دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 شهريور 1398 - 18:49
رئیس‌جمهور در پانزدهمین جشنواره شهید رجایی:

باید در جنگ اقتصادی پیروز شویم/ آغاز مبارزه با فساد بر عهده دولت است

رئیس‌جمهور در پانزدهمین جشنواره شهید رجایی گفت: امروز نوع مشکلات ما متفاوت است و مشکل ما اقتصادی است. جنگی که امروز بر ما تحمیل شده است جنگی اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است که باید آن را با پیروزی به پایان برسانیم.
کد خبر : 412924
3.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان عصر امروز در پانزدهمین جشنواره شهید رجایی، اظهار داشت: اساساً این جشنواره برای این است که دولت و کارمندان به خلق‌وخوی و صبر شهید رجایی نزدیک شوند. شهید رجایی و شهید باهنر به عنوان مدیران ارشد خدوم، متواضع، پرتلاش و مخلص بودند و هر کجا اخلاص و خدمت در کنار هم قرار بگیرد موجب افتخار است.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه البته شرایط امروز کشورمان توأم با سختی است و مشکلاتی است که از سوی بدخواهان و دشمنان این ملت به ملت بزرگ ما تحمیل شده است، گفت: اما در عین حال در دوران شهید رجایی و شهید باهنر هم شرایط بسیاری سختی داشتیم. تفاوت‌های میان آن دوران با ما است در آن شرایطی که دشمن به سرزمین ما تجاوز کرده بود و جنگی را بر ما تحمیل کرده بود در آن شرایطی که مزدوران و منافقان به جان مردم افتاده بودند و مردم بی‌گناه و مدیران خدوم به شهادت می‌رساندند.


وی اظهار کرد: روزهای سختی در زندگی مردم بود توطئه‌های فراوان علیه مردم تحمیل شده بود و درواقع سال ۵۸ سال سختی بود برای استقرار نظام. سال ۵۹ که خدمات این بزرگواران عمدتاً در آن بود شرایطی بود که انواع توطئه‌ها از حمله هوایی و تجاوز آمریکا به طبس گرفته تا کودتایی که دشمنان ما طراحی کرده بودند و تجاوز عراق به خاک ایران بود؛ همه این‌ها در کنار هم قرارگرفته بود و علاوه بر این یک فاصله و شکافی در میان مسئولان اجرایی مقننه و قضایی آن زمان به وجود آمده بود. فاصله‌ای بین رئیس‌جمهور آن زمان با نخست‌وزیر با وزرا و دولت، دستگاه قضائی و مردم به وجود آمده بود و مشکلات فراوانی پیش روی مردم قرار داده بود، علی‌رغم مشکلات مردم ما مقاومت کردند، صبر را پیشه خود ساختند و امام و نظام را تنها نگذاشتند. در جبهه دفاع مقدس حضور یافتند و ما از آن مشکلات عبور کردیم.


روحانی نوع مشکلات امروز ما را متفاوت عنوان کرد و با اشاره به اینکه عمدتاً مشکل ما مشکل اقتصادی است، گفت: البته جنگی که امروز بر ما تحمیل شده جنگ اقتصادی، روانی و تا حدی سیاسی است و این جنگ را ما باید با پیروزی تمام کنیم؛ یعنی با فتح ملت ایران در برابر متجاوزان به اتمام برسانیم. این کار نه تنها شدنی است بلکه از دیدگاه سابقه تاریخی ملت ایران و وعده‌های خداوند حتمی است. ما می‌توانیم با وحدت، اتحاد و صبر و مقاومت و البته با ابتکارات جدید بر مشکلات پیروز شویم. شاید اداره کشور امروز با سبک و سیاق سال‌های قبل کمی متفاوت باشد، حتماً باید مسئولان و مدیران ما با ابتکار جدید بتوانند معضلات و مشکلاتی که برای ما پیش آمده را تبدیل به فرصت کنند. این کار امکان‌پذیر است.


مردم به ما رأی دادند تا خدمات بهتری را ارائه کنیم


وی اظهار کرد: امروز نامه‌ای از وزیر نیرو دریافت کردم که او طرحی را برای برگزاری اجلاس‌ها و جلسات و ارتباطات وزارتخانه‌اش از طریق ویدئوکنفرانس طراحی کرده و این کار سبب صرفه‌جویی‌هایی در یک سال اخیر شده است. وزیر نیرو این امر را به همه ابلاغ کرد تا همه از این نوع شیوه استفاده کنند. مهم است ما در شرایط فعلی هزینه‌ها را پایین بیاوریم و به خدماتمان نسبت به مردم سرعت بخشیم. باید باور کنیم خادم مردم هستیم تا این باور در ما به وجود نیاید و تا زمانی که خود را رئیس می‌دانیم نمی‌توانیم با مردم با چهره گشاده و روی باز برخورد کنیم؛ ما رئیس نیستیم بلکه ما خادم مردم هستیم. مردم به ما رأی دادند که به آن‌ها خدمت کنیم هرچه خدمت ما بالاتر برود مشروعیت ما بالا می‌رود.


