دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 ارديبهشت 1398 - 03:33
دیدار ماه/

پهلوان: بهترین تریبون طرح نظرات دانشجویان، دیدار رهبری است

نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در دیدار رمضان 94 دانشجویان با رهبری گفت: بهترین تریبون دانشجویان برای طرح نظرات و دغدغه‌هایشان، دیدار رهبری است.
کد خبر : 382770
13940421010618365679353.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ دیدار، گفتگو و تعامل با دانشجویان، تشکل‌های دانشجویی، اساتید و مسئولان دانشگاه یکی از سرفصل‌های مهم زندگی اجتماعی و سیاسی رهبر معظم انقلاب است و دانشجویان ازجمله مغتنم‌ترین و مهم‌ترین اقشاری هستند که ایشان، از دیرباز گفتگوی با آن‌ها را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده است به‌طوری‌که تاکنون حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در ۲۴۶ دیدار دانشگاهی شامل ۱۲ جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشگاه‌های تهران، علم و صنعت، شهید بهشتی، تربیت مدرس، امیرکبیر و دانشگاه لرستان حاضر شدند و ۱۵ دیدار با نخبگان دانشگاهی، ۵۲ دیدار با اساتید و مسئولان دانشگاه، ۶ دیدار با دانشجویان ایرانی خارج از کشور، ۵۶ دیدار با عموم دانشجویان، ۴۲ دیدار با تشکل‌های دانشجویی، ۲۶ دیدار با دانشگاهیان در یک استان و ۳۷ دیدار با دانشجویان در یک دانشگاه داشته‌اند.


هرساله در ماه مبارک رمضان نمایندگان و اعضای تشکل‌های دانشجویی در حسینیه حضرت امام (ره) با رهبر معظم انقلاب دیدار کرده و مطالبات و دغدغه‌های خود را بیان می‌کنند. درواقع این دیدار از مغتنم‌ترین فرصت‌ها برای نمایندگان تشکل‌ها برای ارائه مطالباتشان است و رهبری نیز پاسخ بسیاری از سؤالات نمایندگان تشکل‌ها را بیان می‌کنند. در همین رابطه گروه دانشگاه خبرگزاری آنا مصاحبه‌ای با نمایندگان تشکل‌های دانشجویی که در سال‌های اخیر محضر رهبر معظم انقلاب به ارائه مطالبات پرداخته‌اند، داشته است.


علی پهلوان کاشی در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در رابطه با ارائه دیدگاه‌هایش در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب در رمضان 94 گفت: یک هفته قبل از دیدار رهبری، جلساتی با ادوار جامعه اسلامی گذاشتیم و دوستان را دعوت کردیم و هر یک از آن‌ها نظرات خود را ارائه می‌دادند. لذا بحث‌های مهم را گلچین کرده و نکاتی که به نظرشان می‌آمد هر کسی می‌گفت. همچنین از نمایندگان دفاتر استانی هم نظراتشان را پرسیدیم و این افراد هم نکات خود را فرستادند تقریباً کلیتی از متن چند روز قبل از سخنرانی آماده بود و پس از دریافت نظرات مختلف از همه دانشجویان متن ما تکمیل شد. البته حتی تا آخرین لحظات هم متن را اصلاح و ویرایش می‌کردیم و تغییراتی در آن می‌دادیم.


نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در دیدار رمضان 94 دانشجویان با رهبری خاطرنشان کرد: روز جلسه شوق و شعف بسیاری برای دیدار با رهبر معظم انقلاب داشتم که باعث شد شب قبل آن دو ساعت بخوابم. صبح روز برنامه، دفاتر استانی ما از راه رسیدند و استرس اسکان این دانشجویان و انجام سایر کارهای مربوط به آن‌ها را داشتم. یک‌بار هم برای بچه‌ها متن را خواندم و حرکت کردیم. یادم هست نمایندگان دفاتر استانی خودشان پیاده رفتند و من هم ابتدا به نهاد رفتم و از آن‌جا سوار ماشین شدم و به بیت آمدم.


وی بیان کرد: دیدار دانشجویان با رهبری دیداری بی‌نظیر است و هیچ دیداری قابل‌مقایسه با آن نیست. برای مثال دیدار رئیس‌جمهور دیداری فوق امنیتی است؛ یعنی آدم‌ها از مدت‌ها قبل چک می‌شوند. چیدمان آدم‌ها بررسی می‌شود که در سالن چه کسانی بیایند؟ افراد مخالف کجا بنشینند؟ افراد موافق کجا بنشینند؟ طراحی بشدت سازمان‌دهی شده است و حتی صحبت‌ها را خیلی کوتاه می‌کنند و حتماً باید در چهار الی پنج دقیقه صحبت‌ها را خلاصه کنیم که ممکن نیست بسیاری از جملات گفته شود. حتی دانشگاهی که انتخاب می‌شود تا رئیس‌جمهور در آن حضور داشته باشد باید فضای آن با موافقت رئیس‌جمهور و هماهنگ با خط فکری او باشد. فضاسازی محیط باید طبق نظر آقایان باشد و یک جلسه کاملاً مدیریت‌شده است.


پهلوان تصریح کرد: ولی دیدار رهبری جای ثابتی دارد. حتی اگر از بین جمع دانشجویانی افرادی بخواهند صحبت کنند رهبری به آن‌ها اجازه می‌دهد. فضا فضایی صمیمی است و به آن معنا مدیریت‌شده و فضاسازی شده نیست و حتی نماینده‌های تشکل‌ها وقت بسیار زیادی برای صحبت کردن و ارائه مطالب دارند و اگر بخواهند بیشتر هم‌صحبت کنند، این اجازه به آن‌ها داده می‌شود. نیاز نیست شخص متن خاصی از پیش نوشته باشد و معلوم هم نیست نمایندگان تشکل‌ها چه چیزی می‌خواهند بگویند. دانشجویان و تشکل‌ها به‌راحتی می‌توانند هر حرفی را در این دیدار بیان کنند و خیلی شفاف می‌توانند صحبت کنند و حرف‌های خود را بزنند.


نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در دیدار رمضان 94 دانشجویان با رهبری افزود: شاید این سؤال جالب باشد که آیا متن‌ها در آن‌جا چک می‌شوند و تغییر داده می‌شوند؟ در جلسات رهبری نیازی نیست که از قبل متنی به دفتر نهاد ارائه داده باشیم و یا اینکه از قبل متن‌ها چک شود. سالی که ما صحبت می‌کردیم نماینده انجمنی که از دانشگاه علامه آمده بود متنی نداشت و بدون متن صحبت کرد و به‌راحتی توانست صحبت کند. درواقع، بهترین تریبون دانشجویان که می‌توانند حرف‌ها، نظرات و دغدغه‌های خود را به‌راحتی بیان کنند، دیدار رهبری است. هم آقا نکات دانشجویان و نقطه نظراتشان را می‌شنوند و هم دانشجویان بیانات رهبری را.


وی تأکید کرد: خود رهبری هم اصرار دارند که اگر مطالباتی دارید که نمی‌توانید بگویید، بعد از جلسه ارائه بدهید و ما پیگیری خواهیم کرد. قاعدتاً طرح همه دغدغه‌های تشکل‌ها وقت‌گیر است و در جلسه چندساعته فرصت ارائه همه مطالب هم پیدا نمی‌شود از طرفی برخی مطالبات درون تشکلی و حاشیه‌ای وجود دارد که طرح آن‌ها برای مخاطبان خسته‌کننده خواهد بود لذا تشکل‌های دانشجویی می‌توانند این موضوعات را به‌صورت خصوصی با رهبری در میان بگذارند و یا به‌صورت مکتوب به دفتر نهاد تحویل دهند.


پهلوان بیان کرد: هر کسی متناسب با جایگاه خود باید پاسخگو باشد. وظیفه دانشجو این است که آرمان‌ها را مطالبه کند و فریاد بزند و به تعبیر شهید بهشتی دانشجو مؤذن جامعه است و اگر خواب بماند نماز ملت قضا می‌شود. این دانشجو پیشتاز است و وظیفه‌اش این است که مطالبه‌گری خود را انجام دهد. البته مطالبه‌گری باید واقع‌گرایانه هم باشد ولی وجه آرمان‌گرایی دانشجو به کار اجرایی و حاشیه‌ها می‌چربد.


نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در دیدار رمضان 94 دانشجویان با رهبری اذعان کرد: دانشجو باید آرمان‌گرایانه حرف بزند و نباید مصلحت‌اندیش باشد. بسته به زمان، دانشجو می‌تواند مهم‌ترین دغدغه‌های خود را مطرح کند چه در بحث علمی و چه در بحث سیاسی یا فرهنگی. اگر در صحبت‌های دانشجویان در سال‌های مختلف دقت کنیم خواهیم فهمید که در برخی سال‌ها مسائل صنفی خیلی مورد تأکید دانشجویان بوده و بعضی سال‌ها نیز مطالبات سیاسی و بین‌الملل جدی گرفته شد و بعضی سال‌ها هم مطالعات راهبردی مورد تأکید بوده است. ولی در هر دیداری چند عنوان مطالبه بیشتری می‌شود که با توجه به شرایط موجود حاکم بر کشور ممکن است این مطالبات تغییر کند. صحبت‌هایی که در آن‌جا می‌شود نباید تصور کنیم که دانشجویان نشستند و فقط چند دانشجو حرف می‌زنند. معمولاً صحبت‌ها در داخل هر تشکل کارشناسی شده است و مشورت‌ها از نمایندگان دفاتر استانی تشکل‌ها گرفته می‌شود. لذا صحبت‌های نمایندگان تشکل‌ها بحث‌های پخته و کاملی است. اگر بخواهم نامی برای این جلسه دانشجویی انتخاب کنم عنوان «بی‌واسطه با رهبری» را پیشنهاد خواهم کرد.


انتهای پیام/4126/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب