حمله تند دانشجویان به یک مؤسسه غیرانتفاعی/ «صدرا» توان برگزاری کلاسهای تخصصی و فنی را ندارد/ انتقال کلاسهای درس به زیرزمین و پارکینگ!
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سال پیش محمد شریفی جانشین مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صدرا ضمن انتقاد از مسئولان این دانشگاه، گفته بود: وضعیت موسسه صدرا بهعنوان یکی از گرانترین دانشگاههای غیرانتفاعی کشور با توجه به منابع و امکانات نامناسب است.
وی همچنین معتقد بود: خیلی عجیب است که چگونه وزارت علوم هیچگونه موضعگیری دقیقی نسبت به این فضای ناایمن نداشته و آنان را بهطور قانونی از ماندن در این فضا منصرف نکرده است؟ چگونه شهرداری که کار ارزیابی و نحوه ساختوساز را بر عهده دارد از این قضیه چشمپوشی کرده و هیچ اقدامی در جهت رفع خلاف آن انجام نداده است؟ بااینکه جلوی خیلی از ساختوسازهای غیرمجاز را گرفته است؟
شریفی بیان کرد: اماکن که باید تأییدیههای لازم را برای ادامه فعالیت بسیاری از بنگاهها، مشاغل و کسبوکارها را بدهد، چگونه در این مورد سکوت کرده و جلوی آن را نگرفته است؟ سازمان آتشنشانی که میبایست بحث امنیتهای جانی این مورد را جای بحث قرار میداد، چگونه از ورود به این قضیه و دادن اخطار امتناع کردند؟ متأسفانه مسئولین دانشگاه با استفاده از رانت ویژه خود سعی در اعمال نفوذ در اهمالکاری دستگاههای دولتی و نظارتی دارند که کاری بهشدت مذموم است.
بیشتر بخوانید:
ساز ناکوک مؤسسات غیرانتفاعی برای وزارت علوم/ دانشگاههایی که نمک میخورند و نمکدان میشکنند!
حال بعد از گذشت یک سال مشخص نیست که آیا ساختمان این موسسه به پایان رسیده که توانسته امکان پذیرش دانشجوی جدید و حتی مجوز راهاندازی رشتههای جدید را دریافت کند؟
انتشار چندین گزارش درباره وضعیت این موسسه آموزشعالی در خبرگزاری آنا موجب موضعگیری شدید مسئولان این موسسه غیرانتفاعی شده و 2 جوابیه در همین رابطه به خبرگزاری آنا ارسال شد.
در جوابیه اول مؤسسات غیرانتفاعی و مؤسسه آموزش عالی صدرالمتالهین (صدرا) اعلام کرد: «این مؤسسه در حال حاضر بالغ بر ۱۶۰۰۰ (شانزده هزار متر مربع ساختمان با کاربری آموزش عالی مطابق با پروانه ساخت و ضوابط شهرداری در یکی از بهترین مکانها به لحاظ شأن دانشگاهی ساخته و آماده بهرهبرداری کرده است. که با فراهم آوردن این زیرساخت آموزشی و پژوهشی کمنظیر میتواند امکان رشد دانشجویان را در سطح بالایی تأمین کند».
مسئولان این مؤسسه معتقدند که «مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی کشور در جهت اعتلاء و رشد سطح علمی جامعه تلاش بسزایی داشتهاند و با وجود تمام تنگناها و سختیها با تعهد و تلاش خویش توانستهاند تا دانش آموختگان موفقی را تحویل جامعه نمایند. به نحوی که این فارغالتحصیلان هم در صنعت موفق بودهاند و هم موفقیت آنان برای قبولی در مقاطع بالاتر چشمگیر بوده است.
همچنین مؤسسه آموزش عالی صدرالمتألهین (صدرا) جزء مؤسسات با سابقه و خوشنام غیردولتی غیرانتفاعی بوده که نزدیک به بیست سال سابقه آموزشی درخشان دارد و فارغالتحصیلان کارا و کارآفرین بسیاری تحویل جامعه داده است که به لحاظ کیفیت آموزشی در سطح بالایی هستند».
بیشتر بخوانید: اتفاقی عجیب در وزارت علوم/ اعطای مجوز ۶ رشته جدید به مؤسسه غیرانتفاعی که قرار بود تعطیل شود!
اما جمعی از دانشجویان مؤسسه آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی صدرالمتالهین (صدرا) تهران در نامهای به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خواستار تدبیری برای تغییر شرایط نابهسامان این مؤسسه آموزش عالی شدند.
دانشجویان دانشگاه صدرا اعلام کردهاند که این موسسه آموزش عالی به بنگاه پولی تبدیل شده است.
