دشمنی اصلی آمریکا با ایران برای نفت است
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، علی لاریجانی در چهاردهمین کنگره انجمن جغرافیای ایران که صبح امروز در سالن همایشهای دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: انجمنهای علمی ظرفیتهای عظیم کشور هستند و در قانون زمینههایی برای همکاری با انجمنهای علمی فراهم شده است.
وی افزود: در ابتدای انقلاب دفتر ارتباطات دانشگاه با صنعت داشتیم که خیلی شکل نگرفت و به معنای آن نبود که تحقیقات دانشگاهی به سمت نیاز کشور رفت.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دانشگاهها زمینه همکاری با بخشهای تولید را فراهم کنند که هم از نظر استقلال مالی دانشگاه میتواند مفید باشد و هم به سمت نیازهای کشور قدم برداشته میشود؛ ما هم برای حمایت آمادهایم و مرکز پژوهشها هم آمادگی همکاری با انجمنهای علمی را دارد به کمیسیونها هم گفتیم که از اساتید دعوت کنند.
وی اضافه کرد: انجمن جغرافیا یکی مراکز مهم و علوم پایه است که باید به آن توجه کرد. ما در آمایش سرزمینی هم نیازمند یک سند بالادستی هستیم.
لاریجانی گفت: در سالهای اخیر منابعی برای استفاده درست از آب در کشور ایجاد کردیم. برای آبخیزداری در مجلس از صندوق توسعه منابعی را گرفتیم و اختصاص دادیم. در سال 98 هم منابعی برای آبخیزداری گرفتیم به دلیل اهمیت موضوع. لذا مسئله کشاورزی و آبخیزداری باید در اولویت باشد.
وی با اشاره به یادداشتهای اقتصادی شهید مطهری تصریح کرد: یک موضوعی مطرح میکند که ممکن است جامعهای اهداف متعالی در نظر داشته باشد اما اگر از اقتصاد خوبی برخوردار نباشد نمیتواند از آن اهداف برخوردار باشد. شهید مطهری اقتصاد ثروتزا را از مطرح میکنند و استقلال کشور را مربوط به استقلال اقتصادی میدانستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع جغرافیا رابطه نزدیکی با سیاست و ژئوپولیتیک دارد و در شرایط فکری جنجالی که در لیبی راه انداختند به خاطر نفت آنان است بنابراین صحنه سیاسی آنان را به هم میریزند و در ونزوئلا هم همینطور است.
لاریجانی گفت: ماجراجویی برخی سیاستمداران هم به مختصات سرزمینی توجه دارد؛ اگر به تاریخ ایران نگاه کنید بسیاری از نزاعهای انگلیس با ایران بر سر نفت بود که مصدق این موضوع را فهمید و با آیتالله کاشانی این موضوع را پیگیری کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: آمریکاییها روی تحریم ایران فشار زیادی میآورند و مسائل مختلفی را بهانه میکنند اما موضوع اصلی آنان نفت است. در عراق هم آیتالله سیستانی نگذاشتند این مسئله اتفاق بیفتد. بنابراین عملیات روانی که علیه ایران در منطقه رخ میدهد بابت این است که آنان میدانند جایگاه نفت ایران کجاست.
وی با بیان اینکه مسئله جغرافیا یک موضوع بخشی نیست، تصریح کرد: سطح توجه صاحبان اندیشه باید در زمینه دفاعی، سیاسی، کشاورزی به آن توجه داشته باشند.
لاریجانی گفت: بنده چندی پیش مطلبی را به رهبری معظم نوشتم که شورای عالی انقلاب فرهنگی اگر میخواهد کاری کند این مورد مهم است؛ هم در نحوه تبلیغات رادیو و تلویزیون و هم در کار شوراهای انقلاب فرهنگی که انجام می شود ، خلاقیت حرفهای ندارد.
رئیس قوه مقننه با انتقاد از روشهای متداول آموزشی گفت: حالتهای شیادانهای در کشور ایجاد شده است که باید متدولوژی آموزش تغییر کند و افراد مبتکر تربیت کنیم.
وی تأکید کرد: آسیبهایی به کشور بهدلیل عدم وجود سند آموزش آمایش سرزمین وارد شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد : اگر در زمینه کشاورزی نتوانیم روی پای خود بایستیم به کشور لطمه وارد میشود. ما کشور خشکی هستیم و باید از آب بهدرستی استفاده کرد. در سالهای اخیر منابعی برای آبیاری تحت فشار و آبیاریهای نوین پیشبینی شد.
وی گفت: برای آبخیزداری و آبخوانداری از محل صندوق توسعه ملی منابع اختصاص داده شد. در سال ۹۸ علیرغم مشکلات بودجهای منابعی به بخش آبخیزداری اختصاص دادیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنرانی خود اظهار کرد: شهید مطهری معتقد بود اگر جامعهای از اقتصاد سالم برخوردار نباشد، نمیتواند به اهداف عالی خود دست یابند. شهید مطهری معتقدند اقتصاد سالم، اقتصادی است که ثروتزا باشد و روی پای خود بایستد.
وی افزود: استقلال یک کشور به استقلال اقتصادی مربوط است. در همه کشورها بخش اقتصادی را مورد توجه قرار میدهند. اقتصادی سالم در روستاها مهم است چون بخشی از استقلال کشور را تأمین میکند.
لاریجانی تأکید کرد :جغرافیا ارتباط با سیاست و ژئوپلیتیک دارد و بسیاری از مسائل مهم که در دنیا رخ میدهد به دلیل توجه به این موضوع و یا عدم توجه به آن است. در بسیاری از جنگها به دلیل عدم توجه به جغرافیا شکست ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: جنگی که در لیبی راه انداختند به خاطر سرزمین و نفت آنجاست. به این دلیل صحنه سیاسی لیبی را به هم ریختند. این موضوع در ونزوئلا نیز وجود دارد. چند منطقه نفتی در اختیار آمریکا نیست که یکی از آنها ونزوئلاست. برای به دست آوردن این کشور مشکلاتی را برای آنها ایجاد کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از نزاعهایی که انگلیسیها و آمریکاییها با ایران داشتند نیز به خاطر نفت بود.
وی تأکید کرد: آمریکا در تحریمها فشار زیادی به ایران میآورد و موضوعاتی را مانند حقوق بشر مطرح میکند اما علت اصلی چیز دیگری است. در جنگ عراق قبل از عملیات در مورد نفت برنامهریزی کردند؛ البته به خاطر ایستادگی مردم عراق و آیتالله سیستانی موفق نشدند.
لاریجانی اظهار کرد: در حال حاضر عملیات روانی راه انداختهاند؛ زیرا میدانند که وقتی نفت ایران به فروش نرسد مشکلاتی به وجود میآید و به همین دلیل عملیات روانی ایجاد میکنند.
وی تأکید کرد: عربستان و امارات ظرفیت فروش بیشتر نفت ندارند و اگر داشتند انجام میدادند، فقط با تماس با سلمان عملیات روانی انجام و این عملیات روانی چند روز جواب میدهد؛ اما بعد از آن کمبود نفت شروع میشود و در روزها و هفتههای آینده مشکلات ایجاد میشود.
انتهای پیام/4034/4082/ن
انتهای پیام/