دهکدهسازی جهانی آمریکا/گروه G20 چیست؟
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، نشست اقتصادی سران G20 فردا در ژاپن برگزار میشود. G20 یک نهاد بزرگ برای همکاری بینالمللی در مورد مهمترین جنبههای مالی و اقتصادی جهان است. بر اساس همین, اهداف اصلی گروه 20 شامل هماهنگی سیاستهای کشورهای عضو دارای ثبات اقتصادی و رشد پایدار و حرکت سیستم مالی برای کاهش خطرات در اقتصاد جهانی است.پیشگیری از بحران مالی و ایجاد یک معماری مالی بینالمللی جدید نیز دیگر وظایف گروه 20 کشور اقتصادی جهان است.
سابقه این گروه بسیار قدیمی به اواخر دهه 80 میلادی بازمیگردد. تصمیم برای راه اندازی G20 در نشست وزرای دارایی و بانکداران مرکزی هفت اقتصاد بزرگ جهان انجام گرفت. هفت گروه اقتصادی جهان شامل؛ انگلیس، ایتالیا، کانادا، ایالات متحده آمریکا، آلمان، فرانسه و ژاپن بود که در واشنگتن به این تصمیم رسیدند.
گفتنی است؛ این گروه در دسامبر 1999 در برلین تأسیس شد و علت اصلی ایجاد G-20 مقابله با بحران مالی سال 1997 و 1998 بود. این تصمیم در آن سال نشاندهنده ضعف سیستم مالی بینالمللی در شرایط بحران اقتصادی است. در گروه اقتصادی جهان رؤسای بانکهای مرکزی و وزرای اقتصادی و دارایی کشورها شرکت میکنند.
امروزه اعضای گروه G20 بیش از 66 درصد جمعیت جهان، 75 درصد تجارت بینالمللی، 80 درصد از سرمایهگذاریهای جهانی و 85 درصد درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل میدهند. میزبانی سران 20 کشور صنعتی جهان هر ساله تغییر میکند. سال 2015، ترکیه، 2016 چین، 2017 آلمان، 2018 آرژانتین و 2019 ژاپن میزبانی سران G20 را برعهده داشتند.
برخی از منتقدان نظام جهانی و یکپارچه شدن جامعه بینالمللی این گروه را منشأ بسیاری از عملکردهای نامطلوب جهان میدانند. ۳۲ هزار مأمور پلیس برای نگهبانی از محل برگزاری این اجلاس، هتلها، فرودگاهها و دیگر محلها جمع خواهند شد. مأموران پلیس از دیگر استانهای سراسر کشور برای حمایت از اقدامات امنیتی علیه حملات احتمالی تروریستی به اوساکا اعزام شدهاند و بازرسی خودروها در اطراف این محل پیشتر آغاز شده است.
انتهای پیام/4082/پ
انتهای پیام/