دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 ارديبهشت 1398 - 09:58
غفاری:

جشنواره «زن و علم» از سوی زنان صاحب‌نام مورد استقبال قرار گرفت

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: این جشنواره از سوی زنان صاحب‌نام مورد استقبال قرار گرفته است.
کد خبر : 375306

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، غلامرضا غفاری صبح امروز در آیین اختتامیه دومین جشنواره زن و علم که در دانشگاه تهران برگزار شد؛ اظهار کرد: بی‌تردید کسانی که بخش نخبگانی جامعه را تشکیل می‌دهند، دغدغه فردایی بهتر را در مقیاس‌های فردی و فرافردی در عمل و کنش آنها صرفاً محصور در زمان حال نیست بلکه معطوف به آینده است زیرا علم و فعالیت علمی ذاتاً بهره‌مند از افق‌های باز است.


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه گفت: جستجوی آینده بهتر محتاج حساسیت به زندگی فردا و داشتن الزام‌ها و تعهداتی به فردا و آینده است. به تعبیری اگر چنین نباشد، باید درنگ کنیم و بادبان‌های حرکت خود را برای قرار گرفتن در مسیری که به این مهم دست پیدا کند، تنظیم کنیم. بخش نخبگانی در درجه نخست، خود را در نهاد دانشگاه و اجتماع علمی تعریف می‌کند؛ نهادی که بیش از هر نهاد دیگر محتاج کسب اقتدار و سرمایه اجتماعی و نهادین و استفاده عاقلانه از این اقتدار است. این جایگاه در گرو کارویژه‌ها، اثرگذاری و خدمتی است که عالمان در ساخت اندیشه و علم دارند.


وی افزود: جشنواره زن و علم، رخدادی ملی است. هدف از این جشنواره معرفی زنانی است که صاحب دستاوردهای علمی هستند. ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و استعدادهای زنان را در حوزه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی که تقویت‌کننده امید و غرور ملی است در معرض دید و نظر جامعه قرار داده و اذهان نسل جوان را متوجه الگوهای کند که با تلاش و سخت‌کوشی توانسته‌اند مراتب عالی علمی را کسب و در مجموعه نظام دانش و فناوری، جایگاه ممتازی را از آن خود کنند.


غفاری با بیان اینکه جایزه مرحوم دکتر مریم میرزاخانی به‌عنوان یکی از شخصیت‌های فاخر علمی به زنان نخبه در عرصه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی می‌تواند انگیزه‌ای مضاعف برای نقش‌آفرینی بیشتر به‌ویژه برای جوانان باشد، اظهار کرد: در این دوره در چارچوب تفاهم‌نامه همکاری با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، دومین جشنواره زن و علم در دستور کار قرار گرفت. به‌منظور ترسیم و تعیین مسیر حرکت، شورای سیاست‌گذاری جشنواره تشکیل و طی جلسات چندگانه با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف در خصوص چگونگی اجرا، شیوه‌نامه، فراخوان جشنواره، دستورالعمل داوری و امتیازدهی به آثار، تعیین اعضای شورای علمی و انتخاب داوران جشنواره، توافق شد.


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: این جشنواره به‌منظور ارتقای هر چه بیشتر مشارکت بخش نخبگانی جامعه زنان، داوطلب در سه رده سنی زیر 40 سال، 40 تا 65 سال و بالای 60 سال برگزار شد و همچنین در این جشنواره 6 گروه تخصصی فنی و حرفه‌ای، علوم انسانی، علوم پایه، گروه کشاورزی، دام‌پزشکی و محیط زیست، هنر و گروه علوم پزشکی حضور داشتند.


غفاری اظهار کرد: 514 فرم ثبت‌نام از 30 استان کشور دریافت شد که با بررسی و صحت‌سنجی اولیه، تعداد 416 فرم داوری شد و به بخش فرآیند داوری ارجاع شد. به لحاظ سنی نیز 77 درصد شرکت‌کنندگان از رده سنی زیر 40 سال و مابقی نیز از دو رده سنی دیگر بودند.


وی بیان کرد: بی‌شک همه شرکت‌کنندگان در جشنواره واجد داشته‌ها و دستاوردهای علمی و فرهنگی قابل اعتنایی هستند. قدردان مشارکت و اعتماد آنها به جشنواره هستیم. خوشبختانه این جشنواره با اقبال گسترده زنان صاحب‌نام مواجه شد که در مقایسه با اولین جشنواره ملی زن و علم، رشد دو برابری را شاهد بودیم. از بین این مجموعه صاحب خرد و اندیشه، پس از داوری نهایی 18 تن برگزیده علمی و شایسته تقدیر شناخته شده‌اند.


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: امروز در آیین اختتامیه جشنواره زن و علم حضور داریم؛ جشنواره‌ای که با یاری کثیری از فرهیختگان و استادانی که عهده‌دار داوری آثار و تولیدات ارائه شده به جشنواره بودند، کمیسیون و انجمن‌های علمی کشور، دبیران گروه‌های ششگانه علمی و همت همکاران دبیرخانه جشنواره معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، دانشگاه‌های کشور، کمیسیون ملی یونسکو و مرکز سیاست علمی کشور و ... برگزار شد.


انتهای پیام/4107/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب