دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

فرصت‌سازی آفریقا از جنگ تجاری چین و آمریکا

منطقه آزاد تجاری آفریقا با امضای 52 کشور آفریقایی از مجموع 55 کشور این قاره، کار خود را به‌طور رسمی آغاز کرد.
کد خبر : 385200
3.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با افتتاح این منطقه آزاد تجاری درواقع بازار قاره‌ای 1.2 میلیارد نفری به ارزش 2.5 تریلیون دلار راه‌اندازی شد. کارشناسان معتقدند این بزرگ‌ترین توافقنامه تجارت آزاد است که جهان از زمان ایجاد سازمان تجارت جهانی در 1995 به خود دیده است.


هرچند درروند فعالیت حرفه‌ای آن و تأثیرش بر رشد اقتصادی آفریقا هنوز مشکلات و موانع حل‌نشده‌ای وجود دارد ولی درهرصورت این اتحاد تجاری در شرایط کنونی که تجارت جهانی در بحران به سر می‌برد، حاوی نکات قابل‌توجهی است.


نکته بااهمیت در این موضوع، انتشار خبر استقبال چین از این اقدام است، کارشناسان استقبال چین را نشانه  باز شدن جبهه‌ای جدید در جنگ تجاری این کشور با آمریکا می‌دانند که موجب خواهد شد کالاهای ارزان چینی در قالب بسته‌ای تجاری و صنعتی در اختیار کشورهایی آفریقایی قرار گیرند، کشورهایی که مانند آمریکا دلیلی برای اعمال افزایش تعرفه گمرکی بالا بر روی کالاهای چینی نمی‌بینند.


سفیر چین در اتحادیه کشورهای آفریقایی ضمن ابراز خرسندی از این اقدام آن را موجب ارتقاء سطح همکاری اقتصادی بین اعضا و زمینه‌ساز رقابت در تجارت و صنعت قاره آفریقا دانست.


کارشناسان استفاده از کلماتی مانند ارتقاء سطح همکاری و همچنین ایجاد رقابت را آدرس‌های بامعنی به تغییر شرایط جنگ آن‌ها در جبهه آمریکا تلقی کردند و از آن به عنوان اهرمی برای اعمال فشار بر رویکرد تهاجمی تجاری ترامپ دانستند.


تحلیلگران بازارهای جهانی پیش‌بینی می‌کنند ایجاد منطقه آزاد تجاری آفریقا تا سال 2040 در حدود 70 میلیارد دلار ارزش تجاری این قاره را افزایش خواهد داد.


کارشناسان مطمئن هستند چینی‌ها نه‌تنها این بازار را از هم‌اکنون هدف قرار داده‌اند بلکه برنامه مدونی برای تأمین زیرساخت‌های موردنیاز در کشورهای فقیر آفریقایی تدارک دیده‌اند که مانع از تأثیر مستقیم جنگ تجاری آمریکا بر اقتصاد چین در آینده خواهد شد.


به گزارش آنا، منطقه آزاد تجاری آفریقا در اولین گام به صورت طرح چشم‌انداز در سال 2003 پیشنهاد شد و آماده‌سازی این طرح تا سال 2012 طول کشید و درنهایت نیز پیش‌نویس آن در سال 2015 آماده و بالاخره در سال 2018 به امضای 44 کشور آفریقایی رسید و درنهایت با امضای 52 کشور از چند روز گذشته کار خود را به صورت رسمی شروع کرد، قرار است این کشورها از یک ارز مشترک برای انجام معاملات خود استفاده کنند ولی تاکنون آن را اعلام نکرده‌اند.


انتهای پیام/4129/4083/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب