مبتدیها در صندوقهای سرمایهگذاری وارد شوند
رضا امامی در گفتگو با خبرنگار حوزه بورس گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، درباره وضعیت بورس تهران گفت: شاخص کل بورس بعد از برجای گذاشتن روندی صعودی که بطور مشخص از نیمه اسفند ماه پارسال آغاز شده بود بالاخره در 14 اردیبهشت ماه امسال و همزمان با انتشار برخی اخبار سیاسی وارد فاز اصلاحی شد و به اصطلاح تکنیکالیستها، استراحت مقطعی را تجربه کرد. این دوره باعث اصلاح رشد شاخص بورس از 224 هزارو 589 واحد به حدود 204 هزار واحد منجر شد که به نزدیک شدن قیمت سهام اغلب شرکت ها به سطوح حمایتی آنها را در پی داشت.
وی درباره اینکه برخی معتقدند شاخص بورس با حباب مواجه است، تصریح کرد: بر اساس ادبیات مالی و تعریف حباب نمی توان به کل بازار سهام این وضعیت را اطلاق کرد.چنانچه قیمت سهام در بورس از ارزش واقعی آن فراتر رود به اصطلاح به این وضعیت حباب گفته می شود که در حال جاضر با توجه به حجم چرخش سهام در میان عرضه و تقاضا و همچنین سهام شناوری مناسب در بازار، شکلگیری هر گونه حباب قیمتی پایدار و در بازه های زمانی مدت دار به سرعت اصلاح و روند معاملات سهام را متعادل میکند.
کارشناس بازار سرمایه با تأکید بر اینکه مردم عادی باید با دقت و دانش بیشتری وارد معاملات سهام شوند، افزود: بورس، بازاری نیست که مردم عادی و بدون دانش کافی از سرمایه گذاری در این بازار بخواهند بطور مستقیم وارد آن شوند زیرا بورس، بازار حرفهایها است که تحمل پذیرش ریسک های به مراتب بالاتری را نسبت به دیگر بازار ها بر اساس استراتژیهای کوتاهمدت نگری و بلند مدت نگری میتوانند تحمل کنند.
امامی با اشاره به اینکه در بازار سهام، آینده را خرید و فروش میکنند، افزود: سرمایهگذاری در بازار سهام در مقایسه با بازارهای غیرمولد و موازی اگر چه از جذابیت بالایی برخوردار است اما همواره نیازمند صبر و دانش و اطلاعات بروز برای آندسته از سرمایه گذارانی است که بتوانند بر اساس استراتژیهای زمانی مختلف میان طمع و ترس و امید از تعادل در سرمایه گذاری خود برخوردار باشند.
وی با توصیه به سرمایهگذاران غیرحرفهای، گفت: بهتر است مردم عادی از صندوقهای سرمایهگذاری برای شروع سرمایهگذاری در بورس استفاده کنند. عملکرد این نهاد های مالی که امروزه تعداد بالایی از آنها با عنوان های مختلف در بازار سرمایه حضور دارند، نشان میدهد که صندوق های سرمایهگذاری با وجود ریزشهای شدید قیمتی و یا روندهای اصلاحی عمیق اما توانستهاند همچنان از بازدهی مناسب و کم ریسکی برای صاحبان واحد های سرمایهگذاری خود داشته باشند.
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه هم اکنون انواع صندوقهای سرمایهگذاری کوچک و بزرگ به صورت درآمد ثابت، مختلط در سهام، صندوق طلا و غیره در بازار سرمایه حضور دارند، گفت: سرمایهگذار عادی که علاقهمند به سرمایهگذاری در بورس دارد اگر از مطالعه و تحلیل صورتهای مالی سررشتهای ندارد و با تحلیلهای سطحی مبنی بر اینکه اگر قیمت دلار افزایش یابد بنابراین میتواند برای سودآوری یک شرکت بورسی از محل فروش داخلی و خارجی مناسب باشد، اقدام به سرمایهگذاری میکند نباید خود را از سرزنش دیگر سرمایهگذاران حرفهای بازار که فراز و نشیبهای مختلف آنرا به چشم دیدهاند، مصون بداند.
امامی گفت: چراکه تکیه بر یک متغیر درآمدی در شرایط تورمی و رکودی، ملاک خوبی برای تصمیمگیری مبتنی بر استراتژی کوتاه مدت نگری در سرمایهگذاری نیست و باید در مقابل درآمد همواره به هزینههایی که در این شرکت قطعاً بالا رفته و سود شرکت را کم میکند توجه کرد.
انتهای پیام/4092/4083/
انتهای پیام/