طرح پیشرانه یونی برای رفتوبرگشت فضاپیماها به مریخ با یک مخزن سوخت
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceDaily، یک دانشجوی استرالیایی طرحی نوعی پیشرانه یونی را ارائه داده است که میتواند انسانها را فقط با یک مخزن سوخت به مریخ ببرد و برگرداند. پدی نیومن، دانشجوی دکترای دانشگاه سیدنی میگوید که این پیشرانه یونی رکورد بهرهوری بالای موتورهای ناسا را خواهد شکست.
پیشرانه یونی نام نوعی پیشرانه الکتریکی مورد استفاده در پیشرانش فضایی است که قرار است به منظور شتاب بیشتر برای ماموریتهای طولانی فضایی روی محمولههای فضایی مانند فضاپیماها و ماهوارههای آینده نصب شود.
پیشرانه یونی با گاز زنون که نوعی گاز نجیب است کار میکند. ناسا برای این منظور پروژهای را تحت عنوان نکست (NASA Evolutionary Xenon Thruster) به معنی «پیشرانه تکاملی زنون ناسا» را راهاندازی کرده است.
در اصل، این فناوری با پرتاب ذرات به سمت عقب، فضاپیما را به سمت جلو سوق میدهد.
سیستم پیشرانه یونی اناستار ناسا برا فضاپیمای دیپ اسپیس
از پیشرانه یونی در نگهداری ماهوارههای ارتباطی و نیروی محرکه اصلی کاوشگرهای فضایی مثل فضاپیمای «داون» (Dawn) که هماکنون در حال گردش در مدار «سرس» است، استفاده میشود.
سرس (Ceres) نخستین سیاره کوتوله کشفشده و بزرگترین سیارک در کمربند سیارکی و منظومه خورشیدی است که در ژانویه ۱۸۰۱ کشف شد. پیاتسی نام ایتالیایی سرر فرناندو را برای کشف جدید خود برگزید اما بعدها این نام به اساطیر سرس (الهه رومی کشاورزی) تغییر یافت. در زبان انگلیسی، سرس با نام سیارک ۱۱۰۸ خوانده میشود.
هماکنون بهترین رکورد برای بهرهوری سوخت مربوط به پیشرانه یونی ناسا با نیروی محرکه قدرت برق بالا (HiPEP) آن است که امکان 9600 «ثانیه ایمپالس» را به فضاپیما میدهد. ثانیه ایمپالس یک شاخص برای کارآیی پیشرانه است که گاهی پرش به ازای هر اونس نیز نامیده میشود.
اما قدرت طرحی که نیومن ارائه داده 14690 پانیه ایمپالس است که در مقایسه با پیشرانه کنونی ناسا به میزان چشمگیری بالاتر است.
مترجم: نسترن صائبی
انتهای پیام/