دانشگاه آزاد اسلامی میتواند خط تربیت حکمران آینده را باز کند
محمدمجید فولادگر در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه و کرسیهای آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب شفاف و هوشمندانه بحث جوانگرایی و ادبیات آیندهنگری را مطرح کردهاند، دانشگاه آزاد اسلامی میتواند این قضیه را با جزئیات بسط داده و در مورد همه ابعاد آن صحبت کند.
وی ادامه داد: وقتی رهبری تأکید دارند که کار را باید به جوانان سپرد، در این شرایط لازم است همه جوانب را در بین نسل دوم و سوم بهخوبی بررسی کنیم و از صاحبنظران برای عملی کردن این گام کمک بگیریم.
رئیس پژوهشکده چشمانداز و آیندهپژوهی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با وجود اینکه حجم عظیمی از آموزش عالی را در اختیار دارد میتواند کنشگر فعال آینده باشد و ظرفیت دارد تا با تربیت نسل جوان نخبه و کارآمد خط تربیت حکمران آینده را باز کند و پیشران در گام دوم انقلاب باشد.
فولادگر گفت: دانشگاه آزاد اسلامی میتواند برای بیست سال آینده چشمانداز معرفی کرده و از ریل و تونل تربیتی مهارتافزایی استفاده کند و همچنین میتواند متولی تربیت نسل حکمران آینده باشد.
وی تصریح کرد: باید دقت داشته باشیم که امروزه در سازوکارهای حاکمیتی چگونه بین نسلها چرخش صورت میگیرد، آیا اصلاً این چرخش صورت میگیرد. در این بین نسل سوم جوانان نسل بعد از انقلاب هستند و نسل اول برای نگهداری از پستهای مدیریتی مقاومت میکنند.
رئیس پژوهشکده چشمانداز و آیندهپژوهی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این طبیعی است که چهل سال پیش انقلاب شده است و همه کنشگرهای فعال انقلاب و مخصوصاً آنهایی که در سطح بالا بودهاند وارد بحثهای مدیریتی شده و بعد از جنگ نیز در بخشهای مدیریتی حضور دارند.
فولادگر تصریح کرد: امروز بعد از گذشت 40 سال برخی در پستهای مدیریتی چرخیده و حال بهصورت طبیعی از کار خارج میشوند و همچنان در این بین مقاومت در بین انتخاب جوانان در پستهای مدیریتی بسیار شدید است. باید بحث چرخش نسلی و چگونگی واردکردن جوانان به مقوله حکمرانی را بهدرستی مدیریت کرد و در نظر گرفت که نسل اول چهل سال تجربه دارد و در واقع به سطح بالایی از دانش حکمرانی رسیده است. نسل اول باید در نقش پدر مسیر را برای نسل سوم باز کرده و با فرایند مراقبتی از جوانان استقبال کنند.
وی افزود: همانگونه که حضور جوانان در چله انقلاب مهم، امیدبخش و فرصتآفرین است، میتواند به همان میزان تهدیدآفرین هم باشد. اگر تدبیری برای بحث چرخش نسل نداشته باشیم الزاماً جابهجا کردن نسلها کمککننده نخواهد بود بلکه در چهلسالگی انقلاب و در چنین شرایط حساس منطقهای، سیاسی، اقتصادی تازه اگر با فرآیند سعی و خطا مواجه شویم خطرناک است.
رئیس پژوهشکده چشمانداز و آیندهپژوهی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «ما باید تکلیف ردیف تولید، توزیع، خرید و مصرف را با مدیریت خردمندانه روشن کنیم»، اظهار کرد: ما خبر نداریم که نقشه تولید، توزیع و مصرف در کشور به چه شکلی است مثلاً اینکه ما نقشهای نداریم تا متوجه شویم چه چیزی به چه اندازهای توسط چه کسانی تولید، توزیع و در نهایت به چه میزان مصرف میشود.
وی بیان کرد: در توسعه این بحثها دانشگاه آزاد اسلامی میتواند نقش بسزایی داشته باشد. ازجمله مباحثی که میتوان مطلع شد، میزان اقلامی است که میتوانیم در داخل تولید کنیم اما توسط رانت از خارج از کشور وارد میشود و یا در منافع برخی از گروهها قرار دارد که باعث شده است خیلی از کارخانهها تعطیل شود.
فولادگر در پایان خاطرنشان کرد: بهعنوان نمونه جوانانی که گمرک را کارآمدسازی کردند در مقطعی که درآمد حاصل از واردات کالا کاهش پیداکرده بود باعث شد درآمد گمرک چند صد درصد افزایش پیدا کند. این نشان میدهد ما میتوانیم از آن نمودارها در بخشهای مختلف کشور خلق کنیم.
انتهای پیام/4107/4108/پ
انتهای پیام/