در این نامه آمده است: همانگونه که مستحضر هستید که احتمالاً نیستید؛ مؤسسه غیرانتفاعی صدرالمتالهین (صدرا) تهران در شهریورماه سال ۹۶ پس از ۶ سال تعلل و بهانهتراشی مکان برگزاری کلاسهای درسی و خدمات اداری خود را بدون اطلاع وزارت علوم به ساختمانی در منطقه ۲۲ تهران منتقل کرده است. در سالهای قبل از این، قبل از شروع سال تحصیلی به بهانه انتقال به مکان جدید، مؤسسه شهریه ترم را ۵۰ روز زودتر از دانشجویان اخذ میکند، اما در شروع ترم مشخص میشود که هنوز مکان دانشگاه تکمیل و آماده بهرهبرداری نشده است.
بیشتر بخوانید: تلاش نشریه دولتی برای احیای مؤسسات آموزشی غیرانتفاعی/ در سازمان سنجش چه خبر است؟!
در ادامه این نامه ذکر شده است: اما در مهر ۹۶ زمانی که دانشجویان به محل جدید مؤسسه مراجعه کردند، کلاسهای درس و خدمات اداری در یک مکان ناایمن و در ۶ طبقه منفی یک ساختمان نیمهساز با پیشرفت ۴۵ درصدی ساخت مواجه شدند که با پیگیریهای مستمر دانشجویان و مساعدت و جدیت وزارت مطبوع پس از یک سال جهت تکمیل سازه، مؤسسه تعطیل و کلاسها (فقط دروس نظری) به شکلی نامناسب در دانشگاه پیام نور واحد غرب تهران برگزار شد. پس از آن نیز در فروردین ۹۸ کلاسهای آموزشی تا خردادماه در مکان مؤسسه برگزار شد.
دانشجویان در ادامه این نامه بیان کردهاند: اما امروز مؤسسه آموزش عالی صدرالمتالهین (صدرا) با وجود دانشجویان متعدد رشتههای فنی و مهندسی در یک گرداب بزرگ بنگاه اقتصادی فرورفته است. حال و روز شرایط علمی مؤسساتی که مبنای عملکردشان منابع سرشار مالی باشد، نمیتواند غیر از این باشد که صرفاً شهریه زیادی دریافت کنند و دانشجویان را با یک کلاف سردرگم رها کنند. هیئت علمی که یکی از بنیادیترین نیازهای یک فضای علمی آکادمیک است، مؤسسه از نعمت آن بیبهره است. البته شاید دلیل عمده آن نپرداختن حقالزحمههای هیئت علمی باشد که در بعضی رشتهها مؤسسه اقدام به قرض گرفتن هیئت علمی پارهوقت از دانشگاههای دیگر میکند.
بیشتر بخوانید: نحوه مجوزدهی به مؤسسات غیرانتفاعی معلوم نیست/برخی با شعبدهبازی مدرک میگیرند
در این نامه ذکر شده است: وزارت علوم و خاصتا شورای گسترش آموزش عالی باید به طور دقیق مدارک و مستندات مربوط به اعضای هیئت علمی مؤسسه صدرالمتالهین را بررسیکند تا مشخص شود رشتههای تحصیلی در این مؤسسه وجود دارد که اصلاً هیئت علمی ندارد و آن روز هم که مجوز این رشته گرفته شده مشخصاً هیئت علمی قرض بوده است! در اینجا مجال پرداختن به عملکردها نیست، اما برای مثال سعید صبوری که در مقام ریاست مؤسسه هستند، مدیر گروه رشته عمران گرایشهای ارشد، ریاست دانشکده عمران دانشگاه خواجه نصیر، معاون عمرانی مؤسسه صدرا، عضو هیئت مدیره مؤسسه صدرا و... هستند. ایشان به عنوان عضو هیئت علمی و مدیر گروه و رئیس مؤسسه صدرا که سالهاست ریاستش براین مسند حواشی زیادی را ایجاد کرده است هیچ گاه در مؤسسه حضور ندارد و فقط میتواند با مدیریت تلفنی از دانشگاه خواجه نصیر امور را مدیریت کند!
بیشتر بخوانید: دریافت مدرک بیچونوچرا از مؤسسات غیرانتفاعی
در این نامه آمده است: موضوعاتی که امروز مطرح است، شاید از نگاه مقام وزارت ناظر به مسائل داخلی است، اما بیشتر این اتفاقات که کاهش شدید نرخ علمی را رقم میزند وابسته به عدم نظارت صحیح و پایش مستمر از وضعیت مؤسسه است که بیتوجه بودن مسئولان صدرا گریبان دانشجویان گرفتار در مؤسسه را گرفته است. سیاست «شهریه را اول ترم پرداخت کن و به چیزی کار نداشته باش!» سیاست بنگاهداری با پولی است که به ازای خدمات علمی و آموزشی پرداخت شده، اما با آن برجسازی و زمینداری میشود و کمترین توجه به مقوله آموزش و پژوهش نمیشود. شاید بتوان از اداره آموزشهای آزاد، غیردولتی و غیرانتفاعی وزارت علوم پرسید: علت برگزاری کلاسهای درسی دانشجویان دانشگاهی که اغلب رشتههای آن فنی، مهندسی و تخصصی است و کارگاهی برای واحدهای فنی وجود ندارد چیست؟ علت برگزاری کلاس درسی که در آن ایمنی وجود ندارد به طوری که نیروی برق آن با ژنراتور و آب شرب آن از چاه آب تأمین میشود چیست؟ علت وجود موسسهای که سالن تربیت بدنی و مرکز مشاوره و دفتر ارتباط با صنایع ندارد چیست؟ اصلاً علت وجود موسسهای که تعدادی از کلاسهای آن در کیلومترها آن طرفتر برگزار میشود چیست؟
بیشتر بخوانید: از مؤسسات غیرانتفاعی حمایت میکنیم!
در بخش دیگری تأکید شده است: کلاسهای درس رشته مهندسی پزشکی در دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب،کلاسهای درس رشته برق در هنرستان غیرانتفاعی دانش منطقه ۴ تهران، کلاسهای درس رشته عمران در مؤسسات آموزشی آزاد، کلاسهای تربیت بدنی در سالنهای شهرداری برگزار میشود؛ این بخشی از مدیریت ویژه مسئولین مؤسسه صدرا است که به آن افتخار میکنند. پاسخ به این سؤالات بسیار ساده است: عدم نظارت جدی و به دور از جانبداری. سؤال دانشجویان این است در مؤسسه آموزش عالی صدرالمتالهین (صدرا) تهران به طور میانگین از سال ۹۴ هرسال ۲۵ درصد شهریه افزایش یافته است آیا به همین میزان خدمات و امکانات هم افزایش داشته است؟ به طور حتم خیر. بلکه امکانات و خدمات ضعیفتر و رو به افول بوده و کلاس دانشجویان از روی زمین به زیر زمین و پارکینگ منتقل شده است! حال باید گفت: معاونت آموزشی وزارت علوم چگونه با این شرایط ظرفیت جذب دانشجوی جدید در مقاطع کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی و کارشناسی ارشد را به مؤسسه صدرا داده است؟
در این نامه عنوان شده است: استفاده از حربه تهدید، رانت و بزرگنمایی و ارتباطات جناحی با برخی مسئولان و اعضای هیئت امنا و هیئت مؤسس بلای جان مطالبات دانشجویان شده است. در مسئله پیگیری مطالبات دانشجویان از مسئولین موسسه، اسم از فردی است که فقط نامش لرزه به جان دانشجویان میاندازد و دانشجو را با ایشان طرف میکنند و تهدید به اخراج دانشجو. بهرهبرداری از نام و جایگاه برخی مسئولان کشوری برای تهدید در مقابل پاسخ به مطالبات ساختمان کنونی مؤسسه صدرالمتالهین از کمترین امکانات آموزشی، کارگاهی و پژوهشی بیبهره و توان برگزاری کلاسهای تخصصی و فنی را ندارد. حال با عنایت به مراتب و مسائل پیش آمده پیرامون مؤسسه صدرالمتالهین (صدرا) تهران از مقام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تقاضا میشود این مسئله با مدیریت مستقیم حضرتعالی پیگیری و دست رانت و بنگاهداری اقتصادی از این مؤسسه قطع شود. نتایج و برکات این کار برای همه دانشجویان ملموس و مشهود باشد.
رونوشتی از این نامه به معاون آموزشی وزیر علی خاکی صدیق، معاون آموزشهای آزاد و غیرانتفاعی، معاون بازرسی و رسیدگی به شکایات، کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، اتحادیه دانشگاههای غیرانتفاعی و سازمان سنجش آموزش کشور ارائه شد.
این در حالی است که بسیاری از موارد ذکر شده در نامه دانشجویان، در گزارشات خبرگزاری آنا منتشر شده ولی از طرف این مؤسسه تکذیب شد.
اصرار بعضی از موسسات غیرانتفاعی به کتمان حقیقت و چشمپوشی مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر روی تخلفات موسسههای غیرانتفاعی، صدای دانشجویان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی را نیز درآورده اما باید منتظر ماند و دید که آیا جوابیهای دیگر از سوی مسئولان این دانشگاه صادر خواهد شد؟
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/