رونمایی از سامانه پایشگر هوشمند کسب و کارهای اینترنتی/ واگذاری نماد اعتماد الکترونیکی تسهیل شد
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از شاتا، در پنجاه و چهارمین جلسه کمیته نظارت بر کسبوکارهای اینترنتی که روز سهشنبه در محل مرکز توسعه تجارت الکترونیکی برگزار شد، از سامانه پایشگر هوشمند کسبوکارهای اینترنتی رونمایی و نحوه اجرایی شدن فاز نخست پایشگر هوشمند کسبوکارهای اینترنتی تشریح شد.
علی رهبری «رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی» در این جلسه به بیان کلیاتی در خصوص پایش کسبوکارهای اینترنتی پرداخت و گفت: پیش از این، نظارت بر فعالیت کسبوکارهای اینترنتی به صورت سنتی و انسان محور انجام میشد ولی با اقدامات انجام گرفته در ماههای گذشته، طرح پایشگر هوشمند به اجرا درآمده که در این طرح، به صورت هوشمند حدود 3500 کسبوکار اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیکی مورد بازرسی و پایش قرار گرفتند.
او افزود: این پایشگر هوشمند با 3 نوع سناریوی پایش، کسبوکارهای اینترنتی را در حوزه پایش فروش کالاهای ممنوعه، پایش اصالت نماد اعتماد الکترونیکی و پایش استفاده از درگاههای پرداخت، مورد نظارت و بازرسی قرار داده که نتایج بهدستآمده حاکی از آن بود که از میان این کسبوکارها، حدود 70 وبسایت اقدام به عرضه کالاهای ممنوعه از قبیل رمزارز، سکه طلا، دارو و ... میکردند.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اضافه کرد: همچنین حدود 180 وبسایت، لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی را جعل کرده و آن را در سایت خود قرار داده بودند و 330 وبسایت علیرغم ابطال یا تعلیق و یا حتی انقضای تاریخ اعتبار نماد اعتمادشان، کماکان درگاههای فعال پرداخت بانکی داشتند و در فازهای بعدی این طرح امید است که پایشگر هوشمند، تمامی کسبوکارهای اینترنتی و حتی کسبوکارهای فعال در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی را مورد رصد و پایش مستمر قرار دهد.
رهبری گفت: در حال حاضر حدود 54 هزار کسبوکار اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیکی هستند و حدود 380 هزار کسبوکار هم بدون اخذ این نماد در حال فعالیت میباشند. لذا با توجه به گستردگی پایش ها و همچنین پیچیدگیهای فنی، مقرر شده است که مسابقه بزرگی به منظور استفاده از توان علمی نخبگان و دانشگاهیان جهت پردازش هرچه بهتر اطلاعات و پایش دقیقتر کسبوکارهای اینترنتی برگزار گردد.
او همچنین به تغییر پارادایم در مرکز اشاره کرد و بیان داشت که مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در تلاش برای کاهش سختگیریها در مرحله صدور مجوز و ارائه نماد اعتماد الکترونیکی گامهایی برداشته و میخواهد با تسهیل در مرحله صدور مجوز، نظارت و کنترل بر فعالیت کسبوکارهای مجازی را دقیقتر انجام دهد.
در ادامه جلسه جاویدنیا «معاون امور فضای مجازی دادستان کل کشور و دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه»، با استقبال از هرگونه رصد فضای مجازی توسط دستگاههای مختلف بیان داشت که برخورد با سایتهای متخلف نباید بهگونهای باشد که در اولین اخطار، نماد کسبوکارشان باطل شود و بلکه باید مدتزمانی را برای اعتراض مهلت داشته باشند.
او گفت: برخورد با اقدامات مجرمانه سایتها جزو صلاحیت کمیته نظارت بر کسبوکارهای اینترنتی نیست و باید توسط دادستانی مورد بررسی قرار گیرد و توسعه چنین سامانههایی میتواند درگیریهای دبیرخانه کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه را کمتر کرده و به تخصصیتر شدن نظارت در فضای مجازی کمک کند و این امر باید به زمینهای تبدیل شود تا نظارتهای ما در فضای مجازی به صورت تخصصی و توسط دستگاههای تخصصی مربوطه انجام شود. مرکز توسعه تجارت الکترونیکی باید به تاریخ انقضای دامنه وبسایتها توجه داشته باشد تا مبادا کسی از اینماد صادر شده برای سایتی جدید سوءاستفاده کند.
کارگروهی متشکل از دادستانی کل کشور و پلیس فتا به صورت ویژه در حال بررسی شناسایی و برخورد با سایتهای فیشینگ هستند ولی باید توجه داشت که برای ساماندهی این وضعیت نیازمند استقرار سامانههای تشخیص تخلف در پرداخت یارها هستیم و بانک مرکزی و سامانه کاشف باید این موضوع را پیگیری نمایند هرچند که هم اکنون اقدامات بسیار خوبی در این حوزه صورت گرفته و در کمتر از ۲۴ ساعت، درگاههای شناسایی شده مسدود میشوند.
این جلسه با حضور نمایندگانی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همچنین نمایندگانی از نهادهای عضو کمیته از جمله پلیس فتا، پلیس نظارت بر اماکن، مرکز ملی فضای مجازی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مرکز امور اصناف و بازرگانان، اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی برگزار شد.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/