بیماری تالاسمی بهصورت ارثی از والدین به فرزندان انتقال مییابد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از مینودشت، عبدالواحد غراوی ظهر امروز در کارگاه آموزشی آشنایی با بیماری تالاسمی در جمع دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مینودشت گفت: بیماری تالاسمی به دو نوع آلفاتالاسمی و بتاتالاسمی تقسیم میشود که بتاتالاسمی به دو نوع خفیف(مینور) و شدید(مازور) در افراد دیده میشود.
وی با تقسیم بتاتالاسمی به دو نوع خفیف و شدید اظهار کرد: اگر پدر و مادری هر دو مینور باشند، در هر بارداری یکچهارم احتمال وجود دارد که هر دو ژن ناسالم به کودک به ارث برسد و فرزند آنها مبتلا به بیماری تالاسمی ماژور شود.
کارشناس شبکه بهداشت و درمان مینودشت درباره چگونگی انتقال صفت تالاسمی از والدین به کودکان گفت: اگر یکی از والدین سالم و دیگری بتاتالاسمی مینور باشد، نیمی از فرزندان سالم و مینور و نیمی از فرزندان سالم خواهند بود.
غراوی گفت: تالاسمی برای کسانی که نوع (مینور) داشته باشند، مشکل ایجاد نمیکند و آنها هم مانند افراد سالم میتوانند زندگی کنند، فقط قبل از ازدواج و انتخاب همسر باید برای مشاوره تالاسمی به یکی از مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
وی تغییر چهره و بزرگی سر، بزرگشدن قلب، اختلال غدد و بزرگ شدن طحال را از علائم بیماری تالاسمی ماژور دانست و اظهار کرد: با انجام آزمایش خون میتوان تشخیص داد که فرد ناقل تالاسمی است.
کارشناس شبکه بهداشت و درمان مینودشت مطرح کرد: یکی از راههای پیشگیری از بیماری تالاسمی (ماژور) این است که دو فرد سالم ناقل (مینور) با یکدیگر ازدواج نکنند و در صورت ازدواج از خدمات تشخیص قبل از تولد که در دو مرحله مقدماتی و تکمیلی انجام شود، استفاده کنند و در نخستین فرصت پس از تشخیص بارداری، وضعیت ابتلای کودک به بیماری را با آزمایش ژنتیک بررسی کنند.
غراوی بهترین زمان برای انجام آزمایشهای مرحله مقدماتی را قبل از بارداری دانست و افزود: آزمایشهای مرحله تکمیلی بعد از بارداری در اوایل سهماهگی با نمونهبرداری از جنین انجام میشود و بعد از دریافت نتیجه، در صورت ابتلای جنین به بیماری تالاسمی، ماژور چنانچه از نظر شرعی و قانونی سن جنین از تاریخ معین که حداکثر هفته 16 بارداری است، نگذشته باشد، مجوز ختم حاملگی توسط پزشک قانونی صادر میشود.
انتهای پیام/4117/4103/
انتهای پیام/