استرس شغلی موجب اختلال در نظم فکری و کاهش کارایی میشود
به گزارش خبرنگار حوزه علم،فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا استرس يک واقعيت انکارناپذير است که بعضاً گريز از آن امکانپذیر نیست. بدون استرس زندگی چنان ساكن و راكد خواهد شد كه جز به تنبلی و كند ذهنی نمیانجامد.
اما از سوی ديگر، افزايش استرس نيز نظام و سيستم تعادل بدن را بههم میزند و كارایی مطلوب را دچار اختلال میسازد. حواسپرتی در امور جمعی و نبود تمرکز در کارهایی با درجه اهمیت بالا نیز از پیامدهای دیگر استرس است.
استرس شغلی در نتیجه شرایط سخت کاری و کنش متقابل بین شرایط کار و ویژگیهای فردی شاغل به گونهای که خواستهای محیط کار که همخوانی با تواناییها و اطلاعات فرد ندارد تعریف کرد که ممکن است باعث ایجاد ناتوانایی هایی در فرد شود که بر روی عملکرد فردی و سلامت جسمی و ذهنی فرد تاثیر میگذارد و باعث ایجاد مشکلات روحی و روانی میشود.
مفهوم چالش با استرس شغلی متفاوت است ،چالش به لحاظ فیزیکی و روانی انرژیبخش است و به افراد انگیزه میدهد تا مهارتهای جدیدی را بیاموزند ولی استرس از حد معینی تجاوز کند موجب ایجاد اخلال در امور میشود.
ورزش منظم، مطالعه، خوردن غذا در وعدههای کوچک و مکرر، خواب کافی(حداقل ۸ ساعت خواب در شب)، داشتن روابط نزدیک و اشتراک گذاشتن احساسات با اعضای خانواده و دوستان، مدیریت زمان و برقراری تعادل میان کار،خانواده، فعالیتهای اجتماعی، مسئولیتها و استراحت، سعی کنید، تقسیم پروژهها به مراحل کوچک و تمرکز روی یک مرحله، محول کردن امور به افراد کاردان، حذف عوامل ایجاد استرس در محیط کار و زندگی از جمله راههای مقابله با استرس شغلی است.
انتهای پیام/4107/4116/
انتهای پیام/