وزیر صنعت پاسخگوی گرانی خودرو باشد
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از خانه ملت، سیدناصر موسویلارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، با اشاره به التهابات بازار خودرو و افزایش قیمت آن، گفت: متأسفانه پس از نوساناتی که در بازار ارز در اواخر سال 96 پیش آمد و در نیمه اول سال 97 به اوج خود رسید نوسانات در تمامی بازارها بهویژه بازار خودرو اتفاق افتاد.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بیشتر نرخ کالاهایی که در کشور نوسان یافته تولید داخل بوده و به ارز ارتباطی نداشته است، افزود: در حوزه خودرو بارها از زبان مدیران ایرانخودرو و سایپا شنیده شد که 90 درصد قطعات سمند، پراید و خودروهای دیگر تولید داخل بوده و به واردات ارتباطی ندارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد زیادی از قطعهسازان کشور به دلیل عدم پرداخت مطالباتشان از ایرانخودرو و سایپا در حالت تعطیلی و نیمهتعطیلی قرار گرفتهاند.
موسویلارگانی با بیان اینکه این نوسانات قیمتی زمانی که در بازار خودرو به اوج خود رسید که وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که قیمت خودرو در کارخانه 5 درصد زیر قیمت بازار آزاد است، تأکید کرد: نرخ خودرو در بازار آزاد را چه کسی تعیین میکند که اعلام میشود که 5 درصد زیر قیمت بازار آزاد است.
وی با تأکید بر اینکه اگر خودروسازان یک هفته تا 10 روز خودرو به بازار عرضه نکنند التهاب ایجاد میشود، افزود: پرایدی که قبلاً 5 میلیون بوده و قبل از نوسانات 18 میلیون تومان خریدوفروش میشده اکنون به بالای 50 میلیون تومان رسیده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه اگر پرایدهای کنونی با تولیدات اولیه مقایسه شود کیفیت آن به صفر رسیده است، ادامه داد: در حال حاضر ملزومات پراید برداشته میشود و بهعنوان آپشن به مردم معرفی و عرضه میشود، چه دلیلی دارد که کارخانه باید 5 درصد زیر قیمت بازار خودروی خود را به فروش برساند؟
وی تصریح کرد: اگر کارخانههای خودروسازی قطعات خود را با دلار و قیمتهای بازار آزاد خریداری کنند و ورق ساخت اتاق خودرو با دلار خریدوفروش شود، هرروز میتوان افزایش قیمت داشت، اما هزینههای خودروسازیها براساس ریال بوده و این افزایش قیمت که در بازار خودرو به وجود آمده برای مردم پذیرفتنی نیست.
موسویلارگانی با بیان اینکه این افزایش قیمت چهارچرخها سبب میشود که مردم به خودروهای خارجی روی آورند که این به ضرر تولید داخل بوده و سبب بروز مشکلات میشود، افزود: وزیر صنعت، معدن و تجارت و سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان باید به التهابات بازار خودرو ورود کنند و پاسخگوی شرایط کنونی باشند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با طرح سؤالی مبنی بر اینکه چرا هرروز باید قیمت خودرو افزایش یابد و ثبات قیمتی در این بازار وجود نداشته باشد، گفت: پیش از این حداقل برای یک سال خودرو قیمتگذاری میشد و مردم میدانستند تا پایان سال قیمت خودرو و یا ارز افزایش نمییابد، اما امروز شاهد افزایش قیمت ساعتی و لحظهای قیمت خودرو و برخی اقلام موردنیاز مردم هستیم که این موضوع سبب ایجاد نارضایتی جدی در مردم شده که مجلس باید از جایگاه نظارتی خود به این موضوع ورود کرده و جلوی این نابسامانی که حد و حدودی نداشته را بگیرد.
انتهای پیام/4083/پ
انتهای پیام/