دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 تير 1398 - 11:06

برهم صالح: اجازه نمی‌دهیم عراق به محلی برای اقدام علیه ایران تبدیل شود

رئیس‌جمهور عراق بر مقابله با تبدیل شدن کشورش به محلی برای اقدام علیه همسایگان، ازجمله ایران تأکید کرد.
کد خبر : 400828
139712191805510116872294.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، برهم صالح در مصاحبه اختصاصی با شبکه سی‌ان‌ان گفت: عراق به هیچ وجه اجازه نمی‌دهد که پایگاه‌هایش به محلی برای اقدام علیه ایران تبدیل شود.


وی در مصاحبه با کریستین امان‌پور، مجری این شبکه افزود: ما نمی‌خواهیم از خاک عراق برای مأموریت و اقدام خصمانه علیه هر یک از همسایگان، ازجمله ایران استفاده شود. این قطعاً جزء بخشی از توافق ما با آمریکا نخواهد بود.


دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا چند ماه پیش در مصاحبه‌ با شبکه سی‌بی‌اس آمریکا گفته بود یکی از دلایلی که قصد دارد پایگاه‌های آمریکایی را در عراق حفظ کند، این است که مراقب فعالیت‌های ایران باشد.


رئیس‌جمهور عراق درباره افزایش تنش در منطقه تصریح کرد: ما از این موضوع به شدت نگرانیم. عراق در 40 سال گذشته خطرات زیادی را بیخ گوش خود حس کرده است و آخرین آن جنگ با تروریسم و گروه تروریستی داعش بود. ما اکنون خواهان بازگشت آرامش و تمرکز بر بازسازی کشور هستیم، ولی تنش‌ها ما را ناخودآگاه وارد این جریان می‌کند.


صالح گفت: ما به همه بازیگران منطقه و بازیگران جهانی می‌گوییم که امنیت و ثبات عراق مهم است و نباید موفقیتی را که به دست آوردیم دست‌کم بگیریم. شکست داعش با کمک آمریکا، ائتلاف بین‌المللی و همسایگانمان موفقیت چشمگیری است و نباید آن را دست‌کم گرفت و باید از آن محفاظت کرد.


وی با بیان اینکه تحریم‌های اقتصادی به ایران آسیب می‌زند، گفت: افزایش تنش‌ها نه فقط به ایران، بلکه به کل منطقه آسیب می‌زند که البته وضعیت خوشحال‌کننده‌ای نیست و باید به موضوع کاهش تنش و تمرکز بر موارد مهم تمرکز کرد. راه حل این معضل گفتگو و حل‌وفصل مشکلات است.


برهم صالح در پاسخ به این سؤال که چه پیشنهادی به مقامات آمریکا در زمینه برجام و تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران دارد، تصریح کرد: برای نخستین‌بار نیست که یک کشور تحریم می‌شود و امیدوارم آخرین‌بار باشد. ما طعم تلخ تحریم‌ها را در دهه 1990 چشیده‌ایم و رنج برده‌ایم و ویرانی‌های آن تا امروز قابل مشاهده است. از‌این‌رو ما با مردم ایران احساس همبستگی داریم؛ ولی سؤال این است که آیا این رویکرد می‌تواند به تغییر رفتار و رسیدن به سیاست و رویکرد مد نظر آمریکا منجر شود یا خیر؟ 


وی برجام را  راهی برای عبور از گذشته خواند و افزود: توافق هسته‌ای از سوی بسیاری از کشورها و طرف‌ها با استقبال مواجه شد. طبعاً اگر مشکلات و موضوعاتی درباره آن وجود دارد، باید با مذاکره و تبادل نظر حل کرد. نابود کردن این توافق، می‌تواند به یک فاجعه برای کل منطقه منجر شود.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب