دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 ارديبهشت 1398 - 10:28
فهيمی مطرح کرد:

نقش اصلی دانشگا‌هیان در ارتقای سطح کیفی تجهیزات آزمایشگاهی

فارغ‌التحصیل رشته ميكروبيولوژی گفت: دانشگاهیان در افزايش سطح علمی و عملی بازرسان و افزايش كنترل‌های كيفی نقش بسزایی دارند.
کد خبر : 379442
photo_2019-05-07_09-53-26.jpg

وحيد فهيمی‌اسكويی در گفتگو با خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: با توجه به پيشرفت علم افزايش جمعيت در كشورهای مختلف، نياز به غذا، مواد بهداشتی و شوينده به‌صورت چشمگير افزايش پیداکرده و اين نياز باعث رشد توليدات صنايع مربوطه در كشورهای مختلف علی‌الخصوص در كشور ایران شده است.


وی افزود: با رشد تعداد کارخانه‌ها كنترل كيفی محصولات توليدشده در صنايع غذايی، بهداشتی و همچنین كنترل در حين توليد در اولويت قرار می‌گیرد. اين اولويت، اولويت بسیارمهمی است، چراکه بحث امنيت سلامتی كشور در آن مطرح است.


فهیمی‌اسکویی ادامه داد: متأسفانه در سال‌های اخير اين كنترل‌ها به نحو چشمگيری دارای خطاهای فاحش بوده به‌طوری‌که خيلی از كشورهای هم‌جوار اين صنايع ما را زير سؤال می‌برند و حتی از خريد توليدات كشور خودداری می‌کنند.


توليدكننده تجهيزات آزمايشگاهی و پزشكی با اشاره به این‌که چگونه می‌توانيم در جهت فرمايشات مقام معظم رهبری مبنی بر رونق توليد گام برداريم و آيا اين عمل بدون توليد باكيفيت و سالم امکان‌پذیر است، گفت: بدون داشتن دستگاه‌های كارآمد و دقيق جهت آزمایش‌ها كنترل كيفی و بدون وجود ناظرين فنی و مسئولين كنترل كيفیدارای دانش بالا و اختيارات قانونی كافی جهت تست نمونه‌های تولیدشده و روانه كردن آن‌ها به بازار مصرف امکان‌پذیر نیست.


وی اظهار کرد: بدون آگاهی کارفرماها و توليدكنندگان از كيفيت محصولات توليدی و سلامت آن و اهميت به مباحث كنترل كيفی امكان رونق توليد وجود ندارد.


فارغ‌التحصیل رشته ميكروبيولوژی تصریح کرد: بالا بردن سطح آگاهی كارفرماها و تولیدکنندگان با ايجاد كلاس‌های آموزشی مناسب توسط دانش‌آموختگان رشته‌های صنايع غذايی و نيز بهداشتی می‌تواند سطح دانش را برای تولیدکنندگان بالا ببرد. مطمئناً بالا رفتن برای جلوگيری از ورود توليدات بی‌كيفيت به بازار و جامعه جلوگیری خواهد کرد.


وی افزود: تربيت ناظرين فنی و مسئولين كنترل كيفی با دانش بالا و افزايش اختيارات قانونی آن‌ها که این مهم باید از دانشگاه‌ها شروع شود و دانشجويان با گذراندن واحدهای درسی مناسب، آموزش‌های لازم و گذراندن دوره‌های تخصصی در کارخانجات برای ورود به بازار كار آمادگی لازم را داشته باشند.


فهيمی‌اسكويی ادامه داد: متأسفانه درزمینهٔ کارایی دستگاه‌ها كه امری مهم و ضروری است شاهد عدم آموزش‌های لازم در این زمینه هستیم، بسياری از دانش‌آموختگان ما مهارت لازم در كنترل كيفی و راه‌اندازی يک دستگاه آزمايشگاهی را ندارند و چه‌بسا حتی نمی‌دانند كه دستگاه موردنظر كارايی لازم را دارد يا نه، دستگاه خوب و باکیفیت آزمايشگاهی ضامن سلامت مواد و به‌موازات آن ضامن سلامت جامعه است.


وی گفت: متأسفانه در اين امر چون آموزش و اطلاع‌رسانی خوبی صورت نگرفته تجهيزات آزمايشگاهی تقلبی و بی‌کیفیت به‌وفور در آزمايشگاه‌های توليدات صنايع غذايی و بهداشتی يافت می‌شوند كه ريسك بسيار بالايی را تحميل جامعه و سلامت آن می‌کنند. در اين راستا اگر ناظرين فنی و مسئولين كنترل كيفی از اختيارات قانونی برخوردار نباشند نخواهند توانست از ورود اين دستگاه‌ها و خروج توليدات بی‌کیفیت به جامعه و خطرات بعدی آن جلوگيری کنند.


توليدكننده تجهيزات آزمايشگاهی و پزشكی بابیان این‌که لازم است در اين حوزه حتماً وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به جد دنبال راه چاره باشد، گفت: با افزايش اختيارات و تأمین شغلی فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط اعم از صنایع غذایی و بهداشت در جلوگيری از بروز برخی بيماريیها و مقاومت‌های دارويی گام اساسی بردارد.


فهيمی‌اسكويی در پایان افزود: افزايش سطح علمی و عملی بازرسان و افزايش كنترل‌های كيفی نامحسوس توليدات کارخانه‌ها  و تجهیزات آزمایشگاهی نیز از اساس لازم برای عصر امروز است و دانشگاهیان نقش مهمی در این باره دارند. متأسفانه در برخی موارد شاهد كمبود دانش برخی بازرسان هستيم كه اين رويه از دانشگاه بايد اصلاح‌شده و كارشناسان فعال‌تری وارد عرصه شوند. به‌موازات آن تمهيدات بسيار سخت‌گيرانه نامحسوس با ايجاد برخی آزمايشگاه‌های كنترل كيفی محرمانه كه نمونه‌های موردنظر از قبيل مواد غذايی، بهداشتی، آرايشی و … را از بازار آزاد تهيه و تست‌های بسيار دقيق روی آن‌ها انجام داده و گام اساسی در رونق توليد باکیفیت و سلامت جامعه بردارند. اين آرزوی قلبی همه ما است كه روزی شاهد صادرات مواد غذايی، آرايشی و بهداشتی باکیفیت به سراسر دنيا باشيم، توليد را رونق داده و اشتغال را در سايه رونق توليد افزايش بدهيم.


انتهای پیام/4107/4108/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
شبنم ابره
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۱
۰
عالی بود .به امید اینکه با حمایت از مسئولین فنی صنایع غذایی و افزایش نظارت بر عملکرد کارخانه های صنایع غذایی و آموزش کارفرماها ...شاهد روند رو به سلامت مواد غذایی و سلامت جامعه باشیم
قالیشویی ادیب