روحانی ادامه داد: مردم به ما رأی دادند تا خدمات بهتری را ارائه کنیم. مردم انتظار دارند در هر انتخاباتی که شرکت می‌کنند شاهد شرایط بهتر و خدمت آسان‌تر برای آن‌ها باشد. با امید و هنر بیشتر باید به مردم ارائه خدمت کنیم. البته اصل دیوان و دولت یک افتخار و کار بزرگی است. ازلحاظ تاریخی ما ایرانی‌ها پرقدرت‌ترین مدیران در تاریخ در ساخت دیوان و دولت بودیم.


وی افزود: دولتمردی با کارمندی فرق دارد؛ دولتمرد یعنی خواجه‌نصیرالدین‌ها و امیرکبیرها؛ در تاریخ حتی در دوران خلافت عباسی کسانی که کشور را اداره می‌کردند ایرانی‌ها بودند. اداره کشور دست وزرا و مدیران ارشد ایرانی بود؛ البته امروز ممکن است ما عقب‌ماندگی‌هایی داشته باشیم اما ایران و ایرانی در ذات خود در هزاران سال پیش این هنر را داشته است. در انقلاب اسلامی امام بزرگوار ما بالاترین قدرت را به دولت داده‌اند؛ شما به نامه‌های امام نگاه کنید و ببینید چگونه از دولت حمایت می‌کنند. دولت اگر قدرتمند نباشد مردم زندگی خوشی را تجربه نخواهند کرد.


رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه قدرت دولت و توان دولت به معنای آن است که دولت بتواند درصحنه سخت مدیریت اختیارات لازم را داشته باشد و کسی که اختیارات ندارد شما چه مسئولیتی از آن می‌خواهید، گفت: مسئولیت‌ها باید متناسب با اختیارات دولت باشد. تمام دستگاه‌ها باید از دولت حمایت کنند و چند روز پیش که خدمت مقام معظم رهبری بودیم بر همین نکته تأکید کردند و گفتند دولت هم‌اکنون در میدان است و همه باید از دولت حمایت کنند.


نظارت برای این نیست که مانع و سرعت‌گیر درست کنیم


روحانی افزود: امیرالمؤمنین (ع) تأکید کرده‌اند که به من با نظارت و نصیحت و خیرخواهی خود کمک کنید، اما به حدی که خالی از فریب و خیانت باشد. برخی نصیحت می‌کنند اما در قالب نصیحت هم نیش‌زده و خیانت می‌کنند. اصل نظارت و نصیحت باید موجب کمک شود. شما بیایید نصیحت کنید اما خالصانه باشد و از فریب خالی باشد. دستگاه نظارتی باید باعث کمک باشد. بزرگ‌ترین ضربه به کشور اشتباه دخالت به‌جای نظارت است و اگر روزی دخالت به‌جای نظارت آمد ضرر آن را مردم خواهند دید و مدیر کار نخواهد کرد.


وی با تأکید بر اینکه نظارت برای این نیست که مانع و سرعت‌گیر درست کنیم و برای این نیست که دل مدیر را بلرزانیم، تصریح کرد: نظارت برای کمک است و دستگاه نظارتی باید به مدیر کمک کند. ما در میدان جنگ بازرسی هم داریم و ممکن است یک گردان یا لشکر در عملیاتی خطا هم بکند و نظارت می‌شود اما اگر از اول بازرسی بیاید دیگر نمی‌شود فرماندهی کرد. سرباز می‌خواهد تفنگش را بردارد می‌گوید نه من اول باید نظارت کنم.


رئیس‌جمهور ادامه داد: هر فردی در این کشور رئیس‌جمهور، وزیر یا مدیر باشد اگر دستگاه نظارتی بخواهد در کارش مداخله کند آن مدیر ناموفق و تمام دستگاه‌های ایران خلاقیت را کنار می‌گذارند. از مقامات ارشد دستگاه‌های نظارتی خواهش می‌کنم یک مقدار تجدیدنظر کنند؛ از مجلس شورای اسلامی می‌خواهم در قوانین تجدیدنظر کنید. دخالت باید تعطیل شود. با دخالت دیگران دستگاه اجرایی نمی‌تواند به مقصد و مقصود خود برسد.


دستگاه قضائی ما مستقل است


روحانی با بیان اینکه دستگاه قضائی ما مستقل است و می‌تواند فردی را به علت تخلف طبق قانون محاکمه بکند اما خواهش می‌کنم نگذارید شائبه سیاسی بیاید، گفت: اگر شائبه سیاسی بیاید قضاوت مرده است. اگر شبهه در ذهن مردم بیاید دستگاه قضایی کارش تمام است و قضاوت مشروعیت خود را از دست می‌دهد و مردم باید حس کنند هر کس از هر قبیله و جناح به دادگاه برود قاضی همه را یکسان می‌بیند و به قیافه، منزلت، قومیت، مذهب و جایگاه طرف نگاه نمی‌کند؛ اگر این‌طور باشد پیشرفت خواهیم کرد.


وی یکی از وظایف بزرگ امروز را مبارزه با فساد و رانت در کشور دانست و ادامه داد: شما فکر می‌کنید با دادگاه و دستگاه قضایی فساد از بین می‌رود. هر کس این فکر را بکند اشتباه می‌کند. دستگاه قضایی آخرین مرحله است و اگر کسی خلاف یا جرم کرده است باید در دادگاه محاکمه شود اما با بگیروببند و دادگاه فساد برطرف نمی‌شود. آغاز مبارزه با فساد که بار ان اول بر دوش دولت است باید جلوی آن را بگیریم. مدیران ما باید جلوی فساد را بگیرند.


رئیس‌جمهور با اشاره به شعار «شفافیت، سلامت اداری و توسعه دولت الکترونیک»، گفت: همه چیز باید شفاف باشد. در تاریکی و اتهام فساد رخ می‌دهد. خورشید شفافیت را وقتی خاموش کنید و شب ظلمانی شود فساد هم به وقوع می‌پیوندد؛ باید رقابت سالم در کشور به وجود بیاید. دولت در رقابت مردم در کارها ورود پیدا نمی‌کند. وقتی دولت وارد شود آن بنده خدا می‌ترسد و کنار می‌رود. این‌که کارهای ما بخشی دولتی، بخشی شبه‌نظامی و بخشی نظامی باشد خصوصی چطور کار کند؟ شما باید رقابت سالم و آزاد را در کشور به وجود بیاورید.


ما با دولت الکترونیک باید شفافیت به وجود بیاوریم


روحانی تصریح کرد: ما با دولت الکترونیک باید شفافیت به وجود بیاوریم و این برای بخش‌های اداری ما سخت شده است زیرا قدرتشان کم می‌شود؛ وقتی خدمات مردم الکترونیک بشود و آن‌ها بتوانند مشکلشان را بدون این‌که چهره آن مدیر را ببینند را حل کنند، برای آن مدیر سخت می‌شود. اگر اساس بر مبنای خدمت نباشد و بر مبنای ریاست باشد مشکل حل نمی‌شود. امسال یک‌قدم خوبی در دولت الکترونیک برداشته شد و آن الکترونیکی شدن بخش سلامت بود که مخارج مردم کاسته می‌شود.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه مسئول سازمان اداری و استخدامی اعلام کرد که ما دولت الکترونیک را تا پایان سال ۹۹ به پایان می‌رسانیم، گفت: فکر می‌کنم که مقداری دیر است؛ زیرا تاریخ که ما قول می‌دهیم مقداری بالا و پایین می‌شود. این کار بزرگ باید در دولت دوازدهم انجام شود. تلاش کنیم مقداری زودتر دولت الکترونیک برای خدمت‌رسانی به مردم و جلوگیری از فساد و ایجاد شرایط مناسب برای زندگی مردم انجام شود.


وی گفت: از وزرا، فرمانداران و استانداران خواهش می‌کنم بیشتر به میان مردم بروند. این کار باید ادامه پیدا کند. حضور در میان مردم و بیان خدمات باید انجام شود. اگر خدمت را ما به مردم نگوییم دشمنان این آب‌وخاک شبهه در مردم ایجاد می‌کنند. اگر مردم نقدی دارند ما باید کاملاً آماده باشیم و انتقاد مردم را بشنویم. افکار ما بالاترین‌ها نیست و ما بهترین نیستیم. چرا فکر می‌کنید فکر ما از مردم بالاتر است. آن چیزی که می‌تواند نظام ما را نگه دارد راهش این است که مردم احساس کنند با آن‌ها یکی هستیم. در این شرایط ما مستحکم‌تر بوده و می‌توانیم بایستیم.


روحانی با اشاره به فشاری که دشمن بر ما وارد کرده است، تصریح کرد: اگر احساس ضعف کنیم فشار بیشتر خواهد شد. از همه شیوه‌ها استفاده خواهیم کرد اما اساس دولت و توان ما در مذاکره مردم هستند و اگر مردم با دولتی باشند، دولت توانمند است و دولت می‌تواند مذاکره کند. اگر مردم نباشند دولت نمی‌تواند مذاکره کند و در مجامع بین‌المللی حضور پیدا کند.


وی با اشاره به‌ضرورت استفاده از مدیر جوان در کشور گفت: ما باید جوانان کشور را وارد مدیریت کنیم. در این دولت هدف‌گذاری کرده‌ایم هشت سال سن مدیران را کاهش دهیم و برای حضور بانوان در مدیریت کشور هدف‌گذاری ما این است که ۳۰ درصد مدیران ما از بانوان باشد. تعداد مدیران زن از ۹ هزار و ۳۴ نفر در سال ۹۶ امروز به ۱۲۲۰۹ نفر رسیده است که رشد ۲۵ درصدی را مشاهده می‌کنیم.


روحانی گفت: ما باید از جوانان و بانوان برای مدیریت کشور و اداره کشور بهره‌برداری کنیم و کشور متعلق به نسل جوان ما است. ما نسل اول و دوم انقلاب هستیم و باید زمینه را برای حضور نسل سوم و چهارم انقلاب آماده کنیم تا کشور پرنشاط‌تر و پرتوان‌تر راه را ادامه دهد.


انتهای پیام/4129/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب