سه ایرانی در فهرست سفر به سیاره سرخ +تصویر
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از BBC، بنیاد هلندی «مارس وان» (مریخ یک) اعلام کرد که 100 نفر به دور بعدی گزینش نخستین مسافران مریخ راه یافتهاند. قرار است که در دور نهایی ۲۴ نفر برای این سفر بیبازگشت انتخاب و از سال ۲۰۲۵ هر دوسال یک بار چهار تن از آنان به مریخ فرستاده شوند.
این پروژه غیرانتفاعی در سال ۲۰۱۱ راه افتاد و قرار است که آموزش فضانوردان در سال جاری میلادی آغاز شود.
به گفته برنامهریزان «مارس وان» مسافران مریخ حدود ۸ ماه در راه خواهند بود. آنها در این مدت در کپسول بسیار کوچکی به سر میبرند ولی پس از ورود به مریخ در مکانی ۵۰ متری زندگی خواهند کرد. آنها در مریخ به آب آشامیدنی دسترسی خواهند داشت و احتمال میرود که حتی قادر به کشت مواد خوراکی هم باشند.
سفر به مریخ بیبازگشت خواهد بود اما کارشناسان «مارس وان» احتمال میدهند که در آینده امکان بازگشت مسافران مریخ به کره زمین امکانپذیر باشد. آنچه که زندگی را در مریخ سخت خواهد کرد، قدرت جاذبه بسیار کم این کره و دمای ۱۲۵ درجه زیر صفر آن خواهد بود. 100 نامزد فعلی که ۵۰ تن از آنها زن و ۵۰ نفر مرد هستند، از طریق ویدئو در آزمون سفر مریخ شرکت کردهاند.
سه ایرانی و سه آلمانی
سه تن از منتخبان فعلی ایرانی هستند و امیدوارند که به دور بعدی راه یافته و جزو نخستین گروهی باشند که به مریخ سفر میکند. الهه نوری و صادق مدرسی ساکن ایران هستند و سعید قندهاری در اوکلند نیوزلند زندگی میکند.
صادق مدرسی
سعید قندهاری
نوری ۲۱ سال دارد و دانشجوی رشته معماری است. مدرسی ۳۰ ساله در رشته زیست شناسی تحصیل کرده و بازیکن حرفهای تنیس روی میز است. قندهاری ۳۴ سال دارد و به گفته خودش مدرک کارشناسی ارشد فیزیک از ایران و کارشناسی ارشد روابط بینالملل و حقوق بشر از نیوزیلند را کسب کرده است.
او به خود لقب «آچار فرانسه» داده و گفته است که علاوه بر عضویت در شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و مجلس شورای اسلامی، در زمینههای گوناگون از جمله کشاورزی، شکار، اخترشناسی و حجامت تجربه دارد.
در بین منتخبان سه مرد آلمانی هم وجود دارند.
انتقاد در مقابل سفر بیبازگشت
سفر بیبازگشت به مریخ با انتقادات شدید کارشناسان فضایی روبهرو شده است زیرا به گفته آنها هنوز بخش زیادی از مشکلات فنی سفر ۲۳۰ میلیون کیلومتری برطرف نشده و امکان مرگ مسافران بسیار زیاد است. فضانورد آلمانی، ارنست مسراشمیت مسافران مریخ را «کماندوهای انتحاری» نامیده است.
انتهای پیام/