دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 بهمن 1393 - 15:38
در همایش «با حاملان نور» واحد تهران مرکزی مطرح شد

انتقاد طه هاشمی از برداشت‌های غلط و دادن آدرس‌های اشتباه درباره قرآن

دکتر طه هاشمی با انتقاد از برداشت‌های غلط و آدرس‌های اشتباهی که داده می‌شود گفت: این انحراف باعث می‌شود نه تنها جوامع غیر مسلمان، بلکه جامعه و روشنفکران اسلامی هم تصور کنند که قرآن نمی‌تواند زندگی انسان را سامان دهد و برنامه درست زندگی را ترسیم کند.
کد خبر : 4023

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در همایش با حاملان نور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با تاکید بر اینکه در یک محفل قرآنی، دانشگاهی و فرهنگی باید با تامل و تعمق بیشتر صحبت کرد، گفت: محفلی که در آن هستیم، به بهانه قرآن به عنوان کتاب زندگی و دستور زندگی بعد از رسالت پیامبر اکرم (ص) تا زمان ظهور و بعد از ظهور تا زمان قیامت تشکیل شده است، وقتی با چنین مجموعه عظیمی مواجه هستیم باید نسبت به تبیین جایگاه این امانت الهی و این فیض بزرگ با دقت نظر و علمی تر برخورد کنیم.


حجت‌الاسلام سید طه هاشمی با توجه به اینکه صرفا پرداختن به ظواهر و قرائت قرآن کافی نیست، افزود: متاسفانه یکی از بزرگترین آسیب هایی که متوجه جوامع اسلامی، خصوصا جامعه اسلامی ما شده، این است که بیشتر به ظاهر دین پرداخته ایم. البته ظاهر دین قطعا نماد، پرچم و علامتی است که باید به آن توجه شود، اما حقیقت دین فقط ظاهر دین نیست، حقیقت قرآن فقط ظاهر قرآن و قرائت و صرف نیست. این کتاب به قدری عظیم است که به برکت آن، ما ختم نبوت داریم.



وی تصریح کرد: چرا پیامبر اسلام، خاتم انبیاء است؛ مگر انسان هایی که اکنون و در آینده هستند، سوالات و مجهولاتشان کمتر از زمان پیامبر (ص) بوده است؟ تا قبل از ظهور پیامبر اسلام ما هزاران رسول و نبی و فرستاده برای تبیین راه درست زندگی، از طرف خدا داشتیم، اما بعد از به رسالت رسیدن پیامبر اکرم(ص) انقطاع وحی داریم، یعنی دیگر پیامی مشخصا به عنوان یک برنامه فرو فرستاده نشده و همه آن چه نیاز است به این کتاب آسمانی حواله داده شده است. اینجا سوال این است که، مگر سوالات بشر کمتر شده؟ در حالی که روز به روز با مسائل و اطلاعات و موضوعات جدیدی روبرو هستیم که در متن زندگی انسان ها خودش را تحمیل می کند.








طه هاشمی: علم محصول عقلانیت است و ما باید تلاش کنیم به عنوان جامعه اسلامی علم و عقل رشد پیدا کند و وحدت حوزه و دانشگاه هم در این راستا است و ما در دانشگاه آزاد اسلامی دنبال همین بخش از کار هستیم

هاشمی اظهار کرد: بعد از کتاب قرآن، از سوی خداوند برنامه ای نخواهد آمد، زیرا همه حقیقت و اعجاز در درون و در میان این کتاب و آیه، آیه آن آمده و به ابهامات و مجهولات پاسخ داده است که اگر انسان ها در هر زمانی و در هر مکانی به درستی این کتاب را فهم کنند و بدرستی دستوراتی را که خداوند داده، بفهمند و بدرستی تبیین کنند در مسیرصلاح و هدایت قرار خواهند گرفت.


وی با توجه به روایتی از پیامبر اکرم(ص) ادامه داد: ایشان می فرمایند، تا زمان ظهور دو حرف از 27 حرف علم، مکشوف می شود. یعنی همه آنچه که بشر تا زمان ظهور از نظر پیچیدگی های علم به آن دسترسی پیدا می کند، فقط دو حرف است. یعنی در زمان ظهور بیست و پنج حرف مکشوف می شود. آن روز ، روزی است که عقول انسان کامل می شود، چون از همه ظرفیت مغزشان استفاده خواهند کرد و در آن روز این کتاب، کتاب هدایت و زندگی و برنامه است، ولی ما به گونه ای داریم کتاب قرآن را معرفی می کنیم که بعضی ها فکر می کنند همین امروز هم قرآن از هدایت بشر عاجز است.


در هر جامعه ای خواستند یکی از علم و عقل را جای دیگری بنشانند، به ضلالت افتادند


معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با انتقاد از برداشت‌های غلط و آدرس‌های اشتباهی که داده می‌شود گفت: این انحراف باعث می‌شود نه تنها جوامع غیر مسلمان، بلکه جامعه و روشنفکران اسلامی هم تصور کنند که قرآن نمی‌تواند زندگی انسان را سامان دهد و برنامه درست زندگی را ترسیم کند.


وی با تاکید بر اینکه در این کتاب همه چیز برای راهنمایی بشر هست، گفت: وقتی خداوند انسان را خلق کرد، موهبتی نظیر عقلانیت و کتاب قرآن و دین را داد؛ در هر جامعه ای که تلاش کردند و خواستند یکی از این دو عنصر را جای دیگری بنشانند، به ضلالت افتادند و فرقی هم نمی کند چه در جامعه اسلامی و غیراسلامی و ... و زمانی که این دو عنصر در کنار هم قرار گرفت، بشر در مسیر تکامل و هدایت قرار گرفته است.



هاشمی افزود: پس وظیفه عقل و کتاب هر کدام جداگانه است، اما هر دو لازم و ملزوم همدیگرند و این جا دانشگاه است و مرکز توسعه و تولید علم است، یعنی جایی است که ثمره عقل خودش را بروز می دهد و اما قرآن و دین این ثمره را هدایت می کند و جهت می دهد که به خطا نرود. در این کتاب همه چیز هست برای هدایت بشر و راهنمای بشر و برای توسعه علمی، اما برای پاسخ دهی نیازهای بشر برای ساختار سازی، سازماندهی زندگی، نیاز به عقل و علم است؛ علم هم محصول عقلانیت است و ما باید تلاش کنیم به عنوان جامعه اسلامی هر دو اینها رشد پیدا کند و وحدت حوزه و دانشگاه همین است و ما در دانشگاه آزاد اسلامی دنبال همین بخش از کار هستیم.


به گزارش آنا، در این همایش که با حضور رییس و هیئت رییسه و جمعی از استادان، کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی برگزار شد، از 350 تن از استادان، کارمندان و دانشجویان برتر حوزه های فرهنگی و قرآنی، تقدیر شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب