رضاپور: دیدار با رهبری بهترین جلسه برای بیان نظرات دانشجویان است
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- میعاد بادپا؛ دیدار، گفتگو و تعامل با دانشجویان، تشکلهای دانشجویی، اساتید و مسئولان دانشگاه یکی از سرفصلهای مهم زندگی اجتماعی و سیاسی رهبر معظم انقلاب است و دانشجویان ازجمله مغتنمترین و مهمترین اقشاری هستند که ایشان، از دیرباز گفتگوی با آنها را در اولویت برنامههای خود قرار داده است بهطوریکه تاکنون حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) در 246 دیدار دانشگاهی شامل 12 جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشگاههای تهران، علم و صنعت، شهید بهشتی، تربیت مدرس، امیرکبیر و دانشگاه لرستان حاضر شدند و 15 دیدار با نخبگان دانشگاهی، 52 دیدار با اساتید و مسئولان دانشگاه، 6 دیدار با دانشجویان ایرانی خارج از کشور، 56 دیدار با عموم دانشجویان، 42 دیدار با تشکلهای دانشجویی، 26 دیدار با دانشگاهیان در یک استان و 37 دیدار با دانشجویان در یک دانشگاه داشتهاند.
هرساله در ماه مبارک رمضان نمایندگان و اعضای تشکلهای دانشجویی در حسینیه حضرت امام (ره) با رهبر معظم انقلاب دیدار کرده و مطالبات، دغدغههای خود را بیان میکنند، درواقع این دیدار از مغتنمترین فرصتها برای نمایندگان تشکلها برای ارائه مطالباتشان است و رهبری نیز پاسخ بسیاری از سؤالات نمایندگان تشکلها را بیان میکنند. در همین رابطه گروه دانشگاه خبرگزاری آنا مصاحبهای با نمایندگان تشکلهای دانشجویی که در سالهای اخیر محضر رهبر معظم انقلاب به ارائه مطالبات پرداختهاند، داشته است.
محمد رضاپور در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در رابطه با ارائه دیدگاههایش در آخرین دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب در رمضان سال گذشته گفت: در دیدار پارسال من آخرین نفر صحبت کردم، لذا وقت نشد تا حضرت آقا در میان صحبتها، جوابی بدهند؛ اما در ادامه با شروع سخنرانی رهبر معظم انقلاب، پاسخ سؤالاتم را دریافت کردم.
نماینده کانونهای فرهنگی و هیئتهای مذهبی در دیدار رمضان 97 خاطرنشان کرد: چند مطالبه از رهبر معظم انقلاب داشتم که یکی پرداختن به مسائل قرآنی در کشور بود. نکته اصلی این بود که قرآن در جامعه ما مغفول واقع شده است و حتی بسیاری از مسئولان و اساتید دانشگاهی و قشر تحصیلکرده روخوانی ساده قرآن را هم بلد نیستند. پیشنهادم این بود که از ظرفیت کانونهای قرآنی دانشگاهها و قاریان دانشجو برای آموزش در مدارس استفاده شود که با این کار میتوان شرایطی تعیین کرد تا همه دانش آموزان توانایی صحیح خوانی قرآن را پیدا کنند.
وی تصریح کرد: نکته بعدی که اشاره کردم در مورد ایجاد جامعه قرآنی بود، باید زندگیمان قرآنی شود و تلاش کنیم تربیت قرآنی را در جامعه گسترش بدهیم. در روزگار نوین بهکارگیری شیوههای سنتی در آموزش قرآن کافی نیست و اینجاست که فعالیت سایر کانونها ارزش دوچندان پیدا میکند. اگر اعضای کانونهای ادبی ما حمایت شوند اگر تئاتر ما و هنرهای تجسمی در راستای نمایش ملموس آموزههای دینی و اصیل ایرانی باشد و با بها دادن به دانشجویان در بخشهای مختلف سلیقههای مختلف را جذب و از ظرفیت آنها استفاده شود، دیگر فرصت جولان برای بدخواهان به بهانههای واهی وجود محدودیت و مانند آن نخواهد بود.
رضاپور بیان کرد: بهکارگیری شیوههای صحیح و انتقال تجربیات موفق و نوین در کرسیهای دانشگاهی میتواند تأثیر زیادی در گسترش این سنت پسندیده داشته باشد. یکی دیگر از موارد توجه به الگو گیری مردم از مسئولین در این قضیه است اگر مردم پذیرش مسئولین و سعه صدر آنها را ببینند، طبق روایت داریم که الناس علی دین ملوکهم؛ آنها هم در برابر تذکرها رفتار منطقی و معقولی نشان خواهند داد.
مسئول کانون قرآن و عترت (ع) دانشگاه شهید بهشتی افزود: قبل از سال 97 کانونهای فرهنگی نمایندهای نداشتند و سال 97 اولین سالی بود که از کانونهای فرهنگی و قرآنی نمایندهای در دیدارهای دانشجویی رهبر معظم انقلاب حاضر شد. معمولاً کانونهای فرهنگی زیادی فعالیت میکنند اما هیچوقت یکپارچه نیستند. حتی بهصورت موازی، کارهایی انجام دادهاند که بعضیها به خاطر اینکه خیلی روی محتوا کار کردند، باعث زدگی دانشجوها شده است و بعضی وقتها هم کاری بیهوده و اتلاف بودجه بوده است.
رضاپور ادامه داد: این حرکت که از طرف کانونهای فرهنگی در مورد مسائل و مشکلات کانونها هم یک نفر صحبت کند لازم بود چون کانونهای فرهنگی زیادی در دانشگاهها داریم. کانونهای موسیقی، فیلم و عکس در دانشگاه بعضاً مسائلی زیادی برایشان ایجاد میشود و خود رهبری هم اشاره کردند که باید این افراد اجازه داشته باشند کار خود را انجام دهند. البته دیدی که عامه نسبت به کانونهای قرآن و مذهبی در کنار سایر کانونها دارند گاهاً اشتباه است که فکر میکنند بودجه این افراد را مصرف میکنند درواقع اینطور نیست و اینها باید یک جایی حل شود و به نظر من دیدار تشکلهای دانشجویی با رهبر انقلاب بهترین تریبون برای ارائه نظرات و مطالبات کانونهای فرهنگی است و رهبر معظم انقلاب به نظرات آنها ارزش والایی قائل است.
وی خاطرنشان کرد: سالانه بودجههایی برای بخش فرهنگی در نظر گرفته میشود اما صرف فرهنگ نمیشود. سازمان برنامهوبودجه، مقادیر خوبی را برای برنامههای فرهنگی در ذیل بودجه آموزش دانشگاهها در قانون بودجه پیشبینی میکند اما در بخشهای دیگر مانند عمرانی و آموزش و مانند آن صرف میشود. درخواستم از مسئولان دولتی در جلسه سال گذشته در دیدار رهبری این بود که دولت بودجه فرهنگی دانشگاهها را از بودجه آموزش جدا کند و اختصاص قطعی آن را طی هر سه ماه یکبار اعلام کند. همچنین باوجودی که در وزارت بهداشت جشنوارههای ملی و فرهنگی با بودجه ستادی حمایت خوبی میشوند در وزارت علوم کارهای ستادی با محدودیت مواجه است و همیشه برگزاری این مراسمها مشروط بوده است.
رضاپور تصریح کرد: در پایان با اشاره به آمار بیش از 300 هزارنفری شرکتکنندگان در جشنوارههای قرآنی نظیر جشنواره ملی قرآن و مراسمهای اعتکاف دانشجویی، محافل قرآنی و فرهنگی پیشنهاد تقویت کرسیهای تفسیر و تبیین قرآن در دانشگاهها را دادم.
انتهای پیام/4107/4126/
انتهای پیام/