شفافیت حق مردم بوده و در تضاد منافع بعضی نمایندگان است
علیرضا رحیمیان در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، گفت: شفافیت به معنای حق اطلاعاتی مردم است، ارائه اطلاعات مناسب، در زمان و قالب مناسب، برای مخاطب مناسب، در محل مناسب، شفافیت را محقق میسازد.
وی افزود: در گذشته دسترسی به اطلاعات همان شفافیت بود، اما امروزه مصداق آن استفاده پذیری از اطلاعات با رعایت نکات حقوقی و فنی در هر حوزه مختص خود است. شفافیت در سطح خرد سبب دقت مسئولین در تصمیم گیری ها، ایجاد مسئولیت پذیری همراه با پاسخگویی و... میشود. در سطح کلان، کاهش فساد، افزایش کارایی و اعتماد مردم به حاکمیت را به همراه خود میآورد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) اظهار کرد: یکی از زیر شاخههای شفافیت سیاسی و حاکمیتی، شفافیت پارلمانی است که علاوه بر تحقق حق مردم در کسب و آگاهی و نظارت بر کارگزاران حاکمیتی، سبب افزایش مشارکت مردم در انجام وظایف پارلمانی خواهد شد. شفافیت پارلمانی امکان ارائه گزارش عملکرد مجلس شورای اسلامی را ایجاد میکند. از این طریق مردم اطلاعات مربوط به نمایندگان خود از جمله میزان مشارکت، وضعیت حضور و غیاب، مبنای فکری و سیاسی رای دادن آنها، موضوعات مطرح شده در جلسات، کمیسیونها و صحن علنی دریافت میکنند.
رحیمیان گفت: شفافیت آرای نمایندگان یکی از این شاخصهای اطلاعاتی شفافیت است که در ذیل کمیسیونها و صحن علنی قرار میگیرد. این لایحه برای چندمین بار در تاریخ 3 شهریور ماه 98 رای نمیآورد، طرحی که 190 امضا دارد اما فقط 69 رای مثبت آورده است. مجموع نمایندگان حاضر در آن جلسه 212 نفر بوده که آرای موافق طرح 69 رای، آرای مخالف 103 رای و آرای ممتنع نیز 8 رای است.
وی بیان کرد: متأسفانه در مجلس با نمایندگانی مواجهیم که دانشجویان مطالبهگر را هوچیگر و عربدهکش خطاب میکنند. طبیعی است چنین نمایندهای با شفاف شدن رایهایش مخالفت کند؛ اگر هراسی از شفاف شدن ندارد، چرا همه رسانههایش را علیه یک جریان دانشجویی و مردمی به خط میکند؟
این فعال دانشجویی ادامه داد: تعارض منافع، اصلیترین عامل این تضاد رفتاری نمایندگان است؛ تعارض منافع میدان نبرد و رویارویی نفع دانی شامل ثروت، قدرت و دنیاطلبی با نفع عالی شامل دین و فطرت است که در دو سطح کارهای روزانه و سطح حاکمیت میتوان مطرح کرد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) در تشریح سخنان خود عنوان کرد: یکی از مصادیق تعارض منافع در سطح حاکمیت، موضوع شفایت آرا در مجلس شورای اسلامی است. وقتی نمایندهای خود را در موقعیت رأی به لایحه شفافیت آرا میبیند، در شرایط تعارض منافع قرار گرفته است، چراکه شفافیت آرا معیاری برای ارزیابی عملکرد نمایندگان میشود که به مردم کمک میکند نماینده مطلوب و شایسته خود را بشناسند.
رحیمیان در پایان گفت: از طرفی شفافیت آرا زمینه تصویب طرحهای دیگری چون شفافیت هزینههای انتخاباتی، شفافیت حضور و غیاب، شفافیت میزان مشارکت و عملکرد نمایندگان در صحن علنی و کمیسیونها را فراهم خواهد کرد که سبب کاهش و ریشهکن کردن فساد، لابیگری و باندهای جناحی در خانه مصوبات قوانین کشور میشوند و گامی مهم در رسیدن به دولت اسلامی خواهد شد.
انتهای پیام/4115/
انتهای پیام/