دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 بهمن 1396 - 11:42
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم:

حجم فعالیت‌های دانشجویی فراتر از بودجه‌ تشکل‌هاست/ افزایش 72 درصدی تشکل‌های اسلامی از سال 92

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اعلام رشد 72 درصدی تشکل‌های اسلامی در دانشگاه‌ها نسبت به سال 92 گفت: اگر بخواهیم حجم فعالیت‌هایی که دانشجویان انجام می‌دهند را در یک مقایسه پولی بسنجیم، فعالیت‌ها، فراتر از بودجه‌ای است که در اختیار آنها قرار می‌گیرد.
کد خبر : 253822

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر غلامرضا غفاری در گفت‌وگوی تلفنی با خبر بیست شبکه 4 صدا و سیما درباره کاهش انگیزه دانشجویان برای مشارکت در فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها اظهار کرد: دانشجویان به عنوان قشر نخبه جامعه محسوب می‌شوند و طبیعی‌ست که از هوشمندی خاصی برخوردار هستند.


وی افزود: یکی از مواردی که به تقویت انگیزه دانشجویان و ایجاد شور وشعف برای مشارکت در فعالیت‌های فرهنگی آنها کمک می‌کند، بستری‌ است که در اختیار آنها قرار داده می‌شود. به میزانی که دانشجویان بتوانند نقش‌آفرینی کنند، به بودن خودشان امیدوار می‌شوند و به نوعی انگیزه و امید در آنها ایجاد می‌شود واین با فراهم آوردن زمینه برای همکاری‌های جمعی و مشارکتی میسر می‌شود، که دانشجویان طلب می‌کنند و به دنبال این هستند.


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: به میزانی که ما اجازه دهیم، دانشجویان به فعالیت بپردازند، روحیه مشارکت جمعی در آنها تقویت می‌شود.


غفاری عنوان کرد: در همه دانشگاه‌ها، به ویژه دانشگاه‌های بزرگ، معاونت فرهنگی و اجتماعی وجود دارد، که در قالب این معاونت، تلاش می‌شود، بستر، زمینه و فرصت ها برای فعالیت دانشجویان فراهم شود. البته در کنار این معاونت، مجموعه‌های دیگری نیز هستند که کمک می‌کنند، ولی طبیعی است تمام فعالیت‌ها از سوی معاونت فرهنگی دانشگاه‌ها نیست، بلکه فعالیت‌های داوطلبانه‌ای است که توسط دانشجویان انجام می‌‌شود.


وی اظهار کرد: درست است که دانشجویان در درجه نخست با دو فعالیت آموزشی و پژوهشی شناسایی می‌شوند، اما فعالیت آنها در عرصه دانشگاه، محدود به این دو فعالیت نیست، چرا که دانشجویان توامان زیست جمعی را تجربه می‌کنند و به میزانی که بتوانند به فعالیتهای فوق برنامه و فراتر از آموزش و پژوهش بپردازند، بر شخصیت و حس مسئولیت آنها تاثیرگذار است.


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم درباره بودجه‌ای که به فعالیت‌های فرهنگی دانشجویان تخصیص داده می‌شود گفت: بخشی از بودجه فراهم می‌شود، ولی حجم کارها و فعالیت‌ها به گونه‌ای است که بودجه بیشتری می‌طلبد، اما باید مقدورات دولت و دستگاه‌ها هم در نظر گرفته شود، دانشجویان نیز از این موضوع آگاهی دارند.


وی ادامه داد: اگر بخواهیم حجم فعالیت‌هایی که دانشجویان انجام می‌دهند را در یک مقایسه پولی بسنجیم، فعالیت‌ها، فراتر از بودجه‌ای است که در اختیار آنها قرار می‌گیرد.


غفاری با اشاره به فعالیت تشکل‌های دانشجویی اظهار کرد: بخش بسیار مهمی از مشارکت، باید در قالب مجموعه تشکل‌ها دیده شود . بخشی از این تشکل‌ها با عنوان «انجمن‌های علمی» فعالیت می‌کنند که در حال حاضر 9هزار و 388 انجمن علمی وجود دارد، که این رقم در مقایسه با سال 92 رشد 53 درصدی داشته است.


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اضافه کرد: حدود 36 اتحادیه مربوط به انجمن‌های علمی وجود دارد، که حوزه فعالیت آنها بیشتر مرتبط با دانش تخصصی و فعالیت علمی است، که در رشته خود انجام می‌دهند.


وی افزود: تشکلهای دیگری هستند که با نام «تشکل‌های اسلامی دانشجویان» فعالیت می‌کنند. اکنون در دانشگاه‌ها، 322 واحد مربوط به تشکل‌های اسلامی فعال هستند که ازین تعداد 108 واحد بسیج دانشجویی و بقیه هم تشکل‌های دیگر هستند. در این زمینه هم نسبت به سال 92 رشد 72 درصدی مشاهده می‌شود.


غفاری در پایان گفت: این رشد مربوط به واحدها یا تشکل‌هایی است که ایجاد شده، اما انتظار داریم این تشکل‌ها جمعیت بیشتری را جذب کنند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب