دانشگاه و صنعت با هم ارتباط دارد منتها حجم نیازها با توانمندیها فاصله دارد
محمود نیلی آبادی در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با تاکید بر اینکه برای ایجاد ارتباط بین دانشگاه و صنعت سیاستها باید تغییر کند، اظهار کرد: زمانی که کشور دچار تحریم میشود، به جنب وجوش برای حل مسائل تحریم میافتیم. با وجود تحریم شرایط اقتصادی بدتر و کیفیت محصولاتمان کاهش پیدا میکند.
وی افزود: پس از رفع شدن تحریم چون در کشور فضای رقابتی ایجاد نکردهایم، محصولاتمان توان رقابت در عرصههای بینالمللی را ندارد. از همین رو صنایع ما دچار مشکل میشوند و به ناچار از خارج تکنولوژی وارد میکنیم. این چرخه در کشور ما تکرار میشود؛ نمونه بارز این چرخه صنعت خودرو و لوازم خانگی است.
رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه برای از بین بردن این چرخه باید بر قیمت، کیفیت و نوآوری محصولات خود کار کنیم، عنوان کرد: برای کاهش قیمت و ارتقای کیفیت محصولات صنعت باید از تمام ظرفیتهای کشور از جمله دانشگاه استفاده کند؛ زیرا غیر از این مسیر نمیتواند محصولی تولید کند که در بازار ملی و بینالمللی قابل رقابت باشد.
نیلی احمد آبادی گفت: هنگامی که از دانشگاه درخصوص ارتباط با صنعت صحبت میکنیم؛ منظور پژوهشگاهها و اعضای هیئت علمی دانشگاه است. تا حدی مشخص است که اعضای هیئت علمی دانشگاهها در کدام حوزهها فعالیت میکنند، صنعت میتواند نیاز خود را به دانشگاهها ارسال کند و هر دانشگاهی توانمندی خود را ارائه کند.
وی افزود: زمانی که از ارتباط دانشگاه و صنعت صحبت میکنیم، به این معنا نیست که دانشگاه با صنعت کار نمیکند منتها حجم کار و نیاز با توانمندیها فاصله بسیار زیادی دارد. اکنون با وزارت نیرو و وزارت نفت موسسات مشترکی را ایجاد کردهایم که این موسسات در مخازن بالادستی کار می کنند و بسیار موفق نیز عمل کردند. ما اکنون میتوانیم وزارت نفت چه توقعاتی را دارد و این وزارتخانه نیز میداند ما چه تواناییهایی را داریم ما سعی کردهایم این تعاملها را حفظ کنیم.
انتهای پیام/۴۰۸۴/
انتهای پیام/