دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
قمری با آنا مطرح کرد:

هنرهای دیجیتال در مدرسه صنایع خلاق/ دانشگاه آزاد از مدارس مهارتی حمایت می‌کند

مدیر آموزش و تولید مدرسه عالی مهارتی صنایع خلاق گفت: آموزش هنرهای دیجیتال به‌صورت حرفه‌ای در مدرسه عالی مهارتی صنایع خلاق و با حمایت دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود.
کد خبر : 404723
مرتضی قمری1.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، صنایع خلاق به صنایعی اطلاق می‌شود که کار اصلی آن‌ها منتشر کردن دانش و اطلاعات است. به‌نوعی این صنعت زیرمجموعه صنایع فرهنگی بوده که در شرایط امروز جامعه در قالب صنایعی مانند پویانمایی، سینما، موسیقی و... عرضه می‌شود.


مدتی است شور و اشتیاق فراوانی میان فعالان عرصه انیمیشن و صنایع خلاق در کشور به وجود آمده است و توسط مراکز علم و فناوری از این صنعت حمایت می‌شود.


مدرسه عالی مهارتی صنایع خلاق توسط معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی تأسیس شده است و در این مدرسه، هنرهای دیجیتال به‌طور ویژه آموزش داده می‌شود. همچنین دوره‌های جلوه‌های ویژه (نرم‌افزار هودینی) و ورکشاپ موشن‌گرافیک در این مدرسه برگزار می‌شود.


مرتضی قمری مدیر آموزش و تولید مدرسه عالی مهارتی صنایع خلاق و کارشناس انیمیشن درباره فعالیت‌های آموزشی این مدرسه که به‌تازگی تأسیس شده بیشتر توضیح می‌دهد.


آنا: زمینه شکل‌گیری مدرسه عالی مهارتی صنایع خلاق را بفرمایید.


قمری: بیش از 15 سال است که در زمینه انیمیشن به‌صورت حرفه‌ای مشغول به‌کار هستم و همیشه دغدغه داشتم که با همکاران، مجموعه‌ای تشکیل دهیم که به صنایع خلاق به‌صورت حرفه‌ای بپردازد و در زمینه صنعت انیمیشن، نیروهای متخصص و حرفه‌ای تربیت کنیم.


واقعیت این است در شرکت‌هایی که کار می‌کردیم همیشه مشکل کمبود نیروی متخصص را داشتیم. وقتی یکی از نیروهای حرفه‌ای شرکت از میان ما می‌رفت، نیروی جایگزین او را نداشتیم و این برایمان سخت بود و مدت‌ها با این مشکل دست‌وپنجه نرم می‌کردیم تا اینکه برای آموزش‌های مهارتی در زمینه هنرهای دیجیتال و انیمیشن، طرحی را به مسئولان مربوطه ارائه دادیم و مورد تأیید قرار گرفت. در حال حاضر 6 ماه است که کارهای زیرساختی صنایع خلاق را با همت دوستان پیگیر هستیم.


آموزش نیروی انسانی متخصص و حرفه‌ای در حوزه هنرهای دیجیتال هدف اصلی مدرسه صنایع خلاق است


آنا: هدف از تأسیس مدرسه صنایع خلاق چیست؟


قمری: هدف اصلی متولیان مدرسه عالی مهارتی صنایع خلاق از تأسیس این مدرسه، آموزش نیروی انسانی متخصص و کاربلد برای صنایع خلاق بوده و در این مدرسه به دنبال آموزش با کیفیت، قانونمند و حرفه‌ای هستیم. آموزش هنرهای دیجیتال به‌صورت حرفه‌ای در مدرسه عالی مهارتی صنایع خلاق برگزار می‌شود.


یکی از برنامه‌های مدرسه، برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت هنرهای دیجیتال است. هنرجویان می‌توانند به‌صورت چند ماه در موضوعی که تخصص دارند زیر نظر استاد آموزش ببینند. این اساتید، سوپروایزر یا مسئول بخش‌های مختلف در تولید انیمیشن هستند.


آنا: فقط از اساتید تحصیل‌کرده استفاده می‌کنید یا ممکن است از اساتیدی نیز استفاده کنید که سواد دانشگاهی ندارند اما در زمینه هنر، تخصص فراوانی دارند؟


قمری: از اساتید تحصیل‌کرده دانشگاهی بهره خواهیم برد، همچنین از اساتیدی که مدرک دانشگاهی ندارند ولی تبحر خاصی در رشته خود دارند استفاده می‌کنیم. این اساتید با تجربه بالای خود می‌توانند مباحث مهمی را به هنرجویان انتقال دهند.


رویکرد اصلی مدرسه عالی مهارتی صنایع خلاق، آموزش‌های هنری بلندمدت است


آنا: آیا آموزش‌های بلندمدت هم در مدرسه خلاق دارید؟


قمری: رویکرد اصلی مدرسه عالی مهارتی صنایع خلاق، آموزش‌های هنری بلندمدت است. هنرجویانی که تا به حال با انیمیشن و موشن گرافیک کار نکرده‌اند و علاقه به این حوزه دارند، می‌توانند در دوره‌های آموزشی بلندمدت این مدرسه شرکت کنند و رشته مورد نظر خود را به‌صورت تخصصی یاد بگیرند.


همچنین دوره‌های کارآموزی برای هنرجویان درنظر گرفته‌ایم که در همین مدرسه برگزار می‌شود. سعی کرده‌ایم استودیوهای انیمیشن‌سازی که به‌صورت شتاب‌دهی و کمک‌دهی هستند را در فضای مدرسه مهیا کنیم و هنرجو برای کار در استودیوهای حرفه‌ای آماده شود.


داوطلبان پس از گذراندن دوره آموزشی در مدرسه خلاق و یادگیری تخصص‌های مربوطه به شرکت‌های تولیدکننده هنر دیجیتال معرفی می‌شوند و با توجه به اینکه رابطه خوبی با متولیان این شرکت‌ها داریم، با هنرجویان این مدرسه به‌صورت ویژه کار می‌کنند.


آنا: در مورد ارتباط مدرسه صنایع خلاق با صنعت بیشتر توضیح دهید.


قمری: در حال حاضر مدرسه با صنعت انیمیشن ارتباط خوبی برقرار کرده است. اخیراً دوره آموزش جلوه‌های ویژه با حضور استاد سجاد ربیعی در مدرسه صنایع خلاق به‌خوبی برگزار شد. در یکی از جلسات، فردی از صنعت انیمیشن به مدرسه آمد و هنرجویان خوب دوره جلوه‌های ویژه را برای استخدام در مجموعه خود انتخاب کرد که در حال حاضر مشغول به کار هستند. با توجه به اینکه آموزش این افراد تمام نشده بود اما فرصت شغلی مناسب برای آنان مهیا شد و ما این رویه را با موفقیت ادامه می‌دهیم.



آموزش انیمیت سه‌بعدی در مدرسه صنایع خلاق


یکی از آموزش‌هایی که در مدرسه صنایع خلاق برگزار می‌شود، آموزش انیمیت سه‌بعدی است که استاد این رشته آریا فیض از بهترین‌های ایران است و کارهای بسیار قوی در زمینه انیمیشن و انیمت انجام داده‌اند.


کارهای انیمیشنی که در 10 سال اخیر در بسیاری از فیلم‌های سینمایی می‌بینیم، سعی شده که از تکنیک انیمیت سه‌بعدی استفاده کنند چراکه کیفیت بالاتری داشته، فروش بهتری دارد و در بازار نسبت به کارهای دیگر خیلی جذاب است. دوره انیمیت سه‌بعدی یکی از دوره‌های طولانی مدرسه بوده که یکساله است.


آنا: چه آموزش‌های دیگری در زمینه هنرهای دیجیتال در مدرسه عالی مهارتی صنایع خلاق برگزار می‌شود؟


قمری: از جمله دوره‌های آموزشی که در این مدرسه برگزار می‌شود می‌توان به انیمیشن، جلوه‌های ویژه سینمایی، گرافیک دیزاین، موشن‌گرافیک و بازی‌سازی (بازی‌های کامپیوتری) اشاره کرد. البته برای برخی از دوره‌ها با کمبود فضا مواجه هستیم که احتمال دارد شعبه دیگری از مدرسه تأسیس شود تا بتوانیم برخی از دوره‌ها را در آنجا برگزار کنیم.


در کنار مباحث آموزشی در مدرسه، قصد داریم که شرکت‌های انیمیشن‌سازی، جلوه‌های ویژه، موشن‌گرافیک، گرافیک دیزاین و بازی‌سازی ایجاد کنیم و با این قضیه موجب تولید اشتغال برای هنرجویان می‌شود.


برخی از آموزش‌های مدرسه، نرم‌افزار محور است. نرم‌افزارهایی شامل فتوشاپ، مایا، هودینی و... به‌صورت کوتاه‌مدت به هنرجویان آموزش داده می‌شود.


در دوره آموزشی نرم‌افزار انیمیشن سه‌بعدی، علم انیمیت شامل مباحث فیزیک، حرکت، بازیگری، شناخت دوربین، قاب‌بندی، کامپوزیسیون، ترکیب تصاویر و... آموزش داده می‌شود.


برگزاری دوره‌های آموزشی برای کودکان و نوجوانان


آنا: برای کودکان و نوجوانان برنامه‌ای در مدرسه صنایع خلاق دارید؟


قمری: دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت تحت عنوان آشنایی با رشته‌های انیمیشن‌سازی برای کودکان و نوجوانان در نظر گرفته شده است که امیدواریم با استقبال خانواده‌ها روبرو شود. برای دانش‌آموزان 8 تا 12 سال دوره‌های خوبی برگزار خواهد شد و آنان در صورت علاقه‌مندی به این رشته‌ها و کشف استعداد خود در این حوزه، موضوع هنرهای دیجیتال را دنبال می‌کنند.


در این دوره‌ها آموزش طراحی، نقاشی، قصه‌نویسی و قصه‌گویی برگزار می‌شود که موجب پرورش خلاقیت خواهد شد. یکی از مشکلاتی که در صنعت انیمیشن در ایران وجود دارد، بحث داستان است. در محتوای داستان‌ها ضعیف هستیم و باید در زمینه فکر اساسی کرد. از لحاظ فنی و تکنیکی خیلی خوب هستیم و کارهای بسیار باکیفیتی عرضه می‌شود اما محتوا باید ارتقا پیدا کند. اگر بچه‌ها به دوره‌های قصه‌نویسی علاقه‌مند شوند، در آینده می‌توانند به فیلم‌نامه‌نویس و داستان نویس خوب تبدیل شوند.


امیدوارم مدرسه عالی مهارتی صنایع خلاق که با حمایت دانشگاه آزاد اسلامی تأسیس شده است بتواند به اهداف خود به‌طور کامل و جامع برسد و در رشد دانشگاه آزاد اسلامی تأثیرات بسیاری ایجاد کند و مردم در آینده نزدیک انتخاب اولشان برای تحصیل در دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی باشد.


انتهای پیام/4107/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب