دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 خرداد 1398 - 06:30
جعفری در گفتگو با آنا:

آیا بازار داغ استعفاها دولت یازدهم را از حد نصاب خارج می‌کند

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان گیلان گفت: آیا بازار داغ استعفاها و جابجایی‌ها در دولت روحانی منجر به این می‌شود که دولت یازدهم از حدنصاب خود بیفتد.
کد خبر : 396715
636931773116085122_md.jpg

محمدصادق جعفری در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در رابطه با استعفای ناگهانی وزیر آموزش‌وپرورش گفت: بسیاری از دانشجویان دانشگاه‌های فرهنگیان بر این عقیده‌اند که شخص آقای روحانی نسبت به بحث آموزش‌وپرورش و فرهنگیان بسیار کم‌لطف بوده‌اند. برای مثال طرح شکست‌خورده تحول سلامت که میلیاردها تومان هزینه‌اش شد که نتیجه‌ای هم در بر نداشت. آقای روحانی نسبت به شخص وزیر آموزش‌وپرورش نیز نظراتی ابراز داشتند؛ کارهایی را که منتقدان بسیاری بیهوده و ضرر‌آفرین می‌دانستند، دولت با سماجت انجام داد و بر اجرای آن‌ها پافشاری کرد. اما برای طرحی مثل رتبه‌بندی معلم‌ها که بودجه زیادی  هم نمی‌طلبید و تنها نیازمند همکاری دولت و سازمان برنامه‌وبودجه بود تابه‌حال هیچ اقدامی نشده است. این مسئله یکی از اصلی‌ترین دلایل انتقاد فرهنگیان نسبت به وزیر آموزش‌وپرورش و آقای روحانی بود.


وی تصریح کرد: علی‌رغم توجه آقای بطحایی به موضوع رتبه‌بندی معلم‌ها، از طرف همکاران خودشان تحت‌فشار قرار گرفتند. به خاطر عدم همکاری دولتی‌ها و سوء توجه آقای روحانی می‌بینیم که از دست او هم کاری بر نیامد. شنیده می‌شد که همین موضوع باعث دلخوری‌، درگیری‌ها و اختلاف‌نظرهای شدید در اواخر کار آقای بطحایی بین او و شخص رئیس‌جمهور بود که به‌هرحال یکی از دلایل این استعفا را می‌توان وجود همین درگیری و نزاع دانست.


دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان گیلان خاطرنشان کرد: حرفی که زده می‌شود هم از شخص آقای بطحایی و هم از طرف سخنگوی هیئت دولت که شاید یکی از دلایل استعفای او جهت شرکت در انتخابات مجلس باشد؛ همه می‌دانند که حوزه اختیارات وزیر نسبت به یک نماینده مجلس بسیار گسترده‌تر است. هیچ منطقی قبول نمی‌کند که شخصی به‌صورت اختیاری یکی از بزرگ‌ترین وزارت‌خانه کشور را رها کرده، استعفا دهد تا شاید در انتخابات مجلس رأی بیاورد؛ تازه در برهه‌ای که نزدیک سال تحصیلی جدید هستیم و وزارت آموزش‌وپرورش جمهوری اسلامی ایران با جامعه‌ای 16 میلیون نفری از دانش آموزان روبرو است و جمعیت آن چندین برابر کشورهای اروپایی و آسیایی است. لذا باور این حرف، از این منظر خیلی عقلانی نیست که استعفا برای شرکت در انتخابات مجلس باشد. بی‌تردید واقعیت‌ها درگذر زمان مشخص خواهند شد.


همچنین چندی پیش بحث‌هایی در رابطه با استیضاح آقای بطحایی از وزارت آموزش‌وپرورش در مجلس به گوش می‌رسید. چند وقتی این زمزمه‌ها شدت گرفت، با وجود اینکه بسیاری از نمایندگان بر این باور بودند که استیضاح سرانجامی نخواهد داشت. رئیس و اعضای هیئت دولت هم به‌تبع آن تمایلی به همکاری ندارند و فشار هم از طرف جامعه فرهنگیان و معلمان کشور قاعدتاً به سوی وزیر است.


گذشته از اینکه نیت و انگیزه آقای بطحایی از استعفا چه بوده است و نفس این تغییر و تحولات واقعاً به خاطر نمایندگی مجلس بوده یا غیرازاین؛ با نگاهی عمقی‌تر می‌توان دریافت که چند سالی است که دولت با تحولات اساسی مواجه شده است و ممکن است از حدنصاب بیفتد؛ یعنی به این قضیه واقفیم که بعد از استعفای بطحایی طبق اصل 136 قانون اساسی اگر 3 تغییر دیگر در مجموعه هیئت دولت اتفاق بیفتد، آنگاه دولت از حدنصاب می‌افتد و باید یک‌بار دیگر برای کسب رأی اعتماد مجدد دست‌به‌گریبان مجلس شورای اسلامی شود.کم‌کم این خطر برای این دولت احساس می‌شود. یک‌ روی استعفای وزیر آموزش‌وپرورش می‌تواند این موضوع باشد. آیا بازار داغ استعفاها و جابجایی‌ها در دولت روحانی منجر به این خواهد شد که دولت یازدهم از حدنصاب خود بیفتد.


انتهای پیام/4126/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب