گزارش تحقیق و تفحص از نحوه مبارزه با قاچاق کالا به صحن مجلس میآید
احمد انارکی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به موانع پیش روی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اظهار کرد: پیش از این برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز قانون جامعی نداشتیم، ولی در پی تأکیدهای مقام معظم رهبری، دغدغههایی که درباره پیشگیری از قاچاق وجود داشت و صدماتی که این معضل به اشتغال و تولید فرمودند، نمایندگان در دوره قبل قانون جامعی را در این زمینه تدوین کردند.
وی افزود: در دوره دهم مجلس شورای اسلامی هم اصلاح قانون در دستور کار کمیسیون اقتصادی بود و کمیتهای برای تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق تشکیل شد که به نتایج خوبی رسیدیم و البته قانون به اصلاح نیاز داشت که این کار هم با لایحه دولت صورت گرفت.
رئیس کمیته تحقیق و تحفص از روند مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تأکید بر اینکه 77 ماده اصلاح و به قانون مبارزه باقاچاق کالا و ارز اضافه شد، بیان کرد: اینها ابزار قانونی بود که در مجلس مصوب شد، ولی از سوی دیگر تعهداتی هم دستگاهها داشتند که باید انجام میشد، چرا که مبارزه با قاچاق کالا و ارز موضوعی فراسازمانی، فرادستگاهی فراقوهایست که دستگاههای زیادی در آن درگیر هستند و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیش از 20 عضو دارد و تعداد زیادی از دستگاهها با موضوع ارتباط دارند.
انارکی با تصریح اینکه تاکنون اقدامات خوبی در زمینه اجرای مبارزه با قاچاق کالا و ارز صورت گرفته است، گفت: یکی از مهمترین کارها ایجاد سامانه در بخشهای مختلف بود که از آن جمله سامانه جامع تجارت، سامانه انبارها، سامانه بیمه، سامانه گمرکات و سایر سامانههایی بود تا ابزار اجرای قانون در اختیار باشد.
وی با بیان اینکه برخی قوانین برای رصد کالاست که هنوز اجرا نشده است، اظهار کرد: مردم باید بتوانند به راحتی کالای قاچاق را تشخیص دهند و کالا باید کد رهگیری داشته باشد که این موضوع در حال انجام است.
رئیس کمیته تحقق و تفحص از روند مبارزه باقاچاق کالا و ارز خاطرنشان کرد: عدم اجرای صحیح ماده 56 قانون هم از موارد دیگر بود که فکر میکنم با تحقیق و تفحصی که انجام دادیم و برخی از این اشکالاتی برطرف شد و اکنون برخی موارد اصلاح شده در حال اجراست. اما مهمترین موضع در مبارزه با قاچاق کالا و ارز همدلی همه دستگاههاست تا سامانهها بهروزرسانی شده و اطلاعات آن به هم لینک شود.
انارکی با بیان اینکه برخی دستگاهها در این روند خوب عمل کردند و بعضی ضعیفتر عمل میکنند، گفت: در صورتی که این روند اصلاح شود نظارت مجلس سهلتر خواهد بود.
نماینده مردم رفسنجان با اشاره به بالا رفتن قیمت ارز خاطرنشان کرد: بالارفتن قیمت دلار موجب شد قاچاق ورودی به کشور مقرون به صرفه نباشد و همین باعث کم شدن قاچاق کالا به کشور شد، ولی متأسفانه قاچاق معکوس بهویژه در حاملهای انرژی و کالاهای اساسی از گندم تا گوشت و مواد مصرفی مردم در حال انجام که باید بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد و لازم است روی آن معطوف شویم.
وی گفت: گزارش تحقیق و تفحص از نحوه مبارزه با قاچاق کالا و ارز در صحن کمیسیون بررسی و ایرادهای آن برطرف و تصویب شد و زمان زیادی است که در نوبت ورود به صحن مجلس است.
انتهای پیام/4034
انتهای پیام/