنیم. وقتی کشور عراق از شهروندان ایرانی ویزا دریافت نمی‌کند، ما نیز می‌توانیم از زائران اربعین حسینی که از خاک ایران عبور می‌کنند، ویزا دریافت نکنیم.


توکلی اعلام کرد: اقدام دیگری که در این برهه مورد نیاز است، مقابله هوشیارانه در برابر شبهات و اختلاف‌افکنی‌ها پیرامون عاشورا و اربعین است.


انتهای پیام/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب