پارکهای علمی و شهرهای دانش باید در راستای فناوری اقتصادی فعال شوند
امیرعبدالله مهردادشریف در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درخصوص فعالیتهای درآمدزا و اشتغالآفرین پارکهای علم و فناوری گفت: ضرورت دارد دانشگاهها در راستای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و حتی واحدهای راکد و زیانده نیز اقدامات مقتضی را انجام دهد، سرمایهگذاری تا سقف 30 درصد از کسبوکارهای شکل گرفته از سوی دانشگاه در پارکهای علم و فناوری امری منطقی بهنظر میرسد.
وی افزود: فعالیت شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور در اکوسیستم پارکهای علم و فناوری در درجه نخست موجب اشتغالزایی دانشآموختگان دانشگاهی و در وهله دوم منبع مطلوبی برای کسب درآمدهای غیرشهریهای از راه فعالیتهای دانشبنیان است. اشتغال و درآمدزایی دانشبنیان ویژگیهای واقعی دانشگاه نسل سوم را معنا میبخشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال اظهار کرد: خروج شرکتهای دانشبنیان رو به افول از پارکهای فناوری و جایگزینی شرکتهای جدید در پارک، نهتنها سودی ندارد بلکه زحمات و مسیر طیشده را نیز باطل میکند. حضور مجموعههایی که بعضاً در پوشش شرکتهای دانشبنیان استقرار یافتهاند یا ویژگیهای دانشبنیان را از دست دادهاند باید سلب شود ولی شرکتهای عارضهدار با حمایت و مشارکت دانشگاه و پارک علم و فناوری قابل احیا و توانبخشی است.
مهردادشریف خاطرنشان کرد: پارکهای علم و فناوری باید در راستای فناوری اقتصادی فعال شوند، درحالی که محل تولید و ترویج فناوری علم نهاد دانشگاه است. اگر بناست که پارک علم و فناوری نیز به دنبال فناوری علمی سوق پیدا کند، با کارکردهای دانشگاه، پژوهشگاه و مراکز رشد در تعارض خواهد بود.
انتهای پیام/4107/4116/پ
انتهای پیام/