نظر امام خمینی(ره) درباره اهدای عضو نشان از درایت ایشان بود
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ایرج فاضل در مراسم جشن شفا «بزرگداشت روز ملی اهدای عضو، اهدای زندگی» که صبح امروز در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: در اوایل انقلاب که موضوع اهدای عضو مطرح شد، برای فرد مرگ مغزی شده باید دو مرحله را طی میکردیم که بتوانیم اعضای او را اهدا کنیم.
وی افزود: ابتدا باید از نظر شرعی موضوع حل میشد که اهدای اعضای شخص مرگ مغزی شده از نظر اسلام اشکال ندارد.
پدر پیوند عضو ایران بیان کرد: همچنین باید از نظر قانونی باید قانون اهدای عضو تصویب میشد. برای حل موضوع شرعی، به امام نامه نوشتم و ایشان استفتاء دادند که مشکل ندارد و این نشان دهنده درایت و دوراندیشی ایشان بود.
فاضل تصریح کرد: در مجلس شورای اسلامی قانون اهدای عضو از افراد مرگ مغزی سه بار رد شده بود که با وساطت بزرگان به تصویب رسید.
وی ادامه داد: فتوای تاریخی امام خمینی(ره) در سال ۶۸ موجب شد که اهدای عضو از افرادی که دچار مرگ مغزی شده انجام شود.
پدر پیوند عضو ایران بیان کرد: بسیاری از افراد در زمان جنگ به دلیل انجام نگرفتن عمل پیوند فوت میکردند. در دوران دفاع مقدس همه امکانات کشور به حق در اختیار جنگ بود و بسیاری از بیماران به دلیل نبود عمل پیوند فوت میکردند.
فاضل تصریح کرد: دوبار مسئله مرگ مغزی در مجلس رد شده بود که بار سوم شورای نگهبان آن را رده کرده بود که در نهایت با وساطت مقام معظم رهبری این مسئله برطرف و قانون اهدای عضو از افرادی که دچار مرگ مغزی شده به تصویب رسید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز روزی است که حضرت امام فتوای تاریخی خود را در خصوص مرگ مغزی صادر کردهاند و من این روز را به همه تبریک میگویم.
انتهای پیام/4107/4118/
انتهای پیام/