دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 مهر 1398 - 10:40
گزارش آنا از افول فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها؛

نفس‌های پایانی فرهنگ و هنر در وزارت علوم/ بدقولی‌هایی که رمق جشنواره‌های فرهنگی را می‌گیرد!

در چند روز اخیر خبرهایی از بدهی وزارت علوم به دانشجویان در رسانه‌ها منتشر شد تا جایی که این مسئله اعتراض دانشجویان را نیز به همراه داشت. این بدهی از سال‌های گذشته تا کنون ادامه داشته است.
کد خبر : 417966

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هرساله هم‌زمان با شروع سال تحصیلی جدید در دانشگاه‌های کشور، جشنواره‌های متعدد و متفاوتی از طرف معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به‌صورت سراسری برگزار می‌شود. این جشنواره‌ها که به‌منظور به‌کارگیری ظرفیت‌های بالقوه دانشجویان و به‌خصوص در جهت پویایی هر چه بیشتر فضای فرهنگی و علمی دانشگاه‌ها برگزار می‌شود آیین‌نامه‌ها و اهداف جداگانه‌ای را دنبال می‌کنند.


علم‌آموزی و خلق فنّاوری‌های همه‌جانبه که تماماً در دانشگاه متولد می‌شود از مهم‌ترین اهدافی است که دانشگاه‌ها آن را دنبال می‌کنند و در حوزه فرهنگ به‌عنوان مبنای عمل قرار می‌دهند که این را می‌توان اعتمادبه‌نفس ملی معنی کرد. بی‌شک اگر در فضای مهمی چون دانشگاه، دانشجویان اعتمادبه‌نفس داشته باشند می‌توانند به یکایک مشکلات و دغدغه‌های اساسی جامعه فائق آمده و راه‌حل‌های رفع موانع و حرکت به سمت پیشرفت را در این فضا خلق کنند تا تمام جامعه از آن‌ها در جهت‌های مختلف بهره‌مند شوند.



فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در زنجیر بی‌تدبیر‌ی‌ها


برگزاری جشنواره‌ها، به‌نوعی ازجمله سیاست‌های وزارت علوم برای به نمایش گذاشتن توانایی‌های فرهنگی، اجتماعی و هنری است که امروزه این توانایی‌ها چندان جدی گرفته نشده و مورد بی‌مهری مسئولین این وزارت خانه قرارگرفته است. رشد فضای پویای دانشگاه‌ها درگرو فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی است که متأسفانه امروزه با مشکلات مالی روبه‌رو شده است. 


علی‌رغم نکات ذکر شده در روزهای گذشته خبری در خروجی رسانه‌ها قرار گرفت که طی آن اعلام شد؛ معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سال گذشته تاکنون جوایز نفرات برتر و هزینه داوری برخی از جشنواره‌ها دانشجویی را پرداخت نکرده است. این اتفاق درحالی‌ است که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در تلاش است تا دور جدید این جشنواره‌ها را از مهرماه سال جاری آغاز کند ولی در کمال تعجب هنوز هزینه داوری و جوایز دانشجویان در دوره‌های قبلی را پرداخت‌‌ نکرده است.



وزارت علوم بدهکار دانشجویان شد


در چند روز گذشته یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار آنا با اشاره به اینکه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هنوز نتوانسته جوایز جشنواره‌های فرهنگی دوره‌های قبل را پرداخت کند، گفت: از سال گذشته تاکنون جشنواره‌های متعددی در حوزه فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزارشده که جوایز و هزینه‌های داوری آن پرداخت‌نشده است. جشنواره نشریات دانشجویی تیتر ۱۱ یکی از آن‌هاست که در کمال تعجب در مراسم اختتامیه به‌جای ارائه جوایز و هدایا از دانشجویان شماره کارت گرفتند که بعداً به‌حساب آن‌ها واریز کنند! البته ناگفته نماند که هزینه داوری نیز هنوز به داوران جشنواره پرداخته نشده است. 


بر اساس گفته‌های این منبع آگاه جشنواره‌های دیگری نیز در حوزه فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزارشده است که هنوز بعد از گذشت یک سال جوایز آن‌ها به شرکت‌کنندگان و نفرات برتر ارائه نشده است. این اتفاق در حالی است که معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درصدد برگزاری مرحله بعدی جشنواره‌ها در سال جاری است تا جایی که حتی از پوستر جشنواره تیتر۱۲ نیز در روزهای اخیر رونمایی کرده است!



صدای اعتراض دانشجویان معترض به گوش کسی نرسید!


جشنواره تیتر 11 یکی از این جشنواره‌ها است که مجریان برنامه در اختتامیه آن از نفرات برگزیده جشنواره شماره کارت گرفتند تا بعداً! جوایز آن‌ها را پرداخت کنند؛ این در حالی است که حتی هزینه داوری این جشنواره نیز به آن‌‌ها تعلق نگرفته است.


بدهی‌های پی در پی معاونت فرهنگی برای جشنواره‌های مختلف


اما ماجرای بدهی‌های فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دانشجویان به تیتر 11 ختم نشد. رئیس اداره فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم با تأیید خبر آنا در رابطه با عدم اعطای جوایز جشنواره‌های مختلف به دانشجویان گفت: این مسئله شایعه نیست، جوایز نفرات برگزیده دوره قبل مسابقات قرآن و عترت دانشجویان هنوز پرداخت نشده است و قرار است در روزهای آینده قبل از آغاز جشنواره سی‌و‌چهارمین دوره قرآن و عترت وزارت علوم پرداخت شود.


رئیس اداره فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه معاونت فرهنگی وزارت علوم با کمبود بودجه روبرو است، خاطرنشان کرد: این معاونت نه تنها برای این جشنواره بلکه برای همه جشنواره‌ها مانند انجمن‌های علمی، رویش و... نیز با مشکل مالی مواجه است.


با وجود این مشکلات در بخش‌های فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که ریشه در بی‌تدبیر‌ی‌های مالی و عدم مدیریت کافی منابع را دارد؛ به نظر می‌رسد ادامه چنین رویه‌ای، جامعه فرهنگی قشر دانشگاهی را متضرر سازد.


انتهای پیام/4108/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب