مشارکت مردم در استانی شدن انتخابات کاهش پیدا میکند
سیدعلی موسوینژاد در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با بیان اینکه باید از نمایندگان مجلس شورای اسلامی پرسید که ضرورت و اولویت مطرح کردن استانی شدن انتخابات در این شرایط کشور چیست، اظهار کرد: آیا موضوعات مهمتری همچون مشکلات معیشتی و مبارزه با تبعیض و مفاسد اقتصادی بر این طرح ارجحیت ندارد. چند ماه است که مجلس وقت و انرژی خود را روی طرحی گذاشته که از مجلس پنجم تابهحال همواره مطرح بوده و به نظر میرسد دردی از مردم دوا نخواهد کرد.
وی افزود: مجلس بر اولویتبندی مصوبات خود دقت کند تا مردم حداقل به این دلخوش کنند که نمایندگانشان در بهارستان به فکر مشکلات و معضلات ملموس آنها هستند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان قم با اشاره به اینکه چطور نمایندگانی که با وجود شهرستانی بودن حوزه انتخابیه، قادر به پاسخگویی و حل حداکثری مشکلات مردم نیستند، با استانی شدن انتخابات میخواهند درد مردم را بشنوند و چارهاندیشی کنند، خاطرنشان کرد: یکی از معضلات این طرح غیرقابلدسترس شدن نمایندگان استانها برای بسیاری از مردم آن استان بهخصوص مردم شهرستانها و روستاهاست که در شرایط عادی نیز صدای آنها بهزحمت به مسئولین میرسد.
موسوینژاد تصریح کرد: این طرح با چند بند از اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مغایرت دارد، البته تشخیص این مغایرتها وظیفه شورای نگهبان است اما اشاره به برخی از آنها خالی از لطف نیست. مثلاً در مورد بند 8 اصل مذکور، قطعاً استانی شدن انگیزه بسیاری از مردم از جمله مردم مناطق حاشیهای و محرومتر را برای شرکت در انتخابات کاهش میدهد چراکه این احتمال با استانی شدن انتخابات، نمایندگان دستنیافتنیتر شده و به دغدغههای مردمی که شاید بهنوعی اقلیت بهحساب بیایند رسیدگی نمیکنند و بر میزان مشارکت مردم تأثیر منفی خواهد گذاشت.
وی عنوان کرد: در مورد بند 9 اصل مذکور نیز بهنظر میرسد که با استانی شدن انتخابات و بهتبع آن توجه ویژهای که به مراکز استانها و مناطق پرجمعیت میشود، بهنوعی در عمل به ایجاد تبعیض در حق مردم مناطق کمجمعیت و محروم منجر میشود. حالآنکه رسیدگی به مسائل کلانتر در سطح استان، طبیعتاً فرصت رسیدگی به بسیاری از مشکلات شهرستانها را از نمایندگان میگیرد.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان قم بیان کرد: چگونه نمایندهای که نمیتواند معضلات حوزه شهرستان خود را بهطور کارآمد پیگیری کند، با استانی شدن انتخابات میتواند از پس این وظیفه برآید. همچنین این طرح با بند 15 اصل سوم قانون اساسی مغایرت دارد. چراکه با استانی شدن انتخابات، اقوام مختلف و اقلیتهای مذهبی به رسمیت شناختهشده از نظر امکان داشتن نماینده در سطح استان به مشکل برمیخورند و این امر ممکن است به بروز اختلافات و خدشهدار شدن برادری اسلامی و تعاون عمومی بیانجامد.
موسوینژاد در پایان خاطرنشان کرد: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی میخواهیم که بهجای وقتگذرانی برای چنین مصوباتی، به مشکلات و دغدغههای اصلی مردم که همان مسائل معیشتی و امور مرتبط با آن است، بپردازند.
انتهای پیام/4107/4118/ن
انتهای پیام/